ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Διοργάνωση ημερίδας από την Περιφέρεια Αττικής με θέμα: «Προσαρμογή στην Κλιματική Αλλαγή: Πολιτικές, Σχέδια και Εφαρμογή» την Τετάρτη 22 Ιουνίου στο αμφιθέατρο του Μουσείου της Ακρόπολης

By  | 

Γ. Πατούλης: «Ο σχεδιασμός και η υλοποίηση μιας στρατηγικής ολιστικής αντιμετώπισης της κλιματικής κρίσης είναι απαραίτητος για την ανθεκτικότητα και την ευημερία της Αττικής μας»

Με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη και με το συντονισμό της Γενικής Διεύθυνσης Βιώσιμης Ανάπτυξης και Κλιματικής Αλλαγής της Περιφέρειας Αττικής, διοργανώνεται ημερίδα με θέμα : «Προσαρμογή στην Κλιματική Αλλαγή. Πολιτικές, Σχέδια και Εφαρμογή».

Η σχετική δράση εντάσσεται στο πλαίσιο του έργου για την προσαρμογή στην Κλιματική Αλλαγή και θα πραγματοποιηθεί  στο αμφιθέατρο του  Μουσείου της Ακρόπολης, την Τετάρτη 22 Ιουνίου 2022 και ώρα 09:30-16:00.

Σκοπός της ημερίδας είναι να παρουσιαστούν οι στρατηγικές και τα σχέδια για την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή σε Ευρωπαϊκό, Εθνικό και Περιφερειακό επίπεδο.

Στην ημερίδα, θα δοθεί έμφαση στην υλοποίηση των σχεδίων, μέσω πιλοτικών εφαρμογών και έργων επίδειξης σε διάφορους τομείς πολιτικής (διαχείριση υδάτων, δομημένο περιβάλλον, κ.λ.π. ) στην Ελλάδα και σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης αναφερόμενος στην σημασία τέτοιων πρωτοβουλιών που φέρνουν στο επίκεντρο τα νέα δεδομένα και τους τρόπους προσαρμογής στην Κλιματική κρίση και της αντιμετώπισης των συνεπειών της επισημαίνει:

«Ο σχεδιασμός και η υλοποίηση μιας στρατηγικής ολιστικής αντιμετώπισης της κλιματικής κρίσης και προσαρμογής στα νέα δεδομένα, γίνεται όλο και πιο αναγκαία. Οι Περιφέρειες έχουν τη δυνατότητα να πρωταγωνιστήσουν και να αλλάξουν το σκηνικό.

Ειδικότερα, ως Περιφέρεια Αττικής, με την εμπειρία και την συνεπικουρία των νέων εργαλείων τεχνολογίας, έχουμε ήδη εκκινήσει την υλοποίηση ενός Περιφερειακού Σχεδίου για την Προσαρμογή στην Κλιματική Αλλαγή με στόχο την αντιμετώπιση των κλιματικών κρίσεων, την αύξηση της ανθεκτικότητας και της προσαρμοστικής ικανότητας υποδομών και συστημάτων, καθώς και τον σχεδιασμό σε βάθος χρόνου των αναπτυξιακών στόχων και της ευημερίας στο πλαίσιο των εξελισσόμενων κλιματικών κινδύνων».

Επισυνάπτεται η πρόσκληση και το πρόγραμμα της ημερίδας.

Απόφοιτη Ελληνογαλλικής Σχολής "Αγιος Ιωσήφ", Καθηγήτρια γαλλικών, πολύγλωσση και με διδακτική εμπειρία και εξιδείκευση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία(ΕΚΠΑ), αρθρογράφος, πρόσκοπος, εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds