Διάφορα

Η συγκινητική ιστορία του ανάδοχου πατέρα παιδιών με ανίατες ασθένειες – «Φύλακας Αγγέλων»

By  | 

Ο Mohamed Bzeek ήρθε στις ΗΠΑ από τη Λιβύη πριν από 40 και πλέον χρόνια για να σπουδάσει ηλεκτρολόγος μηχανικός. Το 1997, παντρεύτηκε την Dawn, η οποία δε βρίσκεται πλέον στη ζωή. Οι Bzeek ανέθρεψαν πολλά παιδιά κατά τη διάρκεια του γάμου τους, προσφέροντας ένα σπίτι σε εκείνα που δεν θα έβρισκαν ποτέ σπίτι.

Ο Adam, 19 ετών, ο βιολογικός τους γιος, γεννήθηκε με νανισμό και πάθηση εύθραυστων οστών. Ήταν τόσο εύθραυστος που ακόμη και απλές ενέργειες όπως η αλλαγή της πάνας του μπορούσαν να προκαλέσουν κάταγμα των οστών του. Παρόλα αυτά, οι Bzeeks προσαρμόστηκαν στις μοναδικές του απαιτήσεις. Η Dawn αρρώστησε σοβαρά το 2000 με ανικανωτικές, ψυχικές κρίσεις που προκλήθηκαν από θρόμβους του αίματος στους πνεύμονές της. Υπέκυψε στην ασθένειά της και πέθανε το 2015. Ο Mohamed πήρε την γενναία απόφαση να συνεχίσει το έργο της συζύγου του μόνος του.

Ως ανύπαντρος πατέρας, ο Bzeek συνεχίζει να αναλαμβάνει την αναδοχή των πιο άρρωστων παιδιών στο εκτεταμένο σύστημα αναδοχής της κομητείας του Λος Άντζελες. «Το 1995, αποφασίσαμε να υιοθετήσουμε ορφανά παιδιά που είχαν αφεθεί στα νοσοκομεία ή είχαν απομακρυνθεί από τις οικογένειές τους από την Πρόνοια λόγω οικογενειακής βίας» εξήγησε ο Bzeek. «Το μόνο σπίτι που δέχεται ορφανά και παιδιά που πρόκειται να πεθάνουν στο Λος Άντζελες είναι το δικό μου. Έχω ασχοληθεί με 80 παιδιά από το 1989. Δέκα παιδιά έχασαν τη ζωή τους στην αγκαλιά μου».

Ο χήρος ζει στο Λος Άντζελες, όπου είναι ένας από τους λίγους ανάδοχους γονείς που παρέχουν αποκλειστικά φροντίδα σε παιδιά που βρίσκονται κοντά στο θάνατο. Η ιστορία του ήρθε στο προσκήνιο όταν οι Los Angeles Times δημοσίευσαν ένα άρθρο για τις προσπάθειές του το 2019. Το Ίδρυμα Diyanet του απένειμε το Διεθνές Βραβείο Καλοσύνης και ο σκηνοθέτης Ensar Altay ολοκλήρωσε πρόσφατα τα γυρίσματα ενός ντοκιμαντέρ για αυτόν.

Ο Bzeek έχει άδεια από την πολιτεία της Καλιφόρνια για να παρέχει φροντίδα σε άρρωστα παιδιά όταν οι δικές τους οικογένειες δεν μπορούν ή δεν είναι σε θέση να το κάνουν. Το Τμήμα Παιδικών Υπηρεσιών του Λος Άντζελες συνεργάζεται στενά μαζί του. «Με ενημερώνουν όταν τα παιδιά πρόκειται να πεθάνουν και με ρωτούν αν μπορώ να τα υιοθετήσω. Ξέρουν ότι δεν διστάζω να δεχτώ. Αν δεν το κάνω, τα στέλνουν σε νοσοκομεία μιας δεν έχουν οικογένεια ή σπίτι. Ωστόσο, όταν τα παίρνω εγώ, νιώθουν μια οικογενειακή ατμόσφαιρα. Νιώθουν ασφάλεια και αγαπιούνται μέχρι το τέλος της ζωής τους».

Σύμφωνα με τη Rosella Yousef, βοηθό περιφερειακού διοικητή της μονάδας, από τα 35.000 παιδιά που εποπτεύονται από το Τμήμα Παιδιών και Οικογενειακών Υπηρεσιών της κομητείας, περίπου 600 βρίσκονται επί του παρόντος υπό τη φροντίδα των Υπηρεσιών Διαχείρισης Ιατρικών Περιπτώσεων του τμήματος, οι οποίες παρέχουν φροντίδα για τα παιδιά με τις πιο σοβαρές ιατρικές ανάγκες. Χρειάζονται απεγνωσμένα ανάδοχοι γονείς για να αναλάβουν τη φροντίδα αυτών των παιδιών.

«Αν μας τηλεφωνήσει ποτέ κάποιος και μας πει: «Αυτό το παιδί πρέπει να πάει σπίτι σε ξενώνα», υπάρχει μόνο ένα όνομα που σκεφτόμαστε», δήλωσε η Melissa Testerman, η οποία βρίσκει θέσεις για αυτά τα ετοιμοθάνατα παιδιά στο πλαίσιο της εργασίας της ως συντονίστρια υποδοχής του DCFS. «Είναι ο μόνος που θα έπαιρνε ένα παιδί που ενδεχομένως δεν θα τα κατάφερνε».

Ο Bzeek φροντίζει επί του παρόντος ένα τυφλό, κωφό και παράλυτο 6χρονο κορίτσι με μια σπάνια εγκεφαλική πάθηση, το οποίο χρειάζεται βοήθεια όλο το εικοσιτετράωρο. Είπε: «Ξέρω ότι δεν μπορεί να ακούσει, δεν μπορεί να δει, αλλά πάντα της μιλάω. Έχει συναισθήματα. Έχει ψυχή. Είναι άνθρωπος».

Σύμφωνα με τον Bzeek, το να φροντίζεις αυτούς που είναι τόσο άρρωστοι είναι ένα τρομερό έργο, ειδικά όταν συνειδητοποιείς συνεχώς πόσο λίγο χρόνο έχετε μαζί και πόσο πολύτιμος είναι αυτός ο χρόνος που περνάτε μαζί. «Ξέρω ότι είναι σπαρακτικό. Ξέρω ότι είναι πολλή δουλειά και ξέρω ότι θα με πληγώνει μερικές φορές. Ξέρετε, νιώθω θλίψη. Αλλά, κατά τη γνώμη μου, πρέπει να βοηθάμε ο ένας τον άλλον, καταλαβαίνετε;».

«Το κλειδί είναι ότι πρέπει να τα αγαπάς σαν δικά σου», δήλωσε πρόσφατα ο Bzeek. «Ξέρω ότι είναι άρρωστα. Ξέρω ότι θα πεθάνουν. Κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ ως άνθρωπος και αφήνω τα υπόλοιπα στον Θεό».

*Με στοιχεία από upworthy.com TAGS: ΑΝΑΔΟΧΟΣ ΓΟΝΕΑΣ

πηγή:https://www.in.gr/2022/09/17/life/moments

Απόφοιτη Ελληνογαλλικής Σχολής "Αγιος Ιωσήφ", Καθηγήτρια γαλλικών, πολύγλωσση και με διδακτική εμπειρία και εξιδείκευση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία(ΕΚΠΑ), αρθρογράφος, πρόσκοπος, εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds