Διάφορα

Εγκαινιάσθηκε από το ΑΛΜΑ το Προστατευόμενο Διαμέρισμα «ΗΡΑΚΛΗΣ» για 6 αυτιστικά άτομα

By  | 

Την Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2022  εγκαινιάσθηκε στο Παλαιό Φάληρο, το Προστατευόμενο Διαμέρισμα «ΗΡΑΚΛΗΣ» του Πανελληνίου Συλλόγου Προσαρμοσμένων Δραστηριοτήτων  ΑΛΜΑ. Είναι μονάδα Ψυχικής Υγείας και αποτελεί κατοικία για 6 άτομα με Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος

Στόχος του προγράμματος του Προστατευόμενου Διαμερίσματος «ΗΡΑΚΛΗΣ», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε στην ομιλία της η Πρόεδρος του ΑΛΜΑ, κα Κατερίνα Γιαννακοπούλου, είναι η ενίσχυση της συμμετοχής των ατόμων με Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος σε δραστηριότητες καθημερινής ζωής, η κοινωνικοποίηση και η ένταξη τους στην κοινότητα ενώ παράλληλα, στοχεύει στην αποφόρτιση των οικογενειών που βρίσκονται σε έκτακτη ανάγκη, προσφέροντας στα παιδιά ασφαλή και ευχάριστη βραχεία διαμονή.

Ήταν ιδιαίτερη στιγμή όταν μετά τον αγιασμό διαβάστηκε η επιστολή του πατέρα του Ηρακλή, που δεν βρίσκεται πια κοντά μας, όμως η παρουσία του ήταν αισθητή σε όλους μας! «…ξεχώριζε πάντα έλαμπε. Τί τον ξεχώριζε? Η αγάπη του, που ξεχείλιζε. Γνήσια αγάπη για όσους τον φρόντιζαν με ειλικρίνεια, γιατί άγνωστο πως , ήξερε να αναγνωρίζει την ειλικρινή αγάπη στους ανθρώπους.»

Εγκαίνια του νέου Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Εφήβων και Ενηλίκων του ΑΛMA

πηγή:https://nevronas.gr/

Απόφοιτη Ελληνογαλλικής Σχολής "Αγιος Ιωσήφ", Καθηγήτρια γαλλικών, πολύγλωσση και με διδακτική εμπειρία και εξιδείκευση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία(ΕΚΠΑ), αρθρογράφος, πρόσκοπος, εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds