Γειτονικοί Δήμοι

Συνάντηση Δημάρχου Αμαρουσίου και Υπουργού Παιδείας

By  | 

Συνάντηση του Δημάρχου Αμαρουσίου Θεόδωρου Αμπατζόγλου και των Δημάρχων όμορων Δήμων με την Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως

«Στο επίκεντρο της συνάντησης τα γραφειοκρατικά ζητήματα
που καθυστερούν την εφαρμογή της δίχρονης προσχολικής αγωγής»

Με κύριο θέμα τα γραφειοκρατικά ζητήματα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, που δημιουργούν καθυστερήσεις στην ταχύτερη και πλήρη εφαρμογή της δίχρονης προσχολικής αγωγής, συναντήθηκαν οι Δήμαρχοι Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου, Ηρακλείου Αττικής Νίκος Μπάμπαλος, Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος και Λυκόβρυσης Πεύκης Τάσος Μαυρίδης, με την Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως παρουσία και της Γ. Γραμματέως του Υπουργείου Αναστασίας Γκίκα.

Η Υπουργός, παρ’ότι το θέμα δεν είναι της δικής της αρμοδιότητας υποσχέθηκε να προχωρήσει στις απαραίτητες παρεμβάσεις προκειμένου να επιταχυνθούν οι σχετικές ενέργειες. Οι Δήμαρχοι, πέραν τούτου ενημέρωσαν την Υπουργό για τις προετοιμασίες των Σχολικών μονάδων των Δήμων τους λίγες ημέρες πριν την έναρξη αυτής της ιδιαίτερης σχολικής χρονιάς, με ειδική μνεία στα υγειονομικά πρωτόκολλα και την εξοικείωση μαθητών και καθηγητών με τους νέους κανόνες προστασίας.

Ο κ. Θ. Αμπατζόγλου στη δική του παρέμβαση, εκτός της αναγκαιότητας για περισσότερη ευελιξία από την πλευρά των Δήμων όσο αφορά τη διαδικασία δημιουργίας ή εύρεσης αιθουσών διδασκαλίας, αναφέρθηκε και στο πάγιο αίτημα των Δήμων για τη δυνατότητα μεταφοράς μαθητών τους, μία υπηρεσία που θα βοηθούσε ιδιαιτέρως την τοπική κοινωνία και θα δημιουργούσε προϋποθέσεις ασφαλέστερων μετακινήσεων σε πόλεις με μεγάλο κυκλοφοριακό φόρτο, όπως το Μαρούσι.

Απόφοιτη Ελληνογαλλικής Σχολής "Αγιος Ιωσήφ", Καθηγήτρια γαλλικών, πολύγλωσση και με διδακτική εμπειρία και εξιδείκευση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία(ΕΚΠΑ), αρθρογράφος, πρόσκοπος, εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds