ΔΗΜΟΣ ΛΥΚΟΒΡΥΣΗΣ-ΠΕΥΚΗΣ

“Έργα που υλοποιούνται στον Δήμο Λυκόβρυσης- Πεύκης παρουσιάστηκαν στο workshop της Περιφέρειας για τον Βόρειο Τομέα”

By  | 


Με την εκδήλωση, για το ΕΣΠΑ και τα έργα που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Αττικής στους Δήμους του Βόρειου Τομέα, η οποίαδιοργανώθηκε στο Δημαρχείο Αμαρουσίου την Παρασκευή 29/7/2022, ολοκληρώθηκε ο κύκλος  των Workshops με κεντρικό σύνθημα «Η Αττική αλλάζει. Το ΕΣΠΑ στην πόλη σου».

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, εστίασε στις δυνατότητες και προοπτικές που μπορεί να προσδώσει το ΕΣΠΑ στην Περιφερειακή Ενότητα Βορείου Τομέα, παρουσιάζοντας τον προγραμματισμό και την πορεία υλοποίησης των έργων που χρηματοδοτούνται μέσα από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αττική 2014-2020, προσδιορίζοντας την εικόνα που η Περιφέρεια Αττικής προσδοκά για τη περιοχή.

Τον κ. Πατούλη στην εκδήλωση υποδέχθηκε η Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Βορείου Τομέα Λ. Κεφαλογιάννη και ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θ.Αμπατζόγλου. Παρόντες ήταν: ο Βουλευτής ΝΔ Γ. Κουμουτσάκος, ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Αττικής Γ. Σελίμης, οι Αντιπεριφερειάρχες: Υγείας Γ. Κεχρής, Π. Προστασίας Β. Κόκκαλης,  Μεταφορών Β. Γιαννακόπουλος, Πολιτισμού Χ. Ρώμας, Ψηφιακής Διακυβέρνησης Μ. Κουρή, οι Δήμαρχοι: Κηφισιάς Γ. Θωμάκος, Αγ. Παρασκευής Β. Ζορμπάς, Μεταμόρφωσης Στρ. Σαραούδας, Βριλησσίων Ξ. Μανιατογιάννης,  Ν. Ιωνίας Δ. Θωμαΐδου, Πεντέλης Δ. Κεχαγιά. Τον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης εκπροσώπησε η Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Μαρία Μουρατίδη, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Χάρη Παπαδάκης και υπηρεσιακοί παράγοντες από τις Τεχνικές Υπηρεσίες και το Τμήμα Προγραμματισμού Ανάπτυξης και Οργάνωσης.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής κατά την τοποθέτηση του,αξιολογώντας τις παρεμβάσεις και τα έργα της Περιφέρειας, χαρακτήρισε ως ιδιαιτέρως σημαντικές μεταξύ άλλων τον εξωραϊσμό του Γηπέδου Πεύκης, ενώ αναφερόμενος στον καταλυτικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει το ΕΣΠΑ ως χρηματοδοτικό εργαλείο για την υλοποίηση σημαντικών έργων υποδομών και δράσεων, ο κος Πατούλης επισήμανε ότι μόνο από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αττική 2014-2020, υλοποιούνται αυτή τη στιγμή στην Περιφερειακή Ενότητα Βόρειου Τομέα 1.534 έργα και δράσεις με προϋπολογισμό 99,5  εκ. ευρώ.

Με τα χρήματα του ΠΕΠ, χρηματοδοτούνται ενεργειακές αναβαθμίσεις, μεταξύ άλλων στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Πεύκης και στο Λύκειο Λυκόβρυσης,  προϋπολογισμού 1.000.000€, ενώ αποπερατώνονται νέες σχολικές υποδομές, όπως το 3ο Δημοτικό Σχολείο Λυκόβρυσης, το 1ο και 2ο Νηπιαγωγείο Λυκόβρυσης στο Ηλιακό Χωριό και το 6ο Νηπιαγωγείο Πεύκης. Προϋπολογισμού 4.500.000 ευρώ, έργο που υλοποιείται μέσω της ΚΤΥΠ ΑΕ.

Ο Δήμαρχος Λυκόβρυσης- Πεύκης και Γενικός Γραμματέας της ΠΕΔ Αττικής Τάσος Μαυρίδης δήλωσε σχετικά: “Ο Δήμος μας συμμετείχε στο workshop της Περιφέρειας Αττικής, ενώ βρισκόμαστε σε συνεχή επικοινωνία και συνεργασία με την πολιτική ηγεσία και τις υπηρεσίες της Περιφέρειας για έργα που ολοκληρώθηκαν, όπως αυτό στο Δημοτικό Στάδιο Πεύκης και άλλα που βρίσκονται σε εξέλιξη ή αναμένεται να δημοπρατηθούν το επόμενο διάστημα. Άλλωστε ο ίδιος προσωπικά παρακολουθώ την εξέλιξη του ΕΣΠΑ, τόσο με την ιδιότητά μου ως Γραμματέας της ΠΕΔ Αττικής όσο και ως μέλος της Επιτροπής ΕΣΠΑ της ΚΕΔΕ. Πέραν των έργων στα σχολεία μας, τα οποία ανέφερε ο κ. Πατούλης στο workshop, τα οποία είναι πολύ σημαντικά για τη νέα γενιά του Δήμου μας, εξαιρετικά σημαντικό για μας είναι και το έργο της ανέγερσης του ΚΑΠΗ στην Κάτω Πεύκη με χρηματοδότηση που διασφάλισε η Περιφέρεια ύψους 780.000 ευρώ, μετά την παραχώρηση οικοπέδου του ΕΦΚΑ από τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστή Χατζηδάκη».

Απόφοιτη Ελληνογαλλικής Σχολής "Αγιος Ιωσήφ", Καθηγήτρια γαλλικών, πολύγλωσση και με διδακτική εμπειρία και εξιδείκευση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία(ΕΚΠΑ), αρθρογράφος, πρόσκοπος, εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds