Διάφορα

ΖΑΚΕΤΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ… ΜΑΣΚΑ ΝΑ ΒΑΛΕΙΣ….

By  | 

Γράφει: η Χριστίνα- Άννα Φωτιάδη

Πλησιάζει η εποχή που όλες οι μανούλες θα αρχίσουν να αναφωνούν σε καθημερινή φάση την πολύ δημοφιλή φράση: »Ζακέτα να πάρεις!». Στο σχολείο, στο παιχνίδι, στη βόλτα, στη δουλειά. Δεν έχει σημασία πόσων ετών είσαι. Η μάνα είναι μάνα και η ζακέτα είναι πάντα αγαπημένο της θέμα… Το άγχος της θα είναι πάντα να μην κρυώσεις, γιατί άμα αρρωστήσεις ποιος θα σε κοιτάξει… Με το που μπαίνει ο Σεπτέμβρης είτε έχει έξω 3 βαθμούς είτε έχει 23, η ζακέτα πρέπει να είναι το μόνιμο αξεσουάρ. Δεν έχει να κάνει με τη θερμοκρασία αλλά με την εποχή. Και κάπως έτσι θα κυλά η καθημερινότητα μας. Με το μόνιμο άγχος μην τυχόν και ξεχάσεις τη ζακέτα και ακούσεις πάλι τη γνώριμη ατάκα.

Φέτος όμως μία άλλη καινούρια ατάκα έρχεται να προστεθεί στην καθημερινότητά μας. »Μάσκα να βάλεις»! Αυτό θα είναι το »μότο» της φετινής χρονιάς. Ίσως όχι άδικα. Γιατί η δόλια μάνα, ακόμα και αν ξεχάσεις να πάρεις ζακέτα και κρυώσεις, το κρύωμα ξέρει να το αντιμετωπίσει. Ζεστά, σούπες, κομμένα κρεμμύδια στο δωμάτιο και πολλά άλλα. Αλλά το θέμα της μάσκας είναι πολύ πιο σοβαρό. Προστατεύει εσένα, προστατεύει και τους γύρω σου. Πρωτίστως προστατεύει εσένα και στη συνέχεια προστατεύει και τη μανούλα, γιατί άμα αρρωστήσει εκείνη »ποιος θα σε φροντίσει εσένα;»

Οπότε φέτος και κάθε πρωί πριν ξεκινήσεις από σπίτι… »Ζακέτα να πάρεις! Μάσκα να βάλεις!».


Απόφοιτος Τοσιτσείων Αρσακείων Σχολείων Εκάλης. Life Coach - Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μέλος του H.I.C. (Hellenic Institute of Coaching)- Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού- Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας καλλιτεχνών, θεατρικών παραστάσεων, μουσικών εκδηλώσεων, συναυλιών και πολυχώρου Τέχνης, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας Ακαδημίας Ελληνικών Βραβείων Τέχνης, Ραδιοφωνική Παραγωγός, Αρθρογράφος, Content Creator, Social Media Manager, Εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds