απίστευτο

Γυναίκα εγχείρησε και αποκατάστησε το σπασμένο φτερό μιας πεταλούδας

By  | 

Ανάλογα με την εποχή που γεννιούνται, οι πεταλούδες Μονάρχης μπορούν να ζήσουν από 2 εβδομάδες έως περίπου 5 μήνες, αλλά ο χρόνος αυτής της πεταλούδας κινδύνευε να μειωθεί ακόμα περισσότερο. Η Ρόμι Μακλόσκι δεσμεύτηκε να μεγαλώσει αυτά τα πλάσματα πριν από λίγο καιρό. Μετά, ένα από αυτά ήρθε σε αυτόν τον κόσμο με ένα ελάττωμα στο φτερό της και η Ρόμι ήξερε ότι κάτι έπρεπε να γίνει. Μετέτρεψε το σπίτι της σε ένα χειρουργείο και χρησιμοποίησε κοινά αντικείμενα οικιακής χρήσης για να κάνει μια μεταμόσχευση στο φτερό της.

“Είμαι επαγγελματίας σχεδιάστρια κοστουμιών και κεντάω στο χέρι”, είπε. “Αυτό ήταν πάνω στον τομέα μου.” Οι προμήθειες της περιλάμβαναν μια πετσέτα, ένα σύρμα κρεμάστρας, μια σκόνη τσιμέντου, μια οδοντογλυφίδα, μια μπατονέτα, ψαλίδι, τσιμπιδάκι, πούδρα και ένα φτερό από μια πεταλούδα που είχε πεθάνει λίγες μέρες πριν.

Σύμφωνα με την Μακλόσκι, δεν υπάρχει λόγος να κάνετε αναισθησία στις πεταλούδες όταν εκτελείτε μια τέτοια διαδικασία. Συγκρίνει τα φτερά τους με τα ανθρώπινα νύχια ή τα μαλλιά: «Δεν έχουν υποδοχείς πόνου».

Μετακινηθείτε προς τα κάτω για να δείτε πώς έγινε η επέμβαση!

“Ο ασθενής: αυτή η μικρή πεταλούδα ηλικίας 3 ημερών γεννήθηκε με σχισμένα φτερά. Ας δούμε πώς μπορούμε να βοηθήσουμε! “

“Το χειρουργείο και τα αναλώσιμα: μια πετσέτα, ένα σύρμα κρεμάστρας, μια σκόνη τσιμέντου, μια οδοντογλυφίδα, μια μπατονέτα, ψαλίδι, τσιμπιδάκι, πούδρα και ένα φτερό από μια πεταλούδα”

“Ασφαλίζουμε την πεταλούδα και κόβουμε τα κατεστραμμένα μέρη. Μην ανησυχείτε για το αν πόνεσε. Είναι σαν να κόβετε ανθρώπινα μαλλιά ή τα νύχια “

“Με λίγη υπομονή και σταθερό χέρι, τοποθετώ τα νέα φτερά στο μικρό μου αγόρι”

“Οι μαύρες γραμμές δεν ταιριάζουν εντελώς και λείπει η μαύρη κουκκίδα (αρσενική σήμανση) στο κάτω δεξί φτερό, αλλά με λίγη τύχη, θα πετάξει”

“Ημέρα πτήσης! Μετά από μια μέρα ξεκούρασης και γεμίζοντας την κοιλιά του με σπιτικό νέκταρ, ήρθε η ώρα να δούμε αν θα πετάξει “

“Με ένα γρήγορο γύρο γύρω από την αυλή και λίγη ξεκούραση σε ένα θάμνο, πέταξε μακριά! Μια επιτυχημένη επέμβαση και το αποτέλεσμα της! Ωραία, φιλαράκο, καλή τύχη!”

πηγή:https://www.tilestwra.com/

Απόφοιτη Ελληνογαλλικής Σχολής "Αγιος Ιωσήφ", Καθηγήτρια γαλλικών, πολύγλωσση και με διδακτική εμπειρία και εξιδείκευση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία(ΕΚΠΑ), αρθρογράφος, πρόσκοπος, εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds