ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

Ασφαλές καλοκαίρι…

By  | 


Με σκοπό να  ζήσουμε με ασφάλεια το φετινό καλοκαίρι, η παράταξη «Χαλάνδρι σε Δράση» ανέδειξε τη σημασία της «Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης και Χρήσης του Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή» σε ημερίδα, που διοργανώθηκε το Σάββατο 4 Ιουνίου 2022.

Η εκδήλωση στέφθηκε από επιτυχία, με την Υποψήφια Δήμαρχο και επικεφαλής της παράταξης, κ. Κρίστη Αγαπητού να τονίζει:

«Οφείλουμε να είμαστε γνώστες κάποιων δεδομένων, που μπορεί να αποδειχθούν χρήσιμα για τους συνανθρώπους μας, οι οποίοι ηθελημένα ή άθελα τους, μπορούν να κινδυνέψουν. Δηλαδή, πως θα αποσοβήσουμε το μοιραίο για ένα συνάνθρωπο μας στη θάλασσα, αν τυχόν και βρεθεί σε κίνδυνο, με καίριες προσωπικές ενέργειες ή με τη βοήθεια της τεχνολογίας. Γιατί δε υπάρχει κάτι πιο ουσιαστικό από τη Ζωή. Τόσο τη δική μας, όσο και των συνανθρώπων μας. Αυτή θα είναι η «πυξίδα» μας και για το μέλλον. Αυτός θα είναι ο «χάρτης» αξιών, που θέλουμε να καθιερωθεί στη πόλη μας για τις Χαλανδραίες και τους Χαλανδραίους. Να προσφέρουμε ο’ τι περισσότερο και καλύτερο μπορούμε…»

Νοσηλευτές πιστοποιημένοι εκπαιδευτές και εκπαιδευτές από το Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο “Safe Water Sports” έδωσαν χρήσιμες οδηγίες στους παρευρισκόμενους.

Η παράταξη θα καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση προς τη δημοτική αρχή για το  θέμα, η οποία θα περιλαμβάνει:

  1. Την αγορά απινιδωτών από τον δήμο, οι οποίοι και θα τοποθετηθούν –κατόπιν συμφωνιών με τους ιδιοκτήτες- σε καταστήματα που παραμένουν ανοιχτά επί 24ωρου , ολόκληρη την εβδομάδα και όλες τις μέρες του χρόνου (24/7/365), σε κεντρικά σημεία της πόλης. (π.χ. «Βελανιδιά», «Everest» κλπ).
  2. Να επιλεγούν κεντρικά σημεία σε κάθε μια από τις επτά μεγάλες γειτονιές/περιφέρειες του Δήμου μας.
  3. Να δημοσιοποιηθεί η ύπαρξη αυτών των συσκευών, ώστε άπαντες να γνωρίζουν, που μπορούν να απευθυνθούν σε περίπτωση ανάγκης.
  4. Ο δήμος να φροντίζει να είναι πάντα λειτουργικοί οι απινιδωτές μέσω τακτικών ελέγχων.
  5. Η δημοτική αρχή να διοργανώνει σεμινάρια, ώστε όσοι ενδιαφέρονται να εκπαιδευτούν και να πιστοποιηθούν στη χρήση τους.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν: Ο Αντιπεριφερειάρχης Συγκοινωνιών, Βασίλης Γιαννακόπουλος, ο πρόεδρος του συλλόγου Επιστημόνων Χαλανδρίου, Ηλίας Ντάβαρης, ο ταμίας του συλλόγου, Γεώργιος Θεοδώρου, ο γενικός γραμματέας του Σκακιστικού συλλόγου Χαλανδρίου Γιώργος Γεωργιάδης, ο πρόεδρος του ΕΣΥΔ (Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης), Κώστας Κούρταλης και οι δημοτικοί σύμβουλοι Ρούλα Αλεξανδρή, Χρήστος Κιάκος, Τάκης Λαμπρόπουλος και Θάνος Τσιαμπάς.

IMG_8256
IMG_8247
IMG_8226

Απόφοιτη Ελληνογαλλικής Σχολής "Αγιος Ιωσήφ", Καθηγήτρια γαλλικών, πολύγλωσση και με διδακτική εμπειρία και εξιδείκευση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία(ΕΚΠΑ), αρθρογράφος, πρόσκοπος, εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds