ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Στέλεχος της Περιφέρειας Αττικής ο ένας από τους δύο Έλληνες επόπτες υγείας που επελέγησαν για να καταρτιστούν και να εκπαιδεύσουν τους Έλληνες συναδέλφους τους σε θέματα επιθεώρησης και έκδοσης πιστοποιητικών Υγιεινής Πλοίων

By  | 

Γ. Πατούλης: «Ιδιαίτερα τιμητική η επιλογή, η οποία επιβεβαιώνει στην πράξη ότι η Περιφέρεια Αττικής διαθέτει αξιόμαχα και καταρτισμένα στελέχη» 

Ο Αναπληρωτής Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Υγειονομικού Ελέγχου και Περιβαλλοντικής Υγιεινής των Περιφερειακών Ενοτήτων Πειραιώς και Νήσων και Προϊστάμενος του Τμήματος Υγειονομικού Ελέγχου Λιμένος Πειραιώς , Ιατρός κ. Χαράλαμπος Βασιλείου, προτάθηκε από το Υπουργείο Υγείας να συμμετάσχει εκπροσωπώντας τη χώρα μας στο πρόγραμμα εκπαίδευσης υποψηφίων εκπαιδευτών για την επιθεώρηση πλοίων και την έκδοση πιστοποιητικών Υγιεινής Πλοίων που πραγματοποιήθηκε στην Ταγγέρη αρχές Ιουλίου και ήταν υπό την αιγίδα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Με αφορμή τη σχετική επιλογή ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης εξέφρασε την ικανοποίησή του επισημαίνοντας ότι είναι «Ιδιαίτερα τιμητική η επιλογή, η οποία επιβεβαιώνει στη πράξη ότι η Περιφέρεια Αττικής διαθέτει αξιόμαχα και καταρτισμένα στελέχη». Ο Περιφερειάρχης δεν παρέλειψε αναφερθεί και στις σημαντικές ελλείψεις προσωπικού στην  Διεύθυνση Υγειονομικού Ελέγχου και Περιβαλλοντικής Υγιεινής, υπογραμμίζοντας ότι η συγκεκριμένη υπηρεσία αποτελεί ένα ενδεικτικό παράδειγμα υπηρεσίας τα στελέχη της οποίας καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να καλύψουν τις τεράστιες ανάγκες που υπάρχουν  καθώς εδώ και χρόνια τα αρμόδια υπουργεία δεν έχουν προβεί στην έγκριση θέσεων μόνιμου προσωπικού.  

Ο κ. Βασιλείου μαζί με τον Επόπτη Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κρήτης  κ. Αντώνη Παπαδάκη, παρακολούθησαν την πρώτη φάση της εν λόγω εκπαίδευσης προκειμένου να αποτελέσουν οι ίδιοι, εκπαιδευτές των συναδέλφων τους, υπαλλήλων των υπολοίπων αρμοδίων Διευθύνσεων των  πυλών εισόδου της χώρας και των χωρών της Μεσογείου εν γένει.

Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν την εμπειρία τους και την τεχνογνωσία τους σχετικά με τις τεχνικές επιθεώρησης πλοίων και τις νέες πρακτικές που επέβαλε η πανδημία στον τομέα αυτό ώστε να τις εφαρμόσουν εμπλουτισμένες με την καθοδήγηση και τις οδηγίες του Π.Ο.Υ. στην καθημερινή εργασιακή τους πρακτική.

Στα πλαίσια αυτής της εκπαίδευσης όλοι οι συμμετέχοντες υποχρεούνται να υποβάλλουν περιοδικές αναφορές στον Π.Ο.Υ., καθώς και να συμμετέχουν με σχετικές παρουσιάσεις των εργασιών τους στο  2ο στάδιο της εκπαίδευσης που θα πραγματοποιηθεί το διάστημα Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου 2022 στον Πειραιά.

Να σημειωθεί ότι σκοπός της εκπαίδευσης των δύο στελεχών είναι να δημιουργηθεί ένας κατάλογος εμπειρογνωμόνων από τους εκπαιδευμένους επιθεωρητές που θα χρησιμοποιηθούν για μελλοντικές ανάγκες εκπαίδευσης για την υγιεινή πλοίων, τόσο σε περιφερειακό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο.

Εκτός τους κ. Αντώνη Παπαδάκη και του διευθυντή Υπηρεσιών Υγείας από την περιφέρεια Πειραιώς και Νήσων κ. Χαράλαμπου Βασιλείου, συμμετέχουν Επόπτες από Μαρόκο, Γεωργία, Γερμανία, Ομάν, Πακιστάν, Ισπανία, Τουρκία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Απόφοιτη Ελληνογαλλικής Σχολής "Αγιος Ιωσήφ", Καθηγήτρια γαλλικών, πολύγλωσση και με διδακτική εμπειρία και εξιδείκευση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία(ΕΚΠΑ), αρθρογράφος, πρόσκοπος, εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds