Δήμος Κηφισιάς

Εθνικές μνήμες με νότες στη σκηνή

By  | 

Από την Ελληνική Επανάσταση μέχρι τη Μικρασιατική Καταστροφή μας …ταξίδεψε το επετειακό αφιέρωμα «Πάλι με χρόνια με καιρούς…».

Ήταν μια υπερπαραγωγή που το Κηφισιώτικο και όχι μόνο θεατρόφιλο κοινό την παρακολούθησε με ιδιαίτερη προσήλωση ενώ δεν έλειψαν οι στιγμές που σηκώθηκαν όλοι όρθιοι σε στάση προσοχής για να ακούσουν και να ξανακούσουν τον Εθνικό μας Ύμνο.

Κεντρικοί ερμηνευτές στο μουσικό μέρος ο Σπύρος Κλείσσας, ο Λάμπρος Βασιλείου και η Λόρνα Κούτση, αρχιτεκτόνισσα της μουσικοθεατρικής ιστορικής αυλαίας, που άνοιξε για να μας ταξιδέψει στο παρελθόν που τόσο μας πόνεσε και που από γενιά σε γενιά έχει μεταλαμπαδευτεί στην ιστορική μνήμη κάθε Έλληνα και κάθε Ελληνίδας. Για να μην ξεχνάμε!!!

Στις απαγγελίες καθήλωσαν το κοινό οι ηθοποιοί Μαρία Συμεών και Γιάννης Λεβέντης. Την ενορχήστρωση και τη διεύθυνση ορχήστρας είχε ο Ανδρέας Μπουτσικάκης -και σολίστ στο πιάνο- μπουζούκι και λαούτο από τον Νίκο Κατσίκη, πιάνο και keybords Μαρίνος Κωστόπουλος, κιθάρα ο Ντίνος Ράλλης. Οι ακούραστοι καλλιτέχνες καταχειροκροτήθηκαν από το επίσης ακούραστο κοινό του μουσικού πανοράματος. Σκηνικά Χαράλαμπος Σεπεντζής, φωτισμοί – ηχοληψία Γιώργος Χατζής, ενώ το οπτικοακουστικό υλικό επιμελήθηκαν η Λόρνα και ο Μάριος Καρυστινός.

Λεζάντες

0U7A8073a Σε πρώτο πλάνο ο Αντιδήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Παπαδόπουλος με τη σύζυγό του Μαριάννα και η Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. ‘Δ.Βικέλας’ Νίνα-Ασπασία Βλάχου
0U7A8101a Λόρνα Κούτση και Σπύρος Κλείσσας μας ξεσήκωσαν με τα εθνικά τους ακούσματα.
0U7A8133a Μαρία Συμεών και Γιάννης Λεβέντης απαγγέλλοντας.
0U7A8172a Στιγμιότυπα από τη μουσικοθεατρική υπερπαραγωγή με τα Εθνικά μηνύματα.
0U7A8202a Φινάλε  με θερμά χειροκροτήματα και πολλά «μπράβο» από τις κερκίδες.
0U7A8258a Συγχαρητήρια στους καλλιτέχνες έδωσαν η Νίνα Βλάχου και ο Γιώργος Παπαδόπουλος και η Ελισσάβετ Αποστόλου απαθανάτισε την αναμνηστική πόζα.

Απόφοιτη Ελληνογαλλικής Σχολής "Αγιος Ιωσήφ", Καθηγήτρια γαλλικών, πολύγλωσση και με διδακτική εμπειρία και εξιδείκευση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία(ΕΚΠΑ), αρθρογράφος, πρόσκοπος, εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds