ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Επεκτείνεται στη Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών Πειραιώς και Νήσων το αυτοματοποιημένο σύστημα προτεραιότητας πολιτών και επιχειρήσεων

By  | 

Γ. Πατούλης: «Αξιοποιώντας κάθε καινοτόμο εργαλείο της τεχνολογίας,  αναβαθμίζουμε την ποιότητα υπηρεσιών και διευκολύνουμε την εξυπηρέτηση των πολιτών»

Μετά την ιδιαίτερα θετική ανταπόκριση των πολιτών στην πιλοτική εφαρμογή στη Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών Δυτικού Τομέα Αθηνών, το αυτοματοποιημένο Σύστημα  Προτεραιότητας με Ψηφιακό Εισιτήριο επεκτείνεται και στη Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών Πειραιώς και Νήσων.

Η εφαρμογή του συγκεκριμένου συστήματος δίνει τη δυνατότητα απομακρυσμένης έκδοσης ψηφιακού εισιτηρίου. Βοηθά στον έλεγχο της ροής των πολιτών, συνεισφέρει στη βελτιστοποίηση του χρόνου αναμονής σε ουρές και ταυτόχρονα  ενισχύσει την αποδοτικότητα των υπαλλήλων της Διεύθυνσης απέναντι σε πολίτες και επιχειρήσεις.

Πρόκειται για μια καινοτομία η οποία πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά σε υπηρεσία Περιφέρειας, με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη και με το συντονισμό της αρμόδιας Αντιπεριφερειάρχη Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης  Μ. Κουρή.  Το πιλοτικόπρόγραμμα έχει τεθείσε εφαρμογή από το Μάϊο του 2021 και έχει τύχει διευρυμένης χρήσης από τους ενδιαφερόμενους.

Η συγκεκριμένη δράση, η οποία σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό θα εφαρμοστεί σταδιακά σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες, έρχεται να προστεθεί σε όλες εκείνες που υλοποιούνται από την Περιφέρεια Αττικής και έχουν ως στόχο τους την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών και την μείωση της γραφειοκρατίας (ψηφιακή εφαρμογή κατάθεσης αιτήσεων και δικαιολογητικών για την αντικατάσταση διπλώματος οδήγησης, προσωρινά διπλώματα οδήγησης, κ.α.).  

Ο Περιφερειάρχης Αττικής εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πρόοδο της δράσης επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων, ότι με αυτό τον τρόπο «επιβεβαιώνεται έμπρακτα η μεγάλη προσπάθεια που γίνεται από τις αρμόδιες διευθύνσεις της Περιφέρειας Αττικής για τη Ψηφιακή Διακυβέρνηση και για τα ζητήματα που αφορούν τη Διοίκηση και την εξυπηρέτηση του πολίτη».

«Θέλω να συγχαρώ όλους όσους συμβάλλουν σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια.
Διαπιστώνουμε όλοι μας ότι πολλές υποθέσεις των πολιτών μπορούν πλέον να
διεκπεραιωθούν εξ αποστάσεως, αλλά ακόμη και στις περιπτώσεις που
απαιτείται η φυσική τους παρουσία, η εξυπηρέτηση γίνεται με τον
καλύτερο δυνατό τρόπο, με τη δυνατότητα που δίνουν οι ψηφιακές εφαρμογές. Mέσω του αυτοματοποιημένου συστήματος προτεραιότητας, η εξυπηρέτηση πολιτών και επιχειρήσεων γίνεται ταχύτερα και με ασφάλεια.  Η Περιφέρεια Αττικής προχωρά μπροστά, εφαρμόζοντας πρώτη τις καινοτομίες που προσφέρει η τεχνολογία και που ελπίζουμε να αποτελέσουν οδηγό και για την υπόλοιπη Ελλάδα», σημείωσε ο Γ. Πατούλης.

Από την πλευρά της, η Αντιπεριφερειάρχης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Μ. Κουρή, επισημαίνει ότι: «η αξιοποίηση των τεχνολογιών ψηφιακής εξυπηρέτησης αποτελεί μονόδρομο για την αναβάθμιση του επιπέδου εξυπηρέτησης των πολιτών και των επιχειρήσεων της Αττικής, επιτρέπει στις Υπηρεσίες της Περιφέρειας να διαχειρίζονται τους πολίτες με πιο ασφαλή τρόπο και να συνεισφέρουν στην αποφυγή του συνωστισμού και των κινδύνων της πανδημίας που είναι ακόμη υπαρκτή».

Πως λειτουργεί το Σύστημα Προτεραιότητας με Ψηφιακό Εισιτήριο

Η καινοτομία του συστήματος έγκειται στη δυνατότητα έκδοσης απομακρυσμένου ψηφιακού εισιτηρίου μέσω διαδικτύου με χρήση του κινητού τηλεφώνου και στην ενημέρωση του πολίτη με ειδοποίηση στο κινητό, τόσο για τον προβλεπόμενο χρόνο αναμονής, όσο και για τον προσδιορισμένο χρόνο πριν φτάσει η σειρά του.

Οι πολίτες θα μπορούν να εκδίδουν ψηφιακό εισιτήριο στο κινητό τους, να λαμβάνουν σειρά προτεραιότητας και να προσέρχονται στην Υπηρεσία για να εξυπηρετηθούν μετά από ειδοποίηση που θα λαμβάνουν όταν θα πλησιάζει η σειρά τους.

Εκτός από το ψηφιακό εισιτήριο το σύστημα θα υποστηρίζει και την έκδοση συμβατικού εισιτηρίου για όσους δεν είναι εξοικειωμένοι με την τεχνολογία μέσω εκδοτηρίων που θα εγκατασταθούν στους χώρους της Υπηρεσίας.

Να σημειωθεί ότι το θέμα έχει ήδη συζητηθεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο και έχει λάβει έγκριση σκοπιμότητας για την εγκατάσταση Συστήματος Προτεραιότητας με Ψηφιακό Εισιτήριο στη Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών Πειραιώς και Νήσων.

Απόφοιτη Ελληνογαλλικής Σχολής "Αγιος Ιωσήφ", Καθηγήτρια γαλλικών, πολύγλωσση και με διδακτική εμπειρία και εξιδείκευση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία(ΕΚΠΑ), αρθρογράφος, πρόσκοπος, εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds