ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ξανά στην κυκλοφορία το τμήμα της Παλαιάς Εθνικής Οδού Κινέτας, στο ύψος του ρέματος Πίκας, μετά την αποκατάσταση των ζημιών

By  | 

Γ. Πατούλης: Παραδίδουμε στην κυκλοφορία έναν ασφαλή δρόμο, πλήρως αποκατεστημένο. Δεσμευτήκαμε πως η Κινέτα θα αλλάξει όψη και αυτή μας τη δέσμευση την κάνουμε πράξη»

Παραδόθηκε σήμερα  στην κυκλοφορία από την Περιφέρεια Αττικής μετά και την ολοκλήρωση των εργασιών ασφαλτόστρωσης,  το τμήμα της Παλαιάς Εθνικής Οδού  Κινέτας, στο ύψος του ρέματος Πίκας, μετά την αποκατάσταση των ζημιών που είχε υποστεί ο δρόμος από πλημμυρικά φαινόμενα.

Εκκρεμούν κάποιες μικροεργασίες, οι οποίες θα ολοκληρωθούν το αμέσως επόμενο διάστημα.

Το έργο αποκατάστασης του συγκεκριμένου τμήματος του δρόμου που ενώνει ξανά την Αττική με την Κορινθία, μέσω της Παλαιάς Εθνικής Οδού Κινέτας, εντάσσεται στα έργα  ολιστικής αποκατάστασης των ζημιών που προκάλεσαν στην Κινέτα τα πλημμυρικά  φαινόμενα και τα οποία υλοποιούνται με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής, συνολικού προϋπολογισμού περίπου 18 εκατ. Ευρώ. 

Μετά την ολοκλήρωση των γραφειοκρατικών διαδικασιών αλλά και των απαιτούμενων σχετικών ελέγχων από το Ελεγκτικό Συνέδριο, με εντολή του Περιφερειάρχη είχε δοθεί από την πρώτη στιγμή προτεραιότητα στην ολοκλήρωση των έργων, με δεδομένη τη νευραλγική σημασία τους για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας στην περιοχή και την προάσπιση της ασφάλειας των οδηγών.

Με αφορμή την παράδοση του δρόμου στην κυκλοφορία ο κ. Πατούλης επισημαίνει σχετικά:

«Παραδίδουμε ξανά στην κυκλοφορία έναν ασφαλή σύγχρονο δρόμο, πλήρως αποκατεστημένο και έτοιμο προς χρήση από τους οδηγούς.  

Δεσμευτήκαμε πως η Κινέτα θα αλλάξει όψη και θα ξαναγίνει μία ασφαλής περιοχή για τους κατοίκους της  και αυτή μας τη δέσμευση την κάνουμε πράξη.

Οι καταστροφικές πλημμύρες αλλά και οι φωτιές των τελευταίων χρόνων την «τραυμάτισαν» βαριά, προκαλώντας σοβαρές ζημιές στην περιοχή. Μετά από χρονοβόρες γραφειοκρατικές διαδικασίες και την ολοκλήρωση των απαιτούμενων σχετικών ελέγχων από το Ελεγκτικό Συνέδριο, ξεκινήσαμε άμεσα τα έργα και ήδη έχουμε αρχίσει να ολοκληρώνουμε σημαντικά  έργα στην περιοχή, με στόχο η Κινέτα όχι μόνο να επουλώσει τις πληγές της, αλλά και να γίνει καλύτερη από πριν. Συνεχίζουμε να επενδύουμε έμπρακτα στην προστασία των πολιτών, όπως είναι και η προτεραιότητά μας».

Απόφοιτη Ελληνογαλλικής Σχολής "Αγιος Ιωσήφ", Καθηγήτρια γαλλικών, πολύγλωσση και με διδακτική εμπειρία και εξιδείκευση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία(ΕΚΠΑ), αρθρογράφος, πρόσκοπος, εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds