Δήμος Κηφισιάς

Σε επιφυλακή ο Δήμος Κηφισιάς για τον «Ιανό»

By  | 


Λόγω των μετεωρολογικών προγνώσεων για ακραία καιρικά φαινόμενα (ισχυρές βροχές & καταιγίδες – ισχυρούς ανέμους) σύμφωνα με Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων από την Ε.Μ.Υ. , ο Δήμος Κηφισιάς θα βρίσκεται σε επιχειρησιακή ετοιμότητα με 24ωρη επιφυλακή προσωπικού τις επόμενες ημέρες.
Τρεις είναι οι σημαντικές οδηγίες – επισημάνσεις – προειδοποιήσεις της Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.
• Όσοι βρίσκονται σε περιοχές που έχουν πλημμυρήσει στο παρελθόν ή βρίσκονται κοντά σε ποταμούς, χείμαρρους ή ακτές, αποφύγετε να μείνετε σε υπόγειους, ημιυπόγειους και ισόγειους χώρους. Εξετάστε το ενδεχόμενο για το διήμερο αυτής της κακοκαιρίας να μην παραμείνετε στα σπίτια σας και να φιλοξενηθείτε σε συγγενείς ή φίλους.
• Αποφύγετε κάθε περιττή μετακίνηση κατά τη διάρκεια των έντονων καιρικών φαινομένων και ασφαλίστε τις πόρτες και τα παράθυρά σας ερμητικά, έχοντας πάντα υπόψη σε περίπτωση δημιουργίας χειμάρρων να μετακινηθείτε στα ψηλότερα σημεία του σπιτιού.
• Μην διασχίζετε για κανένα λόγο χείμαρρους, ρέματα ή δρόμους που έχουν πλημμυρίσει, πεζοί ή με όχημα, εάν βρεθείτε στη θέση αυτή. Για κανένα λόγο.
Ο Δήμος Κηφισιάς συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να:
• Βεβαιωθούν ότι τα φρεάτια εντός των χώρων της οικίας τους δεν είναι φραγμένα
• Βεβαιωθούν ότι οι υδρορροές των σπιτιών λειτουργούν κανονικά
• Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς
• Να αποφύγουν τη διέλευση και τη στάθμευση των αυτοκινήτων κάτω από μεγάλα δέντρα

Συνεχίζεται ο προληπτικός καθαρισμός των 7.500 φρεατίων ομβρίων υδάτων που έχει ξεκινήσει τον Ιούλιο και θα ολοκληρωθεί τον Οκτώβριο από την Πολιτική Προστασία του Δήμου Κηφισιάς. Σκοπός η αποφυγή τυχόν πλημμυρικών φαινομένων. Οι καθαρισμοί επαναλαμβάνονται σε σημεία όπου τα ξερά φύλλα που πέφτουν στους δρόμους λόγω φθινοπώρου με τον αέρα και την βροχόπτωση παρασύρονται στα φρεάτια.

Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης για παροχή βοήθειας, οποιασδήποτε πληροφορίας ή αναφοράς καλέστε στο τηλέφωνο της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κηφισιάς 210-6228335

Απόφοιτη Ελληνογαλλικής Σχολής "Αγιος Ιωσήφ", Καθηγήτρια γαλλικών, πολύγλωσση και με διδακτική εμπειρία και εξιδείκευση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία(ΕΚΠΑ), αρθρογράφος, πρόσκοπος, εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds