ΔΗΜΟΣ ΛΥΚΟΒΡΥΣΗΣ-ΠΕΥΚΗΣ

Με τον Υφυπουργό Υποδομών Γιώργο Καραγιάννη συναντήθηκαν οι δήμαρχοι Ηρακλείου Αττικής, Αμαρουσίου και Λυκόβρυσης- Πεύκης που διεκδικούν βελτιώσεις στο έργο της διάνοιξης της Λεωφόρου Κύμης”

By  | 

Νέα συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για τις εξελίξεις γύρω από το δρομολογούμενο έργο της διάνοιξης και υπογειοποίησης της Λεωφόρου Κύμης πραγματοποιήσαν οι Δήμαρχοι Ηρακλείου Αττικής, Νίκος Μπάμπαλος, Αμαρουσίου, Θεόδωρος Αμπατζόγλου, και Λυκόβρυσης- Πεύκης, Τάσος Μαυρίδηςτην Τρίτη 12/7/2022 μετά από αίτημά τους. Οι τρεις Δήμαρχοι συνάντησαν αυτή τη φορά τον Υφυπουργό Γιώργο Καραγιάννη, στον οποίον κατέθεσαν τα αιτήματά τους.

Τα κυριότερα από αυτά τα αιτήματα είναι η επέκταση κατά κάποια μέτρα του μέρους της Λεωφόρου Κύμης που θα υπογειοποιηθεί από τη νότια πλευρά. Είναι επίσης η κυκλοφοριακή ρύθμιση και διευθέτηση των οχημάτων που προέρχονται από την οδό Πλαπούτα και τις οδούς ΑγίουΚωνσταντίνου- Βύρωνος είτε προς Βορά είτε προς Νότο, προκειμένου να μην επιβαρύνεται από την κίνηση των οχημάτων ο αστικός ιστός. 

Επιπλέον, έγινε αναφορά στην παραρεμάτια περιοχή της Πύρνας, που είναι περιοχή υψηλής περιβαλλοντικής σημασίας για την ευρύτερη περιοχή και στην οποία, πρέπει να τηρηθούν πλήρως οι περιβαλλοντικοί όροι για την προστασία της. Στην περιοχή της Πύρνας ζητήθηκε επίσης να αντικατασταθούν τα ηχοπετάσματα που προβλέπονται με ελαφριά κατασκευή (θόλο), ώστε να ελαχιστοποιηθεί ο θόρυβος και η εκπομπή ρύπων.

Οι Δήμαρχοι ζήτησαν ακόμη από τον Υφυπουργό να υπάρξουν αντισταθμιστικά έργα στην πράσινη ζώνη, που θα δημιουργηθεί πάνω από την υπογειοποίημένη λεωφόρο, η οποία πρότειναν να περιλαμβάνει παιδικές χαρές, ανοικτές αθλητικές εγκαταστάσεις και κοινόχρηστους χώρους πρασίνου. Τέλος, στη συνάντηση συζητήθηκε και η επέκταση της Γραμμής 4 του Μετρό, η οποία αναμένεται να συντελέσει στη βελτίωση της κυκλοφορίας των οχημάτων στην ευρύτερη περιοχή, ενώ ο κ. Μαυρίδης, που με την ευκαιρία της συνάντησης παρέδωσε στον κ. Καραγιάννη το βιβλίο που εξέδωσε ο Δήμος και παρουσιάζει την ιστορία του.

Ο Δήμαρχος Λυκόβρυσης- Πεύκης δήλωσε σχετικά με τη συνάντηση: «Μαζί με τους συναδέλφους Δημάρχους πραγματοποιήσαμε μια ακόμη συνάντηση για το θέμα της Λεωφόρου Κύμης και της επέκτασης της Γραμμής 4 του Μετρό, στην οποία επαναδιατυπώσαμε στον κ. Καραγιάννη την κοινή μας θέση ότι το έργο της διάνοιξης και υπογειοποίησης πρέπει να προχωρήσει συμπεριλαμβάνοντας, όμως τα αιτήματα των Δήμων μας, τους προβληματισμούς και τις προτάσεις, οι οποίες στοχεύουν στην ομαλή ενσωμάτωση της διάνοιξης της λεωφόρουστα όρια των τριών πόλεων χωρίς να διαταραχτεί η καθημερινότητα των δημοτών. Σε αυτή τη διεκδίκηση οι τρεις Δήμαρχοι τηρούμε κοινή γραμμή, ενώνοντας δυνάμεις για να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό για τις πόλεις μας και τους συμπολίτες μας».

Απόφοιτη Ελληνογαλλικής Σχολής "Αγιος Ιωσήφ", Καθηγήτρια γαλλικών, πολύγλωσση και με διδακτική εμπειρία και εξιδείκευση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία(ΕΚΠΑ), αρθρογράφος, πρόσκοπος, εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds