Ιατρικά Θέματα

Κέντρο Μελανώματος και Καρκίνου Δέρματος στο νοσοκομείο «Ανδρέας Συγγρός»

By  | 

Εγκαίνια για το νέο Κέντρο Μελανώματος και Καρκίνου Δέρματος στο νοσοκομείο «Ανδρέας Συγγρός», η ανακατασκευή του οποίου έγινε με την αποκλειστική στήριξη του Ιδρύματος Ωνάση

«Κάθε νησί διακοπών, κάθε λεπτό έκθεσης στον ήλιο μπορεί να αφήσει το δικό του ανεξίτηλο σημάδι στον χάρτη του δέρματός μας. Κάποια από αυτά τα σημάδια, ωστόσο, ίσως να είναι πιο επικίνδυνα από άλλα. Για αυτό, η χαρτογράφηση των σπίλων σας στον δερματολόγο είναι απαραίτητη.» Αυτό το μήνυμα είχαν την ευκαιρία να διαβάσουν όλοι όσοι βρέθηκαν, τον Σεπτέμβριο του 2018, στα εγκαίνια του Κέντρου Μελανώματος και Καρκίνου Δέρματος, στο Νοσοκομείο «Ανδρέας Συγγρός» (Ι. Δραγούμη 5, Αθήνα), ξεφυλλίζοντας το ενημερωτικό έντυπο που μοιράστηκε στο περιθώριο της εκδήλωσης. Ένας νέος, σύγχρονος και λειτουργικός χώρος, που ανακατασκευάστηκε με την αποκλειστική στήριξη του Ιδρύματος Ωνάση, δημιουργήθηκε για να υποδέχεται καθημερινά περισσότερους από 40 ασθενείς με δερματοογκολογικές παθήσεις, επιτελώντας ένα σημαντικό έργο απέναντι σε μια ταχύτατα αναπτυσσόμενη νόσο.

Τα τελευταία χρόνια, τα κρούσματα μελανώματος στην Ελλάδα έχουν αυξηθεί επικίνδυνα, με 400-500 νέες διαγνώσεις ετησίως, αποτελώντας τον 6ο συχνότερο τύπο καρκίνου στους άνδρες και τον 7ο συχνότερο στις γυναίκες. Μπροστά σε αυτή την πραγματικότητα, το Ίδρυμα Ωνάση –με σταθερή προσήλωση στην κοινωφελή του δράση στην υγεία– πραγματοποίησε την ολική ανακατασκευή του Κέντρου Μελανώματος & Καρκίνου Δέρματος. Το νέο κέντρο, με εμβαδόν 250 τετραγωνικά μέτρα (τριπλάσιο από αυτό του προηγούμενου χώρου), διαθέτει τέσσερα εξεταστήρια, χώρο μικροεπεμβάσεων, χώρο προσωπικού, καθώς και αίθουσα βιβλιοθήκης, διασκέψεων και συνεντεύξεων ασθενών.

Ένας χώρος ποιοτικός και εκσυγχρονισμένος, που παρέχει άριστες συνθήκες για τους ασθενείς και το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, διαθέτει τώρα όλα τα μέσα για να επιτελέσει άνετα τον σκοπό του.

Το έργο συμπληρώνει, παράλληλα, καμπάνια ευαισθητοποίησης από το Ίδρυμα Ωνάση, υπό την επιστημονική αιγίδα του Κέντρου Μελανώματος, που έχει ως στόχο να βγάλουμε τον καρκίνο του δέρματος από τον «χάρτη» του σώματός μας.

Δείτε το βίντεο της καμπάνιας

πηγή:https://www.onassis.org

Απόφοιτη Ελληνογαλλικής Σχολής "Αγιος Ιωσήφ", Καθηγήτρια γαλλικών, πολύγλωσση και με διδακτική εμπειρία και εξιδείκευση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία(ΕΚΠΑ), αρθρογράφος, πρόσκοπος, εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds