Δήμος Κηφισιάς

Στην Υπουργό Παιδείας, Θωμάκος, Αμπατζόγλου, Μαυρίδης, Μπάμπαλος, για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

By  | 

Λίγες μέρες πριν το πρώτο κουδούνι για τη νέα σχολική χρονιά οι Δήμαρχοι Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος, Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου, Ηρακλείου Αττικής Νίκος Μπάμπαλος, και Λυκόβρυσης-Πεύκης Τάσος Μαυρίδης, συναντήθηκαν με την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως, παρουσία και της Γ. Γραμματέως του Υπουργείου Αναστασίας Γκίκα, στο γραφείο της Υπουργού, όπου συζήτησαν θέματα Παιδείας.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους οι Δήμαρχοι ενημέρωσαν την Υπουργό για την έναρξη της δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης, για την κατάσταση ετοιμότητας των σχολικών μονάδων των Δήμων τους, λίγες ημέρες πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς αλλά και για όλα τα μέτρα που έχουν ληφθεί για την προστασία της υγεία μαθητών και εκπαιδευτικών.
Η συζήτηση έγινε σε πολύ καλό και εποικοδομητικό κλίμα, με τους Δημάρχους να ζητούν την βοήθεια της Υπουργού σε θέματα που αντιμετωπίζουν και την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας με ενδιαφέρον και διάθεση να προσπαθεί να δώσει λύσεις στα ζητήματα που τους απασχολούν.
Η προετοιμασία του Δήμου Κηφισιάς για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς συνεχίζεται ομαλά.
Για τη δίχρονη προσχολική εκπαίδευση έχουν δημιουργηθεί 9 νέα τμήματα 5 στην Κηφισιά και 4 στην Νέα Ερυθραία τα οποία θα υποδεχθούν τα νήπια. Θα χρησιμοποιηθούν επίσης δύο με τρεις προκατ αίθουσες για τις ανάγκες των Νηπιαγωγείων.
Έτοιμο είναι το 10ο Νηπιαγωγείο στην περιοχή Γράμμος – Φοίνικας Αδαμών ένα έργο που αποτελούσε χρόνιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας. Αυτές τις ημέρες πραγματοποιούνται εργασίες διευθέτησης του αύλειου χώρου.

Απόφοιτη Ελληνογαλλικής Σχολής "Αγιος Ιωσήφ", Καθηγήτρια γαλλικών, πολύγλωσση και με διδακτική εμπειρία και εξιδείκευση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία(ΕΚΠΑ), αρθρογράφος, πρόσκοπος, εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds