ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ

Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων – Μήνυμα του Ύπατου Αρμοστή του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες

By  | 

Το μήνυμα του Filippo Grandi, Ύπατου Αρμοστή του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων που τιμάται κάθε χρόνο στις 20 Ιουνίου.

Η Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων στόχο έχει να τιμήσει τη δύναμη και το σθένος εκατομμυρίων ανθρώπων που – παρόλο που είναι εκτοπισμένοι και έχουν χάσει τα πάντα – πασχίζουν αδιάκοπα να βελτιώσουν όχι μόνο τη δική τους ζωή αλλά και τη ζωή της οικογένειας και της κοινότητάς τους.

Ωστόσο, η φετινή χρονιά αποτελεί μια ακόμα υπενθύμιση για τη δουλειά που έχουμε μπροστά μας, καθώς οι παγκόσμιοι ηγέτες εξακολουθούν να μην μπορούν ή να μη θέλουν να επιλύσουν τις συγκρούσεις. Ως Ύπατη Αρμοστεία ανακοινώσαμε πρόσφατα κάτι που έμοιαζε απίθανο: 100 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν πλέον αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τις εστίες τους. Ο πόλεμος στην Ουκρανία, καθώς και νέες ή συνεχιζόμενες κρίσεις σε περιοχές όπως η Αιθιοπία, η Μπουρκίνα Φάσο, η Μυανμάρ, η Νιγηρία, το Αφγανιστάν και η Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, έχουν συμβάλει στο να φτάσουμε σε αυτόν τον συγκλονιστικό αριθμό.

πηγή:https://www.news247.gr

Απόφοιτη Ελληνογαλλικής Σχολής "Αγιος Ιωσήφ", Καθηγήτρια γαλλικών, πολύγλωσση και με διδακτική εμπειρία και εξιδείκευση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία(ΕΚΠΑ), αρθρογράφος, πρόσκοπος, εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds