ΔΗΜΟΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ

Με απόλυτη επιτυχία διεξήχθη το 1ο “Youth Festival Maroussi”, με τους νέους να κατακλύζουν την πλατεία Αγίας Λαύρας στο Μαρούσι

By  | 

Μία διήμερη γιορτή έκφρασης, δημιουργίας, ψυχαγωγίας και ανταλλαγής απόψεων είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν οι νέοι και τα παιδιά, στο 1ο “Youth Festival Maroussi” που κατέκλεισαν την πλατεία Αγίας Λαύρας στο Μαρούσι, το Σάββατο 3 και την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2022.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου συμμετείχε στη διήμερη γιορτή και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τα παιδιά και τους νέους, που του εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την πρωτοτυπία της εκδήλωσης, καθώς και για τη βιωματική εμπειρία τους με τη συμμετοχή τους στις θεματικές ενότητες του Φεστιβάλ.

Την πρωτοβουλία της διοργάνωσης είχε το Γραφείο Νέας Γενιάς και Εθελοντισμού του Δήμου, υπό την ευθύνη και επιμέλεια του αρμόδιου Αντιδημάρχου Γιάννη Ιωαννίδη.

Οι συμμετέχοντες/ουσες στο 1ο “Youth Festival Maroussi” περιηγήθηκαν και συμμετείχαν δημιουργικά στα ειδικά περίπτερα για παιδιά όπως της Κεραμικής, του Καραγκιόζη, του Προσκοπισμού και του Ελληνικού Οδηγισμού, καθώς και τα 15 περίπτερα με νέους δημιουργούς – street market και απόλαυσαν πολλές γευστικές ποικιλίες από τις 6 καντίνες- street Food που είχαν στηθεί στο χώρο της εκδήλωσης, υπό τη μουσική υπόκρουση μελωδιών από 8 μαρουσιώτικες ορχήστρες.

Ο κ. Θ. Αμπατζόγλου επισκέφτηκε τα βιωματικά περίπτερα του Σικιριαδείου Ιδρύματος, όπου αναπτύχθηκε εργαστήριο μαγειρικής, του Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. (ενημέρωση για τα προγράμματα Eurodesk, Erasmous, και Ευρωπαϊκή κάρτα), της Δημοτικής Ακαδημίας “Maroussi Digital Academy”, της Εθελοντικής Ομάδας Διάσωσης Δέλτα Rescue,της  ΕΠΑΨΥ και του ΠΕ.ΦΙ.ΠΟ., ενώ κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στο Φεστιβάλ συναντήθηκε με την Πρόεδρο του Σικιαριδείου Ιδρύματος Κορίνα Λιούτα, τον Αρχηγό του 3ου Σ.Π. Αμαρουσίου Νίκο Μπόγδανο, την Πρόεδρο του ΠΕ.ΦΙ.ΠΟ. και Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Ελληνικού Οδηγισμού Μαριάννα Ζερβάκη.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων έγινε απονομή βραβείων στους συλλόγους «Μαρούσι Αθλητικός Σύλλογος», «Αθλητικός Σύλλογος Πυγμαχίας» και στην Ομάδα Α.Ο. Τρίτων Αμαρουσίου για την αθλητική ανάπτυξη νέων της πόλης. Επίσης στην Κατερίνα Γεωργοσοπούλου για την επιτυχία της, η οποία τιμά τη μαθητική κοινότητα της πόλης και στον πρώην Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Αθανάσιο Βλαχοπιώτη για την προσφορά του στους νέους της πόλης.

Επίσης στο πλαίσιο της προώθησης υιοθεσιών μη δεσποζόμενων ζώων από την πενταμελή επιτροπή διαχείρισης αδέσποτων ζώων δόθηκαν για υιοθεσία εννέα γάτες και ένα κουταβάκι.

Στο διήμερο Φεστιβάλ παρέστησαν επίσης:
Ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας της Περιφέρειας Αττικής Γιάννης Κεχρής, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Σμυρνής, η Γενική Γραμματέας του Δήμου Μαίρη Γαλαζούλα, οι Αντιδήμαρχοι Σπύρος Σταθούλης, Γιάννης Νικολαράκος, Ρένα Χαλιώτη, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΑ Νίκος Πέππας και η Αντιπρόεδρος της ΚΕΔΑ Κατερίνα Βουρλάκη, ο Πρόεδρος του ΟΚΟΙΠΑΔΑ Πέτρος Κόνιαρης και το μέλος Ανδρομάχη Τσουκαλά, η Πρόεδρος της Επιτροπής Ισότητας και Εντεταλμένη Σύμβουλος του Δημάρχου Ελένη Λέκκα, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Σπύρος Μπόγδανος και Πέτρος Κούκουζας, και ο Σύμβουλος του Δημάρχου για τα θέματα αδέσποτων Νικόλαος Τακτικός.

Επίσης ο Διοικητής του Νοσοκομείου Παμμακάριστος Βάκης Λαδόπουλος, η Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αμαρουσίου Μάχη Νικολαράκου, ο Πρόεδρος της ΠΕΚΑ Νίκος Βαλλάτος, η Πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Αμαρουσίου «Νίκος Καπετανίδης»  Παρασκευή Βανδώρου,  ο Πρόεδρος του Εκπολιτιστικού Συλλόγου «Δωδώνη» Ηλίας Ζορμπαλάς, εκ μέρους του Συλλόγου Αναβρύτων η Πρόεδρος Μίκα Κάββαλου και το μέλος Ματίνα Ρογκάκου, ο Αντιπρόεδρος του Εξωραϊστικού –Εκπολιτιστικού Συλλόγου Ψαλιδίου «Ζωοδόχος Πηγή» Δημήτρης Θεοχάρης, εκ μέρους της Ένωσης Κρητών Αμαρουσίου «Κρηταγενής Ζευς» ο Βαγγέλης Χαλκιαδάκης, η υπεύθυνη Παραρτήματος Αμαρουσίου Παναθηναϊκής Πανελλαδικής Οργάνωσης Βάσω Γεωργοπούλου, ο Πρόεδρος της ΔΗΜ.ΤΟ ΝΔ Χρήστος Μπελεγράτης και ο Αντιπρόεδρος Δημήτρης Ντόβας.  Επίσης από την ΕΠΑΨΥ η Βαρβάρα Συνοδινού, από το Εθνικό Συμβούλιο Νεότητας ο Στέλιος Μαριδάκης και ο διεθνούς φήμης παραγωγός Hi –Profile Τάσος Αντωνίου.                

Το 1ο Maroussi Youth Festival διοργανώθηκε με την υποστήριξη της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Αμαρουσίου (ΚΕΔΑ), του Σικιαριδείου Ιδρύματος, του Συνεταιρισμού Αγγειοπλαστών και Κεραμιστών Αμαρουσίου του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού, του 3ου Συστήματος Αεροπροσκόπων Αμαρουσίου, της ΜΚΟ Δώσε Ζωή, του Περιβαλλοντικού, Φιλοζωικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Αμαρουσίου (Πε.Φι.Πο.). Επίσης διεξήχθη υπό την αιγίδα του Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. και του Εθνικού Συμβουλίου Νεολαίας και εντάσσεται στις δράσεις του Ευρωπαϊκού Έτους Νεολαίας 2022, με στόχο την ενίσχυση της συμμετοχής των παιδιών και των νέων στην διαδικασία λήψης αποφάσεων και την προώθηση της ιδιότητάς τους ως ενεργοί πολίτες.

Βίντεο: https://youtu.be/9FJShs-BDwc 

Φωτογραφίες:  https://maroussi.gr/me-apolyti-epitychia-diexichthi-to-1o-youth-festival-maroussi-me-tous-neous-na-kataklyzoun-tin-plateia-agias-lavras-sto-marousi/​ 

Απόφοιτη Ελληνογαλλικής Σχολής "Αγιος Ιωσήφ", Καθηγήτρια γαλλικών, πολύγλωσση και με διδακτική εμπειρία και εξιδείκευση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία(ΕΚΠΑ), αρθρογράφος, πρόσκοπος, εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds