Εκτακτη Επικαιρότητα

Στην Ανάβυσσο για τη μεγάλη πυρκαγιά, μετέβη ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης

By  | 

Γ. Πατούλης: «Προτεραιότητά μας αυτές τις κρίσιμες ώρες είναι η προστασία της ζωής και των περιουσιών των πολιτών. Η Περιφέρεια Αττικής είναι παρούσα συνδράμοντας με όσα μέσα διαθέτει στο δύσκολο έργο της Πυροσβεστικής»

photo fotia 3

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης μετέβη στην Ανάβυσσο όπου μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά, προκειμένου να ενημερωθεί για το πως εξελίσσεται η κατάσταση στην περιοχή.

Τον κ. Πατούλη συνόδευαν ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Β. Κόκκαλης και ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Θ. Αυγερινός.

Ο Περιφερειάρχης ενημερώθηκε από τον αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Σ. Κολοκούρη ο οποίος συντονίζει την επιχείρηση κατάσβεσης και τον Δήμαρχο Σαρωνικού Π. Φιλίππου για το πως εξελίσσεται η κατάσταση στα μέτωπα της φωτιάς.

Από την πρώτη στιγμή εκδήλωσης της πυρκαγιάς ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής τέθηκε σε πλήρη κινητοποίηση. Με εντολή του Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη, κατόπιν σχετικής συνεννόησης με την Πυροσβεστική αλλά και τον Γ. Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Ν. Χαρδαλιά και υπό το συντονισμό του Αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας Β. Κόκκαλη, στην περιοχή επιχειρούν 17 υδροφόρες της Περιφέρειας, οι οποίες συνδράμουν την Πυροσβεστική στο δύσκολο έργο της κατάσβεσης.

Παράλληλα αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη συνεδρίαση του συντονιστικού οργάνου πολιτικής προστασίας Ανατολικής Αττικής, υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη Αν. Αττικής Θ. Αυγερινού και με τη συμμετοχή του Συντονιστή Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ν. Σταθόπουλου, για την εκτίμηση της κατάστασης.

Σε δηλώσεις του ο κ. Πατούλης τόνισε τα εξής:

«Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη. Η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική και δυστυχώς το έργο της Πυροσβεστικής δυσχεραίνουν οι σφοδροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή.

Η Περιφέρεια από την πρώτη στιγμή, ανταποκρίθηκε με το μηχανισμό της, στη διαχείριση της κατάστασης, συνδράμοντας με 17 υδροφόρες οι οποίες επιχειρούν αυτή τη στιγμή στα μέτωπα της φωτιάς, βοηθώντας το έργο της πυροσβεστικής.

Προτεραιότητά μας αυτές τις κρίσιμες ώρες είναι η προστασία της ζωής και των περιουσιών των πολιτών. Ιδιαίτερης προσοχής χρήζουν τα άτομα με αναπνευστικά προβλήματα, καθώς οι συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί μπορεί να λειτουργήσουν επιβαρυντικά για την υγεία τους και σ΄αυτό το πλαίσιο, στην προστασία αυτής της κατηγορίας των πολιτών, δίνουμε προτεραιότητα. 

Παρακολουθούμε στενά την εξέλιξη της φωτιάς και θα είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με τον αρχηγό της Πυροσβεστικής, τον Δήμαρχο Σαρωνικού Π. Φιλίππου και όλους τους αρμόδιους φορείς, προκειμένου να συμβάλλουμε στο μέγιστο δυνατό, στην αντιμετώπιση της».

Απόφοιτος Τοσιτσείων Αρσακείων Σχολείων Εκάλης. Life Coach - Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μέλος του H.I.C. (Hellenic Institute of Coaching)- Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού- Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας καλλιτεχνών, θεατρικών παραστάσεων, μουσικών εκδηλώσεων, συναυλιών και πολυχώρου Τέχνης, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας Ακαδημίας Ελληνικών Βραβείων Τέχνης, Ραδιοφωνική Παραγωγός, Αρθρογράφος, Content Creator, Social Media Manager, Εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds