Περιφέρεια Β.Αττικης

Στην υποδοχή των Δρομέων που συμμετείχαν στο Δρόμο Ολυμπιακής Εκεχειρίας από την Πνύκα στο Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης

By  | 

Βράβευση του κ. Πατούλη από τον υφ. Αθλητισμού Λ. Αυγενάκη

Γ. Πατούλης: «Η Περιφέρεια Αττικής θα συνεχίσει να είναι δίπλα σε φορείς που συμβάλλουν ουσιαστικά και αποτελεσματικά στη διάδοση και διεθνοποίηση των ολυμπιακών αξιών»

2020.09.17 stadio 1

Στην εκδήλωση υποδοχής των Δρομέων που συμμετείχαν συμβολικά στο Δρόμο Ολυμπιακής Εκεχειρίας από την Πνύκα στο Καλλιμάρμαρο και η οποία πραγματοποιήθηκε υπό την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων στο Παναθηναικό Στάδιο, παραβρέθηκε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης.

Στην εκδήλωση που διοργανώθηκε από τη «Συμπολιτεία Ολυμπίας» στο πλαίσιο του «Δρόμου Ολυμπιακής Εκεχειρίας 2020» παραβρέθηκαν επίσης ο υφ. Αθλητισμού Λ. Αυγενάκης, ο οποίος βράβευσε τον κ. Πατούλη για τη συνεχή στήριξή του στις δράσεις της Συμπολιτείας, με στόχο την ενίσχυση του Ολυμπισμού.

Τον Περιφερειάρχη Αττικής υποδέχθηκε η Πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης της Συμπολιτείας Ολυμπίας Σ. Χίντζιου-Κοντογιάννη, ενώ παρών ήταν και ο Δήμαρχος Ήλιδας Γ. Λυμπέρης.

Ο κ. Πατούλης συνεχάρη τους Δρομείς για τη συμμετοχή τους στη συμβολική αυτή διαδρομή και ευχαρίστησε θερμά τους διοργανωτές για την τιμητική βράβευση, επισημαίνοντας τα εξής:

«Τιμούμε και στηρίζουμε δράσεις που αναδεικνύουν ένα συμβολικό και ουσιαστικό μήνυμα προς όλους τους πολίτες και τους ανθρώπους του αθλητισμού. Το μήνυμα του Ευ Αγωνίζεσθαι. Είναι χρέος μας να δημιουργήσουμε όλοι μαζί τις προϋποθέσεις εκείνες που θα διαμορφώσουν μια κουλτούρα που θα μεταφέρει στα παιδιά μας κανόνες που θα λένε: Παίζω δίκαια, καθαρά, σέβομαι την άποψη του άλλου, τους συναθλητές μου και αντιπάλους.

Η Περιφέρεια Αττικής θα συνεχίσει να είναι δίπλα σε φορείς που συμβάλλουν ουσιαστικά και αποτελεσματικά στη διάδοση και διεθνοποίηση των ολυμπιακών αξιών».

Ο Δρόμος της Εκεχειρίας έχει στόχο να γεφυρώσει το αρχαίο με το σύγχρονο, το παλιό με το νέο. Παράλληλα προάγει τη διάδοση του Ολυμπιακού ιδεώδους, όπως διαμορφώθηκε κατά τους Αρχαίους Ολυμπιακούς Αγώνες και στοχεύει στη συμφιλίωση των λαών και την καταπολέμηση των εν γένει διακρίσεων τόσο σε πανελλαδικό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο, την κατανόηση των πολιτισμικών διαφορών, την καλλιέργεια σχέσεων επικοινωνίας και αλληλεγγύης μεταξύ διαφορετικών πολιτισμών μέσω του αθλητισμού, αλλά και στην ανάπτυξη δράσεων κοινωνικής αλληλεγγύης για την καταπολέμηση της φτώχειας.

2020.09.17 stadio 2

Απόφοιτος Τοσιτσείων Αρσακείων Σχολείων Εκάλης. Life Coach - Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μέλος του H.I.C. (Hellenic Institute of Coaching)- Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού- Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Δημόσιες Σχέσεις,Content Creator, Social Media Manager, Αρθρογράφος, Εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds