Δήμος Κηφισιάς

ΚΕΝΤΡΟ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΡΥΘΡΑΙΑΣ

By  | 

 29/5/2022, 10πμ –6μμ

  Ελάτε να ποδηλατήσουμε και να περπατήσουμε  όλοι μαζί!

Ο Δήμος Κηφισιάς, την Κυριακή 29 Μαΐου 2022 από τις 10πμ έως τις 6μμ προχωρά στην  παραχώρηση δημόσιου χώρου σε πεζούς και ποδηλάτες προκειμένου να απολαύσουν το κέντρο της Νέας Ερυθραίας. Μια δράση συμβατή με το πνεύμα της εποχής μας αλλά και με τις τάσεις σε αρκετές χώρες της Ευρώπης.

H δράση πραγματοποιείται για πρώτη φορά στη Νέα Ερυθραία σε συνεχεία των τριών προηγούμενων δράσεων που έγιναν στην Κηφισιά.

Θετική ήταν η ανταπόκριση πολιτών και επισκεπτών στην δράση «ΚΕΝΤΡΟ  ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ» την Κυριακή  22 Μαΐου 2022. Ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος, με τον Αντιδήμαρχο Αειφόρου Ανάπτυξης Σταύρο Ζαπάντη περπάτησαν την Κυριακή στους χωρίς αυτοκίνητα και θόρυβο δρόμους της Κηφισιάς. Άτομα όλων των ηλικιών και ιδιαίτερα τα παιδιά απόλαυσαν τις ομορφιές της πόλης μας. Το παραδοσιακό κέντρο ήταν πιο φιλικό κι ανθρώπινο και αρκετοί πολίτες άφησαν το αμάξι τους χρησιμοποιώντας για τις μετακινήσεις τους τα πόδια  τους, το ποδήλατό τους ή τα ηλεκτρικά πατίνια που προσέφερε δωρεάν για μια βόλτα η εταιρεία Whizz.

Άμεσα η Διοίκηση του Δήμου θα προχωρήσει σε επαφές με ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος και στάθμευσης για να συζητήσει τις επιπτώσεις της δράσης στις επιχειρήσεις τους.

Μέσω της δράσης δίνεται η ευκαιρία να ανακαλύπτουμε ξανά την πόλη  και να βελτιώνουμε  το περιβάλλον. Στόχος είναι η καλλιέργεια κουλτούρας πιο φιλικών προς την πόλη μέσων μετακίνησης όπως το ποδήλατο και τα πατίνια με τα οποία οι πολίτες θα μπορούν να απολαμβάνουν την ομορφιά του προικισμένου από τη φύση προαστίου μας.

Ευχαριστούμε τους υπαλλήλους του Δήμου Κηφισιάς και τους εθελοντές, που βοήθησαν στον ασφαλή αποκλεισμό του παραδοσιακού κέντρου της Κηφισιάς.

Την Κυριακή 29 Μαΐου 2022 στη δράση της Νέας Ερυθραίας, θα απαγορευθεί   η κίνηση των οχημάτων στους εξής δρόμους:

  •  Στροφυλίου ( από την οδό Χ. Τρικούπη έως και την Ελ. Βενιζέλου)
  • Γρηγορίου Ε΄( από την οδό Χ. Τρικούπη έως και την οδό Κ. Βάρναλη)
  • Μικράς Ασίας
  • Κρήνης (από την οδό Ηρ. Πολυτεχνείου έως και την οδό Κ. Βάρναλη)
  • Ερυθρών (από την οδό Ηρ. Πολυτεχνείου έως και την οδό Κ. Βάρναλη)
  • Μιλήτου ( από την οδό Ηρ. Πολυτεχνείου έως και την οδό Κ. Βάρναλη)
  • Αγ. Φανουρίου 
  • Αναξαγόρα ( από την οδό Αγ. Φανουρίου έως και την οδό Κ. Βάρναλη)
  • Ευαγγελιστρίας ( από την οδό Ηρ. Πολυτεχνείου έως και την οδό Γρηγορίου Ε΄)
  • Πατριάρχου Ιωακείμ Γ΄

      Η διοχέτευση της κυκλοφορίας θα γίνεται μέσω των οδών : Ηρ. Πολυτεχνείου,  Κ. Βάρναλη ,  Ελ. Βενιζέλου.  Χάρτης 1.

Απόφοιτη Ελληνογαλλικής Σχολής "Αγιος Ιωσήφ", Καθηγήτρια γαλλικών, πολύγλωσση και με διδακτική εμπειρία και εξιδείκευση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία(ΕΚΠΑ), αρθρογράφος, πρόσκοπος, εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds