ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Στα αποκαλυπτήρια της προτομής του Στρατηγού Δημητράκη Πλαπούτα και τα εγκαίνια του αναστηλωμένου ομώνυμου πύργου στην Τοπική Κοινότητα Παλούμπα Αρκαδίας, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης

By  | 

Γ. Πατούλης: «Υποχρέωσή μας να διδάξουμε στους νέους μας την αλήθεια και την Ιστορία της Ελλάδας. Όσοι θυσιάστηκαν για την Ελευθερία, αποτελούν το μέγιστο πρότυπο για όλους μας»

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης βρέθηκε χθες στο ιστορικό χωριό Παλούμπα Αρκαδίας, στο οποίο κηρύχτηκε η έναρξη της Γορτυνιακής Επανάστασης στις 20-21 Μαρτίου 1821, από τους Γορτύνιους στρατηγούς Δημήτριο Πλαπούτα και Θεόδωρο Κολοκοτρώνη.  Ο Γ. Πατούλης παραβρέθηκε στα αποκαλυπτήρια της νέας προτομής του Στρατηγού Δημητράκη Πλαπούτα και τα εγκαίνια του αναστηλωμένου ομώνυμου πύργου στην Τοπική Κοινότητα Παλούμπα.

Την εκδήλωση διοργάνωσε ο Δήμος Γόρτυνας, ενώ τα εγκαίνια  του Αναστηλωθέντος Πύργου του Στρατηγού Πλαπούτα, έγιναν  από τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων  Άδωνι Γεωργιάδη. Παρόντες στην εκδήλωση, εκτός από το Δήμαρχο Γορτυνίας Στάθη Κούλη, ήταν μεταξύ άλλων ο Βουλευτής Αρκαδίας Κώστας Βλάσης, ο Δήμαρχος Άργους-Μυκηνών Δημήτρης Καμπόσος, ο Πρώην Περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης, δήμαρχοι της ευρύτερης περιοχής, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι και εκπρόσωποι τοπικών φορέων, συλλόγων, κ.α..

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, αρχικά τελέστηκε δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Παλούμπα, ενώ έγινε επιμνημόσυνη δέηση και αποκαλυπτήρια της προτομής του στρατηγού Δημητράκη Πλαπούτα. Αμέσως μετά ακολούθησαν καταθέσεις στεφάνων, τήρηση ενός λεπτού σιγής και η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκαν ομιλίες από τους επισήμους και ακολούθησε μετάβαση των προσκεκλημένων στον Πύργο Πλαπούτα, όπου και πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια. Η κεντρική ομιλία έγινε από τον Δρ. Μελετίου Μελετόπουλο.

Με αφορμή την εκδήλωση, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης δήλωσε:

«Εκδηλώσεις όπως η σημερινή και μάλιστα με την παρουσία απογόνων των ηρώων μας, όπως του Κωνσταντίνου Πλαπούτα, είναι ιδιαίτερα συγκινητικές.  Έχουμε υποχρέωση να διδάξουμε στους νέους μας την αλήθεια και την ιστορική βαρύτητα της χώρας που ζούμε της Ελλάδας! Όσοι θυσιάστηκαν για την Ελευθερία, θα αποτελούν πάντα το μέγιστο πρότυπο για όλους μας! Και όπως έλεγε και ο μεγάλος Αρχιστράτηγος Θεόδωρος Κολοκοτρώνης «την Ελλάδα θέλομεν και ας τρώγωμεν Πέτρες».

Τον Περιφερειάρχη συνόδευε ο γιος του Αλέξανδρος, ο οποίος δώρισε στον Πρόεδρο των Απογόνων 1821 Κωνσταντίνο Πλαπούτα μια γκραβούρα από την προσωπική του συλλογή, που απεικονίζει την Έναρξη της Επαναστάσεως.

Απόφοιτη Ελληνογαλλικής Σχολής "Αγιος Ιωσήφ", Καθηγήτρια γαλλικών, πολύγλωσση και με διδακτική εμπειρία και εξιδείκευση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία(ΕΚΠΑ), αρθρογράφος, πρόσκοπος, εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds