ΔΗΜΟΣ ΛΥΚΟΒΡΥΣΗΣ-ΠΕΥΚΗΣ

“Στο Συνέδριο του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων ο Δήμαρχος”

By  | 

Στο 18ο Ετήσιο Συνέδριο του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων του ΠΟΥ, που πραγματοποιήθηκε από τις 6 ως τις 8 Οκτωβρίου στη Βούλα συμμετείχε ο Δήμαρχος Λυκόβρυσης- Πεύκης και Γενικός Γραμματέας της ΠΕΔ Αττικής Τάσος Μαυρίδης. Το Συνέδριο φέτος είχε θέμα «Η Αυτοδιοίκηση κοντά στον άνθρωπο για Ενιαία Υγεία & έναν καλύτερο πλανήτη».

          Χαιρετισμούς απεύθυναν στην έναρξη του συνεδρίου μεταξύ άλλων ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης και η Υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη, ενώ κεντρική ομιλία πραγματοποίησε ο καθηγητής Παθολογίας Λοιμώξεων Σωτήρης Τσιόδρας. Οι εκπρόσωποι της Κυβέρνησης που απηυθύναν χαιρετισμούς δια ζώσης ή μέσω μηνύματος συνεχάρησαν το ΕΔΔΥΠΠΥ και τον Πρόεδρο του Γ. Πατούλη για το έργο τους, υπογραμμίζοντας όλοι τη σημασία της διατήρησης της υγείας των πολιτών, μέσα κυρίως από την πρόληψη.

Στις τρεις μέρες του Συνεδρίου Περισσότεροι από 130 ομιλητές και ομιλήτριες – ιατροί, ερευνητές, ειδικοί επιστήμονες, εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης και της κεντρικής πολιτικής σκηνής ανέδειξαν τον κομβικό ρόλο που διαδραματίζει η Αυτοδιοίκηση στην επίλυση των προβλημάτων της δημόσιας Υγείας και στην αναβάθμιση των υπηρεσιών που παρέχονται στους πολίτες.

Μέσα από τις εργασίες του συνεδρίου που διοργανώθηκε από την Περιφέρεια Αττικής αναλύθηκαν οι νέες παράμετροι και τα προβλήματα του υγειονομικού συστήματος μετά τα δύο χρόνια της πανδημικής κρίσης και τις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης στην υγεία του γενικού πληθυσμού.

Κατά την ολοκλήρωση του Συνεδρίου ολοκληρώθηκε και η κατάρτιση της  Πολιτικής Διακήρυξης, στην οποία τα μέλη του Δικτύου συμφώνησαν ότι οι Τοπικές Αρχές  πρέπει να έχουν δυνατή φωνή και να απαιτούν να ακούγονται στα κέντρα των αποφάσεων. Επίσης ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης απένειμε επαίνους στους δήμους μέλη του ΕΔΔΥΠΠΥ οι οποίοι έχουν προχωρήσει στη δημιουργία ΚΕΠ Υγείας. Τους επαίνους παρέλαβαν Δήμαρχοι και εκπρόσωποι των δήμων. Τον έπαινο του Δήμου Λυκόβρυσης- Πεύκης παρέλαβε η Αντιδήμαρχος Νότα Σοκορέλη.

Ο κ. Μαυρίδης δήλωσε σχετικά: «Με χαρά συμμετείχα σε μια πολύ σημαντική συνάντηση της Αυτοδιοίκησης. Το ΕΔΔΥΠΠΥ, στο οποίο συμμετέχει ενεργά ο Δήμος μας διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην προστασία της υγείας, που επιτυγχάνεται μέσω του συστηματικού προληπτικού και προσυμπτωματικού ελέγχου. Στο Συνέδριο αναδείχθηκαν οι τρόποι με τους οποίους η οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκησης μπορούν να συνδράμουν στην αναβάθμιση τόσο της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας όσο και του Εθνικού Συστήματος Υγείας, μέσα από συνεχή και γόνιμη συνεργασία με την Πολιτεία, τους επιστημονικούς φορείς και τους παρόχους υγείας.»

Απόφοιτη Ελληνογαλλικής Σχολής "Αγιος Ιωσήφ", Καθηγήτρια γαλλικών, πολύγλωσση και με διδακτική εμπειρία και εξιδείκευση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία(ΕΚΠΑ), αρθρογράφος, πρόσκοπος, εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds