ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Στην επιμνημόσυνη δέηση για τους πεσόντες Αρχιπυροσβέστες στον Υμηττό τον Ιούλιο του 98, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης

By  | 

Γ. Πατούλης: «Τιμούμε τους ήρωες που θυσιάστηκαν πάνω στο καθήκον. Χρέος όλων μας να είμαστε στο πλευρό των ηρωικών πυροσβεστών μας, διευκολύνοντας το δύσκολο έργο τους»

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης παρέστη στην επιμνημόσυνη δέηση που τελέστηκε στη μνήμη των ηρωικών Αρχιπυροσβεστών, οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους πριν από 23 χρόνια στην πυρκαγιά που ξέσπασε στον Υμηττό, τον Ιούλιο του 1998, κατόπιν πρόσκλησης του Δημάρχου Ελληνικού-Αργυρούπολης και Πρόεδρο του ΣΠΑΥ Γ. Κωνσταντάτου και του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος Αλ. Ράπανου.

Πρόκειται για τους Αρχιπυροσβέστες Δημήτριο Μαλούκο, και Θεμιστοκλή Μαυραειδή, τον Πυροσβέστη Αλέξανδρο Διαβολή και τον Εθελοντή Πυροσβέστη Δημήτριο Καραμολέγκο ( 20 ετών) οποίος ήταν μέλος της εθελοντικής ομάδας του δήμου Καισαριανής οι οποίοι έπεσαν ηρωικά υπερασπιζόμενοι τον Υμηττό από τη φονική πυρκαγιά πριν 24 χρόνια.

Τον κ. Πατούλη υποδέχτηκε ο Δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης και Πρόεδρος του ΣΠΑΥ Γιάννης Κωνσταντάτος.

Παρόντες ήταν επίσης οι  βουλευτές της ΝΔ Χ. Θεοχάρης και Κ. Κυρανάκης, οι Δήμαρχοι Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης Γ. Κώνσταντέλλος, Βύρωνα Γ. Κατωπόδης, η  Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Τομέα Αθηνών Δ. Νάνου, ο Αντιπ/χης Κεντρικού Τομέα Γ. Δημόπουλος.

Ο Περιφερειάρχης αφού κατέθεσε στεφάνι ο στο Μνημείο των πεσόντων στον Υμηττό, επισήμανε πως η θυσία των ηρωικών πυροσβεστών πάνω στο καθήκον παραμένει άσβεστη στη μνήμη όλων.

«Σήμερα βρισκόμαστε εδώ για να τιμήσουμε τη μνήμη τους, για να υπενθυμίσουμε ότι θα μείνουν για πάντα χαραγμένοι στο μυαλό και την καρδιά μας, δείχνοντάς μας τον δρόμο του καθήκοντος για την προστασία του περιβάλλοντος, την προστασία της ζωής και της περιουσίας των συμπολιτών μας από τους κινδύνους της κλιματικής κρίσης» και υπογράμμισε πως χρέος της πολιτείας και όλων μας είναι να είμαστε στο πλευρό των πυροσβεστών επιτελούν το λειτούργημα τους με αυταπάρνηση και αυτοθυσία, διευκολύνοντας το έργο τους.

Στη συνέχεια ο κ. Πατούλης και αφού επισήμανε πως η κλιματική κρίση είναι η νέα πραγματικότητα, τόνισε μεταξύ άλλων:

«Η αντιμετώπιση αυτής της πραγματικότητας είναι μονόδρομος: όλοι μαζί – δήμοι, Περιφέρεια, κεντρική διοίκηση και πρωτίστως η κοινωνία των πολιτών –  οφείλουμε να συνεργαστούμε για να θωρακίσουμε το περιβάλλον και τους συμπολίτες μας από τους φυσικούς κινδύνους.

Σε αυτή την κατεύθυνση, στην Περιφέρεια Αττικής προχωράμε με συνεχείς παρεμβάσεις και ολοκληρωμένο σχέδιο, αξιοποιώντας όλους τους διαθέσιμους πόρους.

Σε συνεργασία με την επιστημονική κοινότητα, είμαστε η πρώτη Περιφέρεια στην Ελλάδα που καταρτίσαμε ένα ολοκληρωμένο master plan, στο οποίο αποτυπώνονται οι κίνδυνοι, αλλά και τα αναγκαία έργα και μελέτες, καθώς και οι βραχυπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες παρεμβάσεις που πρέπει να υλοποιηθούν για την αντιμετώπιση των φυσικών κινδύνων.

Όπως έγινε στις πρόσφατες πυρκαγιές, αλλά και σε κάθε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, θα βρισκόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις για να επικουρούμε με κάθε πρόσφορο μέσο τις ηρωικές προσπάθειες των ανδρών και των γυναικών του Πυροσβεστικού Σώματος, υπό τον συντονισμό του αρμόδιου Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, ώστε να μην ξαναζήσουμε ανάλογες τραγωδίες, με βαριές απώλειες σε ανθρώπους, περιουσίες και φυσικό πλούτο.

Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι η Περιφέρεια Αττικής θα συνεισφέρει συνεχώς σε αυτή την προσπάθεια, υπερβαίνοντας ακόμα και τους τομείς ευθύνης της αν απαιτηθεί, συμβάλλοντας στην εφαρμογή του νέου μοντέλου πολιτικής προστασίας που έχει εκπονηθεί από την κυβέρνηση, το οποίο φαίνεται πως ήδη αποδίδει θετικά αποτελέσματα, παρά τις φοβερές πυρκαγιές που έπληξαν την Αττική τους τελευταίους μήνες. Σε αυτό το σημείο θέλω να υπογραμμίσω τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει ο ΣΠΑΥ στην προστασία του Υμηττού και να συγχαρώ τόσο τον πρόεδρό του, τον φίλο Δήμαρχο Ελληνικού – Αργυρούπολης Γιάννη Κωνσταντάτο, τα μέλη της διοίκησης, αλλά και όλους τους εθελοντές, που με το έργο τους υπερασπίζονται αυτόν τον σημαντικό πνεύμονα πρασίνου του αστικού ιστού».


Δείτε σχετικό βίντεο στο παρακάτω link:

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Απόφοιτη Ελληνογαλλικής Σχολής "Αγιος Ιωσήφ", Καθηγήτρια γαλλικών, πολύγλωσση και με διδακτική εμπειρία και εξιδείκευση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία(ΕΚΠΑ), αρθρογράφος, πρόσκοπος, εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds