Διάφορα

Εθνική Πινακοθήκη-Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτσου:Πέθανε ο Περικλής Γουλάκος

By  | 

Με θλίψη πληροφορηθήκαμε το θάνατο του Περικλή Γουλάκου. Η Εθνική Πινακοθήκη εκφράζει τα συλλυπητήριά της στην οικογένειά του.Ο Περικλής Γουλάκος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1947. Σπούδασε Χαρακτική και Κεραμική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας (1972-1976) κοντά στους Κ. Γραμματόπουλο και Γ. Γεωργίου. Η πρώτη του ατομική έκθεση πραγματοποιήθηκε το 1978 στο Καλλιτεχνικό Πνευματικό Κέντρο Ώρα. Το 1986 έλαβε τριετή υποτροφία εσωτερικού από το Ι.Κ.Υ., για μεταπτυχιακές σπουδές στη χαρακτική.Η έμφαση στις πλαστικές ποιότητες χαρακτηρίζει τόσο το ζωγραφικό όσο και το χαρακτικό του έργο. Τα θέματά του είναι συνήθως απλά και οικεία, με αναφορές στην τρέχουσα καθημερινότητα ή σε προσωπικές μνήμες. Αποκτούν όμως μια ιδιαίτερη εκφραστική ένταση μέσα από την εικαστική τους επεξεργασία. Χώροι, αντικείμενα και φιγούρες μεταπλάθονται άλλοτε σε ονειρικές εικόνες, άλλοτε σε σχηματοποιημένα γραφήματα που ισορροπούν μεταξύ παραστατικότητας και αφαίρεσης. Μερικές φορές ο καλλιτέχνης συνδυάζει με ευρηματικότητα διάφορες τεχνικές χαρακτικής και ζωγραφικής με μικτά μέσα, ώστε να επιτύχει το κατάλληλο αποτέλεσμα στο χρώμα και στην υφή της επιφάνειας.Είναι λέκτορας του Εργαστηρίου Ζωγραφικής της Σχολής Αρχιτεκτόνων-Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, όπου διδάσκει από το 2007. Έχει διδάξει επίσης στην ΑΣΚΤ ως ειδικός επιστήμονας στον Τομέα Χαρακτικής (1999-2007), καθώς και σε εικαστικά εργαστήρια και επαγγελματικές σχολές.Έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από 20 ατομικές εκθέσεις, κυρίως σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, και έχει λάβει μέρος σε πολλές ομαδικές στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Περικλής Γουλάκος (1947 – 2022) Φιγούρα, 1983 Λάδι σε ξύλο, 109 x 84 εκ.

πηγή:https://www.facebook.com/nationalgalleryathens/posts/pfbid02kBs1YQnA7vqPbZXo4UJ1zURAd5DGDBWe9NwMRjbj2cX4ViWF2BqW6USXSmQQg8YNl

Απόφοιτη Ελληνογαλλικής Σχολής "Αγιος Ιωσήφ", Καθηγήτρια γαλλικών, πολύγλωσση και με διδακτική εμπειρία και εξιδείκευση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία(ΕΚΠΑ), αρθρογράφος, πρόσκοπος, εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds