ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Στα εγκαίνια του νέου γηπέδου της ΑΕΚ «ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ-OPAP ARENA» ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης

By  | 

Γ. Πατούλης: «Η Περιφέρεια τήρησε την υπόσχεσή της και συνέβαλλε καθοριστικά στο να παραδοθεί ένα έργο που ανήκει στην ΑΕΚ αλλά και σε όλους τους Έλληνες. Ευχαριστώ τις υπηρεσίες μου και όλους όσοι συνέβαλλαν ώστε αυτό το γήπεδο να γίνει πράξη, όχι στα χαρτιά αλλά στην πραγματικότητα»

Θερμές ευχαριστίες Δ. Μελισσανίδη προς τον Γ. Πατούλη για την καθοριστική συμβολή του στην ολοκλήρωση του έργου

Την τελετή των εγκαινίων του νέου γηπέδου της ΑΕΚ «ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ-OPAP ARENA» στη Ν. Φιλαδέλφεια, η οποία πραγματοποιήθηκε  παρουσία περίπου 30.000 θεατών και προσωπικοτήτων από τον πολιτικό, αυτοδιοικητικό, επιχειρηματικό και αθλητικό χώρο, παρακολούθησε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης.

Τα εγκαίνια ευλόγησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. κ. Γαβριήλ.

Στα εγκαίνια παραβρέθηκαν επίσης, μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Ν. Φιλαδέλφειας-Ν. Χαλκηδόνας Γ. Βούρος, ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού Χ. Ρώμας, ο Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Γ. Δημόπουλος, ο Eπικεφαλής της παράταξης Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση Αττικής Γ. Σγουρός, η εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος Ε. Κοσμίδη, η εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος Σ. Αλυμάρα, ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Ι. Σελίμης, ο διευθυντής Λαϊκών Αγορών της Περιφέρειας Χ. Πασβαντίδης και άλλοι.

Στο πλαίσιο των εγκαινίων ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΑΕΚ Δ. Μελισσανίδης κλείνοντας την ομιλία του ευχαρίστησε θερμά την Περιφέρεια Αττικής και προσωπικά τον Γ. Πατούλη για την «καθοριστική», όπως ανέφερε συμβολή του στην ολοκλήρωση του έργου. «Χωρίς τη συμβολή του δύσκολα θα είμασταν σήμερα εδώ, αγκάλιασε ένα  έργο χωρίς κομματικές παρωπίδες», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης επισήμανε μεταξύ άλλων:

«Σήμερα ξύπνησαν μνήμες από τις αλησμόνητες πατρίδες. Θέλω να εκφράσω την ικανοποίηση μου που καταφέραμε μαζί με όλα τα υπηρεσιακά στελέχη της Περιφέρειας και τους περιφερειακούς συμβούλους που συνεργάστηκαν, να φτάσουμε σήμερα εδώ. Θέλω να τους ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου γιατί δούλεψαν με αφοσίωση και κατάφεραν μέσα από πολλές δυσκολίες να κάνουν σχεδόν το ακατόρθωτο. Να συμβάλλουν καθοριστικά ώστε να παραδοθεί ένα γήπεδο που ανήκει στην ιστορική ομάδα της ΑΕΚ και σε όλους τους Έλληνες, όχι στα χαρτιά αλλά στην πραγματικότητα. Ένα γήπεδο για τις επόμενες γενιές, για τους νέους μας. Και μάλιστα η συμβολή αυτή δεν εξαντλείται στη χρηματοδότηση, αλλά κυρίως έπαιξε καθοριστικό ρόλο η ενεργός συμβολή των υπηρεσιών της Περιφέρειας στην υλοποίηση ενός σύνθετου project, το οποίο απαίτησε τη διαρκή συνεργασία δημοσίων υπηρεσιών και ιδιωτών . 

Προεκλογικά είχα υποσχεθεί πως πριν το 2023, στην επέτειο των 100 χρόνων από τη μικρασιατική καταστροφή, η  ΑΕΚ θα μπει στο νέο της γήπεδο και αυτή μας τη δέσμευση τη τηρήσαμε.

Θέλω να ευχαριστήσω και τον Δημήτρη Μελισσανίδη. Τα λόγια του ήταν συγκινητικά, τον ευχαριστώ μέσα απ την καρδιά μου.

Η Ελλάδα μπορεί και πρέπει να προσφέρει νέα και σύγχρονα γήπεδα για όλους τους φιλάθλους και εμείς σ΄αυτό το πλαίσιο, ως Περιφέρεια Αττικής, θα συνεχίσουμε να συμβάλλουμε στη δημιουργία εμβληματικών αθλητικών υποδομών σε όλη την Αττική».

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Απόφοιτη Ελληνογαλλικής Σχολής "Αγιος Ιωσήφ", Καθηγήτρια γαλλικών, πολύγλωσση και με διδακτική εμπειρία και εξιδείκευση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία(ΕΚΠΑ), αρθρογράφος, πρόσκοπος, εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds