Δήμος Κηφισιάς

ΤΕΛΕΤΗ ΒΡΑΒΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΚΑΛΥΤΕΡΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΣΧΗΜΑΤΩΝ

By  | 

Με τη βράβευση των τριών καλύτερων επιχειρηματικών σχημάτων που συμμετείχαν στο Πρόγραμμα Υποστήριξης Επιχειρηματικότητας, του Δήμου Κηφισιάς ολοκληρώθηκε  ο 4ος Κύκλος, την Πέμπτη 16 Ιουνίου 2022. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Chalet Politeia  και την παρουσίαση της βραδιάς έκανε η δημοσιογράφος κα Αναστασία Τσιβγούλη

Πρόκειται για θεσμό στον Δήμο μας που ξεκίνησε το 2015 και μέχρι σήμερα έχουν ολοκληρωθεί  τέσσερις κύκλοι του προγράμματος.  Κατά τη διάρκειά τους υποβλήθηκαν 155 επιχειρηματικές ιδέες, υλοποιήθηκαν 56 επιχειρηματικά εργαστήρια, ενώ τα παρακολούθησαν 224 συμμετέχοντες.

Την εκδήλωση άνοιξε η ομιλία του Δημάρχου Κηφισιάς κ. Γιώργου Θωμάκου ο οποίος υπογράμμισε ότι η συγκεκριμένη εκδήλωση εκφράζει μια βασική καινοτομία του Δήμου Κηφισιάς.  Ο Δήμος μας είναι πρωτοπόρος σε θέματα επιχειρηματικότητας καθώς άνοιξε δρόμους δράσης σε αυτό το πεδίο και σε άλλους Δήμους. Τα βασικά μηνύματα του προγράμματος επιχειρηματικότητας -όπως είπε- συμπυκνώνονται σε δύο φράσεις:  «Η Ιδέα, Πράξη» και «Φτιάξε τη δική σου επιχείρηση». «Είναι πραγματικά συναρπαστικό για τους μετέχοντες να βιώνουν τον μετασχηματισμό από την ιδέα στην πράξη. Είμαστε περήφανοι που προσφέρουμε τα πρώτα βοηθήματα σε ανθρώπους που θέλουν να δημιουργήσουν τη δική τους επιχείρηση.  Σε μία αγορά διαρκώς μεταλλασσόμενη και μεταβαλλόμενη, σε μία αγορά δυναμική, αυτό  καθίσταται αναγκαιότητα. Το να μπορούν δηλαδή οι νέοι να πιστέψουν στην  ιδέα τους, να τη βγάλουν από το συρτάρι, τον υπολογιστή τους, από το μυαλό τους και να τολμήσουν να επιχειρήσουν, ανεξάρτητα από τις σπουδές τους, ανεξάρτητα από το καταρχήν επαγγελματικό ή επιστημονικό τους πεδίο. Να μπορέσουν να κατανοήσουν βασικές γνώσεις επιχειρηματικότητας, ψηλαφώντας τον κόσμο του επιχειρείν. Το στοίχημα, το διακύβευμα για το Δήμο Κηφισιάς, αφού καθιέρωσε αυτά τα προγράμματα, είναι να μπορέσει να τα ενσωματώσει, να αρχίσει να υιοθετεί αυτές τις ιδέες που γεννήθηκαν στα δικά μας εργαστήρια επιχειρηματικότητας, άνθισαν, κάρπισαν και φτερούγισαν παρακάτω. Αυτό θέλουμε να πετύχουμε στο Δήμο, αυτή θα είναι για εμάς η επόμενη καινοτομία,  που σχεδιάζουμε με τη βοήθεια του Εντεταλμένου Συμβούλου Επιχειρηματικότητας κ.Γιάννη Παντελεάκη, των υπηρεσιακών στελεχών και της συμβουλευτικής εταιρείας Prisma με πρωτεργάτη τον διευθύνοντα σύμβουλο κ. Φραγκίσκο Θεοφύλακτο. Καλό καλοκαίρι με Υγεία και Ηρεμία»

Ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Επιχειρηματικότητας Γιάννης Παντελεάκης δήλωσε: «Το πρόγραμμα  Επιχειρηματικότητας  στον Δήμο μας είναι θεσμός που υλοποιείται με πρωτοβουλία του Δημάρχου μας κ. Γιώργου Θωμάκου ο οποίος και το εποπτεύει σαν παιδί του. Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά όλους τους συνεργάτες μας και ιδιαίτερα το Τμήμα Επιχειρηματικότητας με Διευθυντή  κ. Α. Σουλαχάκη και Προϊσταμένη την  κα Φ. Κουνάδη. Ευχαριστώ και το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου μας για τις δράσεις στήριξης  επιχειρηματικότητας. Προσπαθούμε να υλοποιήσουμε ένα «Στρατηγικό Σχέδιο Επιχειρηματικότητας» μέσω του οποίου θα την αναβαθμίσουμε. Συγχαρητήρια επίσης, σε όλους τους συμμετέχοντες και στους βραβευθέντες του προγράμματος. Καλό Καλοκαίρι με Υγεία».

           Το μέλος ΔΣ του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ) κ Θεοφάνης Ματσόπουλος τόνισε: «Σας μεταφέρω τα θερμά συγχαρητήρια του Προέδρου του ΕΒΕΑ Γιάννη Μπρατάκου, για τη διαρκή προσπάθειά σας να προωθήσετε την καινοτομία μέσω της ενίσχυσης των νεοφυών επιχειρήσεων. Συγχαρητήρια στις επιχειρήσεις που βραβεύονται και στον Δήμο Κηφισιάς για την καταπληκτική προσπάθειά του. Εύχομαι να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση και για άλλους ΟΤΑ».

Η Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κηφισιάς κα Εριφύλλη Γαλλή  επεσήμανε τη σημασία στήριξης των νεοφυών επιχειρήσεων από την ελληνική πολιτεία για την εθνική μας οικονομία. Μεταξύ των προτάσεών της ήταν η επιχειρηματικότητα να διδάσκεται και να προωθείται από την παιδική ηλικία στα σχολεία.

Ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Προγραμματισμού Επιχειρηματικότητας Οργάνωσης και Πληροφορικής κ. Αλέξανδρος Σουλαχάκης τόνισε:  «Η καινοτόμος πρωτοβουλία του Δημάρχου μας,  συνεχίζεται με επιτυχία, προσφέροντας την ευκαιρία σε δεκάδες νέους Κηφισιώτες να ξεδιπλώσουν το επιχειρηματικό τους ταλέντο και να παρουσιάσουν φρέσκιες και παραγωγικές ιδέες».

Στον 4ο Κύκλο δήλωσαν συμμετοχή 46 ομάδες start up και 2 υφιστάμενες.  Μετά την παρακολούθηση των δώδεκα (12) επιχειρηματικών εργαστηρίων, έξι (6) σχήματα προχώρησαν στη τελική φάση των βραβείων και αξιολογήθηκαν από την αρμόδια επιτροπή της οποίας τα μέλη ήταν: η  πρόεδρος εμπορικού συλλόγου Κηφισιάς κα. Εριφύλλη Γαλλή , η Διευθύντρια Διεθνών Εμπορικών Σχέσεων Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ), κα. Ελένη Φώτη, το  μέλος ΔΣ του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ) κ Θεοφάνης Ματσόπουλος και ο διευθύνων σύμβουλος της Prisma Συμβουλευτικής, της εταιρείας που συνεργάζεται με το Δήμο για την υλοποίηση  του προγράμματος από το 2016, κ. Φραγκίσκος Θεοφύλακτος.

Στην εκδήλωση μίλησαν σχήματα προηγούμενων Κύκλων επιχειρηματικότητας και ήταν πραγματικά συγκινητικό αλλά και ελπιδοφόρο το ότι τα εφόδια του προγράμματος τους οδήγησαν σε πετυχημένα επιχειρηματικά βήματα.

Η Δρ. Βαλεντίνη Κωνσταντινίδου, με το επιχειρηματικό  σχήμα DNA-NUTRICOACH® έλαβε μέρος στον Β’ Κύκλο του προγράμματος και βραβεύθηκε για τη μέθοδο και το  πρόγραμμα  εφαρμοσμένης διατροφογενετικής και Food Coaching. Μεταξύ άλλων δήλωσε: «Γυρίζοντας από τη Βαρκελώνη στην Αθήνα, δεν περίμενα ότι θα μπορούσα να βρω την υποστήριξη που βρήκα στο πρόγραμμα του Δήμου Κηφισιάς ώστε να μπορέσω να ξεκινήσω την επιχείρησή μου στην Ελλάδα. 4 χρόνια και μία πανδημία μετά, δηλώνω ότι δεν μετανιώνω για την επιστροφή μου».

Ο Αλέξανδρος Παπαϊωάννου, συμμετείχε στον Γ Κύκλο με την ιδέα SnowportThe SkiLab. Μια ιδέα που προσφέρει τη δυνατότητα στο ευρύ κοινό των πόλεων να γνωρίσει το σκι και να κάνει τα πρώτα του μαθήματα δίπλα στη γειτονιά του. Ο κ. Παπαϊωάννου δήλωσε: «Είμαστε ευγνώμονες που μας δόθηκε η ευκαιρία. Η πρόσβαση  σε τέτοιου επιπέδου-πληρότητας συμβουλευτικής δεν είναι καθόλου εύκολη, συνήθως κοστίζει και πολλές φορές είναι στείρα και απρόσωπη».

Η Χριστίνα Παπαδημητρίου, έλαβε μέρος στον Γ Κύκλο  και βραβεύτηκε για το πρόγραμμα Aka Architecture Kids Athens. Πρόκειται για ένα  πολιτιστικό κέντρο εκμάθησης της αρχιτεκτονικής παιδαγωγικής, για παιδιά και εφήβους, που αφορά στον αρχιτεκτονικό και αστικό πολιτισμό στην Αθήνα.  Η εταιρεία της σήμερα δραστηριοποιείται στο χώρο και αναλαμβάνει με επιτυχία τέτοιες εκδηλώσεις.

Ακολούθως, παρουσίασαν τις επιχειρήσεις τους τρία επιχειρηματικά σχήματα του 4ου Κύκλου τα οποία και βραβεύθηκαν:

1ο Βραβείο έλαβε η νεοφυής επιχείρηση Mind the Hair, που αποτελεί ένα προϊόν που αναπτύχθηκε ως ιδέα μέσα στην καραντίνα, αλλά συνεχίζει να είναι επίκαιρο και αφορά σε μια νέα προσέγγιση για τα προϊόντα βαφής των μαλλιών. Το βραβείο παρέδωσε ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος στον Δημήτρη Γκιρτζάλη, που έκλεψε τις εντυπώσεις με την αμεσότητα του και την παρουσίαση της ιδέας της ομάδας του.

2ο Βραβείο έλαβε η CoolTravelApp, που αποτελεί ένα διαδικτυακό τόπο εύρεσης των ιδανικών ταξιδιών με βάση το προφίλ του χρήστη, χρησιμοποιώντας αυτόματη διασύνδεση με μηχανές αναζήτησης ταξιδιωτικού περιεχομένου. Το βραβείο παρέδωσε ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Επιχειρηματικότητας Γιάννης Παντελεάκης στην Κορνηλία Παπαγιαννοπούλου, μέλος της ομάδας.

3ο Βραβείο έλαβε η Troosh, που αποτελεί ένα διαδικτυακό τόπο εύρεσης συμβουλών από επαγγελματίες προς χρήστες, διασυνδέοντας τις ανάγκες των δύο μερών με αξιόπιστο και άμεσο τρόπο. Το βραβείο παρέλαβαν οι Περικλής Προυσάλογλου, και Ορέστης Χαβέρης από  μέλος ΔΣ του ΕΒΕΑ κ Θεοφάνη Ματσόπουλο.

Η Διεύθυνση Προγραμματισμού Επιχειρηματικότητας Οργάνωσης και Πληροφορικής ευχαριστεί την εταιρεία Plaisio για τη χορηγία ενός κινητού τηλεφώνου smartphone Samsung.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι Αντιδήμαρχοι Γιώργος Παπαδόπουλος και Γιώργος Σκορδίλης, η Πρόεδρος του ΝΠΔΔ «Δ.Βικέλας» Νίνα –Ασπασία Βλάχου, η Δημοτική Σύμβουλος Νικολέτα  Ποντικάκη, η Γενική Γραμματέας του Δήμου Ρόζυ Χαριτοπούλου, εκπρόσωποι επιχειρήσεων, εργαζόμενοι του Δήμου και πολίτες της Κηφισιάς, Νέας Ερυθραίας και Εκάλης.

Απόφοιτη Ελληνογαλλικής Σχολής "Αγιος Ιωσήφ", Καθηγήτρια γαλλικών, πολύγλωσση και με διδακτική εμπειρία και εξιδείκευση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία(ΕΚΠΑ), αρθρογράφος, πρόσκοπος, εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds