ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη με τον πρόεδρο του ΣΑΤΑ Θ. Λυμπερόπουλο με επίκεντρο τα προβλήματα του κλάδου

By  | 

Γ. Πατούλης: « Αναγνωρίζουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες αυτοκινητιστές ΤΑΞΙ και θα εξετάσουμε κάθε δυνατότητα στήριξής τους»

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος των αυτοκινητιστών ΤΑΞΙ αλλά και οι δυνατότητες στήριξης από την Περιφέρεια βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη με τον πρόεδρο του ΣΑΤΑ κ. Θ. Λυμπερόπουλου και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδικάτου.

Κατά τη συνάντηση, οι εκπρόσωποι των αυτοκινητιστών ΤΑΞΙ Αττικής παρουσίασαν στον κο Πατούλη τις προτάσεις και τα αιτήματά τους, ζητώντας τη στήριξη του Περιφερειάρχη και της Περιφέρειας Αττικής, προκειμένου ο κλάδος να μπορέσει να ανταπεξέλθει στις δυσχέρειες που προέκυψαν τόσο από την πανδημία όσο και από την άνοδο των τιμών στα καύσιμα.

Ιδιαίτερα ο κ. Λυμπερόπουλος εστίασε στο ζήτημα της ηλεκτροκίνησης, επισημαίνοντας στον Περιφερειάρχη την ανάγκη να μετατεθούν προς τα πίσω οι αυστηρές απαιτήσεις για ηλεκτρικά ταξί που εντάσσονται στον Κλιματικό Νόμο καθώς, όπως ανέφερε, θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα η απουσία σημείων φόρτισης και πρόσθεσε και τη σημασία να υπάρχουν ταχυφορτιστές, καθώς στα υπάρχοντα σημεία, η φόρτιση διαρκεί πολλές ώρες. Από την πλευρά του ο κ. Πατούλης αναγνώρισε το πρόβλημα και σημείωσε πως θα πρέπει να εξεταστεί η δυνατότητα στήριξης των αυτοκινητιστών μέσω μίας επιδοματικής πολιτικής, που θα τους στηρίξει στη διαδικασία μετάβασης.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής, τόνισε ότι, όπως και σε άλλες περιπτώσεις, βούληση της Περιφέρειας είναι να στέκεται δίπλα στις παραγωγικές ομάδες, διαβεβαιώνοντας τους εκπροσώπους του ΣΑΤΑ ότι θα εξεταστεί κάθε δυνατότητα στήριξής τους, καθώς, όπως είπε ο κος Πατούλης, «οι επαγγελματίες αυτοκινητιστές έχουν δεχθεί ισχυρό πλήγμα τόσο από τις συνέπειες της πανδημίας με άμεσο αντίκτυπο στην εργασία τους, όσο και από την άνοδο των τιμών στα καύσιμα».

« Αναγνωρίζοντας τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες αυτοκινητιστές ΤΑΞΙ της Αττικής, βούληση της Περιφέρειας Αττικής είναι να διερευνηθεί κάθε δυνατότητα στήριξης του κλάδου, ο οποίος προσφέρει πολλά στην καθημερινότητα των πολιτών αλλά και στην τουριστική κίνηση», επεσήμανε μεταξύ άλλων ο κος Πατούλης.

Κατά τη συνάντηση, παρόντα ήταν επίσης τα μέλη του Προεδρείου ΣΑΤΑ  Χ. Σκαντζάρης Ταμίας, Π. Ορφανός αν. ταμίας, Κ. Δήμος Γραμματέας και Θεοδ. Μάζης υπεύθυνος ραδιοδικτύων.

 ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Απόφοιτη Ελληνογαλλικής Σχολής "Αγιος Ιωσήφ", Καθηγήτρια γαλλικών, πολύγλωσση και με διδακτική εμπειρία και εξιδείκευση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία(ΕΚΠΑ), αρθρογράφος, πρόσκοπος, εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds