ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

By  | 

17/9 στην Ελλάδα

Ο Βασιλιάς των Ελλήνων Αλέξανδρος ο Α’ τραυματίζεται από δάγκωμα μαϊμούς, προσπαθώντας να υπερασπιστεί το αγαπημένο του σκυλάκι από την επίθεση δύο μαϊμούδων στους Βασιλικούς Κήπους του Τατοΐου. Οι γιατροί του ανακοινώνουν ότι το τραύμα του δεν εμπνέει καμία ανησυχία, αλλά λίγες μέρες αργότερα θα πάθει σηψαιμία και θα πεθάνει λίγο το 1920, σε ηλικία μόλις 27 ετών.

Γεννήθηκε ο γνωστός Έλληνας ηθοποιός Σωτήρης Μουστάκας ηθοποιός. Έκανε μουσικές σπουδές (βιολί), αλλά το όνειρό του ήταν να γίνει ηθοποιός Έφυγε κρυφά α από την Λεμεσό όπου διέμενε με την οικογένειά του (ήταν το μικρότερο παιδί από τα 7 αδέλφια) για την Αθήνα για να σπουδάσει ηθοποιός, παρά τις αντιρρήσεις του πατέρα του. Έδωσε εξετάσεις στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου όπου πέρασε με την δεύτερη προσπάθεια. Σπούδαζε και εργαζόταν ως σερβιτόρος και παράλληλα πέρασε και στο πανεπιστήμιο της ΑΣΟΕΕ.

Εκεί γνώρισε και την ηθοποιό Μαρία Μπονέλου, την οποία παντρεύτηκε το 1973 κι έκαναν μία κόρη, την Αλεξία.

Το 1994 τιμήθηκε με το βραβείο επιθεώρησης «Παναθήναια» για την ερμηνεία του στο νούμερο «Άμλετ» και δύο χρόνια αργότερα η Εταιρεία Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων τού απένειμε το βραβείο «Παπαδούκα»

Η κινηματογραφική του καριέρα τελείωσε με τον ρόλο του στην ταινία του Γιάννη Σμαραγδή «Ελ Γκρέκο» το 2007. Πέθανε σε ηλικία 66 ετών από καρκίνο που τον ταλαιπωρούσε τα τελευταία χρόνια της ζωής του.

Τελευταία του επιθυμία ήταν, να σκεπαστεί η σορός του με τη γαλανόλευκη σημαία όπως και έγινε.

Σχεδόν 3 μήνες μετά, η σύζυγος του αείμνηστου ηθοποιού, Μαρία Μπονέλου, απεβίωσε στις 30 Αυγούστου. Αχώριστοι στην ζωή και στον θάνατο….



Πέθανε ο κυπριακής καταγωγής μουσικοσυνθέτης Μάνος Λοϊζος



Απόφοιτη Ελληνογαλλικής Σχολής "Αγιος Ιωσήφ", Καθηγήτρια γαλλικών, πολύγλωσση και με διδακτική εμπειρία και εξιδείκευση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία(ΕΚΠΑ), αρθρογράφος, πρόσκοπος, εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds