ΒΙΒΛΙΟ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ:Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΤΥΦΛΟΥ ΠΑΙΔΙΟΎ ΑΠΟ 0-3 ΕΤΩΝ

By  | 

Tη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου στο Καφέ στον Κήπο του Νομισματικού Μουσείου πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η παρουσίαση του βιβλίου «Η Ανάπτυξη του τυφλού παιδιού από 0 έως 3 ετών».

Το βιβλίο αποτελεί μετάφραση του ομώνυμου γαλλικού συγγράμματος στα ελληνικά, έχει εκδοθεί από την Αμυμώνη και τις Εκδόσεις Καλειδοσκόπιο και είναι το πρώτο εγχειρίδιο στην Ελλάδα για την ανάπτυξη των παιδιών με οπτική αναπηρία.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν η κ. Δόμνα Μιχαηλίδου, Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, η κ. Δήμητρα Νάνου, Αντιπεριφερειάρχης Νότιου Τομέα Αθηνών, η κ. Παρασκευή Μπέλλου, Πρόεδρος του Δ.Σ. της Αμυμώνης, η κ. Αλέξα Αποστολάκη, Εκδότρια των Εκδόσεων Καλειδοσκόπιο, ο κ. Sante Giovannetti, ψυχολόγος, από το Κέντρο «La Pepiniere» της Γαλλίας και ο Δρ. Ηλίας Παπαζήσης, Γενικός Διευθυντής της εταιρείας HOMED και χορηγός Έκδοσης.

Κεντρικό πρόσωπο της εκδήλωσης ήταν η κ. Nathalie Caffier, μία εκ των δύο συγγραφέων του βιβλίου, Ειδική παιδαγωγός του Κέντρου «La Pepiniere», από το οποίο η Αμυμώνη έλαβε την απαραίτητη τεχνογνωσία για τη δημιουργία των προγραμμάτων της στα πρώτα της βήματα.

Το πάνελ συμπλήρωσαν η κ. Marina Strothmann, Νευροψυχολόγος, από το Ινστιτούτο Blindeninstitut της Γερμανίας, ο Δρ. Νικόλαος Κοζέης, παιδοφθαλμίατρος και σταθερός συνεργάτης του Συλλόγου, και η κ. Κατερίνα Λυμπεροπούλου, Ειδική Παιδαγωγός, Εκπαιδεύτρια στο Πρόγραμμα Πρώιμης Παρέμβασης της Αμυμώνης.

Τη συζήτηση συντόνισε η κ. Χριστιάνα Ζώτου, Υπεύθυνη Συντονισμού της Αμυμώνης.

Μπορείτε να  προμηθευτείτε το βιβλίο εδώ

Όλα τα έσοδα από τις πωλήσεις του ενισχύουν το πρόγραμμα της Πρώιμης Παρέμβασης για παιδιά με προβλήματα όρασης της Αμυμώνης.

Θερμές ευχαριστίες

Royalty Hotels and Suites | Athens Cypria Hotel για τη φιλοξενία

EL-Translations για τη διερμηνεία

Praxis De Poetica για τη φωτογραφική κάλυψη εκδήλωσης

Χορηγός Επικοινωνίας: nevronas.gr

πηγή:https://amimoni.gr/paroysiasi-

Απόφοιτη Ελληνογαλλικής Σχολής "Αγιος Ιωσήφ", Καθηγήτρια γαλλικών, πολύγλωσση και με διδακτική εμπειρία και εξιδείκευση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία(ΕΚΠΑ), αρθρογράφος, πρόσκοπος, εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds