Γειτονικοί Δήμοι

Ποδηλατάδα την Κυριακή 20/9 στη λεωφόρο Δροσιάς-Σταμάτας, στο πλαίσιο της «Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας», με σύνθημα «Μετακινήσου υπεύθυνα» !

By  | 

Ο Δήμος Διονύσου, συμμετέχει φέτος στην “Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας”, που διεξάγεται από τις 16 έως και 22 Σεπτεμβρίου, με τις πιο κάτω δράσεις:

Ποδηλατάδα, την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2020 και ώρες 10:00 πμ – 12:00 μμ στη Λεωφόρο Δροσιάς – Σταμάτας, με αφετηρία την πλατεία της Σταμάτας και τερματισμό την πλατεία της Δροσιάς, με συμμετοχή αθλητικών συλλόγων του Δήμου μας.

–  Κατά τη διάρκεια όλης της εβδομάδας ευρωπαϊκής κινητικότητας, θα διοργανωθεί διαγωνισμός ζωγραφικής στα σχολεία  του Δήμου μας με θέμα την υπεύθυνη μετακίνηση, προκειμένου να προωθηθεί το μήνυμα της φετινής εκστρατείας «Μετακινήσου υπεύθυνα».

Έκπτωση σε πελάτες που προσεγγίζουν με ποδήλατο ή πατίνι τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος τα οποία έχουν αναρτημένη την αφίσα της ΕΕΚ 2020,  την Τρίτη 22/09.

Χορηγοί της δράσης θα είναι ο Εμπορικός Σύλλογος Διονύσου, η εταιρία COCOMAT και η «Κάβα Δροσιάς».

Υπογραμμίζεται ότι καθ’όλη τη διάρκεια της δράσης οι συμμετέχοντες υποχρεούνται να τηρούν όλα τα επίσημα μέτρα προστασίας, όπως να φορούν μάσκες, να τηρούν τις αποστάσεις κλπ.

Η “Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας” (ΕΕΚ) από το 2002 έχει καθιερωθεί ως ο σημαντικότερος θεσμός σε Ευρωπαϊκό επίπεδο για την προαγωγή βιώσιμων προτύπων κινητικότητας και κατ’ επέκταση για τη διαμόρφωση και ανάπτυξη περιβαλλοντικού ήθους. Σκοπός των δράσεων, που υλοποιούνται το διάστημα 16 – 22 Σεπτεμβρίου, είναι η ενθάρρυνση των ευρωπαϊκών τοπικών αρχών στην εισαγωγή και προώθηση βιώσιμων τρόπων μεταφοράς στον αστικό ιστό και η ευαισθητοποίηση των πολιτών στη χρήση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησής τους. Η εβδομάδα κορυφώνεται με την “Ημέρα χωρίς αυτοκίνητο” κατά την οποία μεγάλα τμήματα της πόλης κλείνουν για τα αυτοκίνητα, αφήνοντας ελεύθερο χώρο στους πεζούς, στους ποδηλάτες και τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Η “Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας” (ΕΕΚ) εστιάζει κάθε χρόνο σε διαφορετικά θέματα που συνδέονται με τη βιώσιμη αστική κινητικότητα.

# Μετακινήσου_Υπεύθυνα
# Ποδηλατάδα
# Δήμος_Διονύσου

Απόφοιτος Τοσιτσείων Αρσακείων Σχολείων Εκάλης. Life Coach - Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μέλος του H.I.C. (Hellenic Institute of Coaching)- Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού- Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας καλλιτεχνών, θεατρικών παραστάσεων, μουσικών εκδηλώσεων, συναυλιών και πολυχώρου Τέχνης, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας Ακαδημίας Ελληνικών Βραβείων Τέχνης, Ραδιοφωνική Παραγωγός, Αρθρογράφος, Content Creator, Social Media Manager, Εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds