Δήμος Κηφισιάς

By  | 

Δοξάρι και πιάνο με Αυστριακή σφραγίδα

Στο πλαίσιο του Ελληνοαυστριακού Μουσικού Καλοκαιριού, με αφορμή τον εορτασμό των 190 χρόνων από την έναρξη των Ελληνοαυστριακώνδιπλωματικών σχέσεων, το αίθριο του Δημαρχείου Κηφισιάς πλημμύρησε από θεσπέσιες νότες κλασικής μουσικής και αυτό χάρη στη συνεργασία του Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού & Αθλητισμού «Δημήτριος Βικέλας» και της Αυστριακής Πρεσβείας στην Αθήνα.

Η Νίνα Πατρικίδου (Αντιπρόεδρος του Mozarteum Hellas) στο βιολί και ο Florian Podgoreanu στο πιάνο μας χάρισαν μοναδικές στιγμές από το Αυστριακό μπελκάντο.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν η Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού & Αθλητισμού «Δημήτριος Βικέλας» Νίνα-Ασπασία Βλάχου, εξαίροντας τις πολιτιστικές σχέσεις δύο περίπου αιώνων που συνδέουν τις χώρες μας και κάλεσε στο βήμα την Επιτετραμμένη της Πρεσβείας της Αυστρίας στην Αθήνα Martina Hermann, η οποία στον χαιρετισμό της δεν παρέλειψε να εκφράσει την ικανοποίησή της για τη συνεργασία Ελλάδας Αυστρίας στον πολιτισμό, ενώ συγκινημένη δήλωσε πως λατρεύει την Ελλάδα για τις φυσικές ομορφιές της καθώς και την καλοσύνη των Ελλήνων. Χαιρετισμό έκανε επίσης και ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Mozarteum Hellas, δημότης μας, Δρ. Κώστας Ιατρού και πρώην δημοτικός σύμβουλος Εκάλης, ο οποίος είχε και την πρωτοβουλία να φιλοξενηθεί η Αυστριακή μελωδική νύχτα στον Δήμο μας, δείχνοντας έτσι και την αγάπη του ίδιου για τον τόπο του.

Μια ανθοδέσμη για τη Νίνα Πατρικίδου από τον Φραντσέσκο Βιανέλλο, μέλος του Ν.Π.Δ.Δ. «Δημήτριος Βικέλας», ενώ η Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. «Δημήτριος Βικέλας» Νίνα-Ασπασία Βλάχου έδωσε στον πιανίστα Florian Podgoreanu, μίνι βιβλιοθήκη με έργα του Μενάνδρου που αποτελεί το σύμβολο του Δήμου μας.

Απόφοιτη Ελληνογαλλικής Σχολής "Αγιος Ιωσήφ", Καθηγήτρια γαλλικών, πολύγλωσση και με διδακτική εμπειρία και εξιδείκευση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία(ΕΚΠΑ), αρθρογράφος, πρόσκοπος, εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds