Περιφέρεια Β.Αττικης

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη με τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Διπλωματίας και Απόδημου Ελληνισμού, Γ. Χρυσουλάκη

By  | 

Γ. Πατούλης: «Στόχος μας να ενισχύσουμε την εξωστρέφεια και την προβολή της Αττικής μας, μέσα και από την ενδυνάμωση των σχέσεών μας με την ελληνική ομογένεια»

photo xrisoulakis 2

Το πλέγμα δράσεων και πρωτοβουλιών που θα συμβάλλουν στην ενδυνάμωση των σχέσεων με την ελληνική ομογένεια σε όλο τον κόσμο, ενισχύοντας παράλληλα και την εξωστρέφεια της Αττικής, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του Περιφερειάρχη Αττικής Γ Πατούλη με τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Διπλωματίας και Απόδημου Ελληνισμού Γ. Χρυσουλάκη, η οποία πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Περιφέρειας.

Σε συνέχεια της συνεργασίας που έχει δομηθεί μεταξύ των δύο πλευρών, αλλά και τις υπό εξέλιξη συνομιλίες με τρίτους φορείς, οι κύριοι Πατούλης και Χρυσουλάκης συζήτησαν γύρω από ουσιαστικά θέματα που σχετίζονται με  τη διοργάνωση του μεγάλου συνεδρίου Ελλήνων ομογενών ιατρών από όλον τον κόσμο το οποίο προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί τον Ιούλιο του 2021.

Παράλληλα εξετάστηκε η δρομολόγηση πρωτοβουλιών από κοινού της Περιφέρειας με τη Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού, για τη δημιουργία προγραμμάτων φιλοξενίας ομογενών νέων το 2021, ενώ συμφωνήθηκε η συνεργασία των δύο πλευρών να επεκταθεί και για δράσεις που σχετίζονται με τη διοργάνωση συνεδρίων ομογενών εθνικοτοπικού χαρακτήρα.

Ο κ. Πατούλης επισήμανε ότι διαχρονικά από κάθε αυτοδιοικητική θέση που θήτευσε, στο επίκεντρο των πολιτικών του ήταν οι τρόποι ενδυνάμωσης της χώρας με την ελληνική ομογένεια.

«Επενδύουμε στην ανάπτυξη γεφυρών και στην ισχυροποίηση των δεσμών μας με τους Έλληνες ομογενείς οι οποίοι διαχρονικά είναι ισχυροί σύμμαχοι της Ελλάδας στα δύσκολα» τόνισε και πρόσθεσε: «Στόχος μας είναι να ενισχύσουμε την εξωστρέφεια και την προβολή της Αττικής μας, μέσα και από την ενδυνάμωση των σχέσεών μας με την ελληνική ομογένεια, δίνοντας έμφαση σε τομείς με αναπτυξιακό πρόσημο όπως είναι ο ιατρικός τουρισμός, το επιχειρείν, ο πολιτισμός και ο αθλητισμός. Από τις θέσεις ευθύνης που υπηρετούμε οφείλουμε να  συμβάλουμε ώστε η σχέση της μητέρας Πατρίδας με τον Απόδημο Ελληνισμό να γίνει πιο εποικοδομητική και με οφέλη για τη χώρα και ιδιαίτερα την Αττική μας.

Σε αυτή την πορεία της αναπτυξιακής επανεκκίνησης, χρειάζεται στενή συνεργασία κεντρικής διοίκησης και αυτοδιοίκησης. Χαίρομαι που στη θέση του Γενικού Γραμματέα Απόδημου Ελληνισμού βρίσκεται ο Γ. Χρυσουλάκης, ένας άνθρωπος με τον οποίο μπορούμε να συνεργαστούμε για να υλοποιηθούν μια σειρά από σημαντικές πρωτοβουλίες».

Ο Γενικός Γραμματέας Χρυσουλάκης, μεταξύ άλλων, δήλωσε:

«Eίναι ευτυχής η συγκυρία να έχουμε συνομιλητή και συνεργάτη μας την Περιφέρεια Αττικής με τον Περιφερειάρχη Γιώργο Πατούλη σε ό,τι αφορά την υλοποίηση τόσο σημαντικών δράσεων για την Ομογένεια, για την Αττική αλλά και για όλη την επικράτεια. Η νέα γενιά της ομογένειάς μας θα ωφεληθεί τα μέγιστα από τα προγράμματα φιλοξενίας, ιδίως αν σκεφτούμε πως πολλοί νέοι μας δεν μπόρεσαν φέτος να έρθουν στη μητέρα-πατρίδα από το εξωτερικό. Θα είναι χαρά μας να τους ανταμώσουμε και να τους προσφέρουμε μια αξέχαστη, εκπαιδευτική εμπειρία φιλοξενίας γεμάτη Ελλάδα και ιστορία».

Απόφοιτος Τοσιτσείων Αρσακείων Σχολείων Εκάλης. Life Coach - Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μέλος του H.I.C. (Hellenic Institute of Coaching)- Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού- Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Δημόσιες Σχέσεις,Content Creator, Social Media Manager, Αρθρογράφος, Εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds