ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΗ ΚΗΦΙΣΙΑΣ

ΕΠΕΣΕ Η ΑΥΛΑΙΑ ΤΗΣ 68ης ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ, ΤΗΣ ΖΩΗΣ

By  | 

Ανθοκομική Κηφισιάς για πάντα! Η αυλαία της ιστορικής έκθεσης έπεσε την Κυριακή 15 Μαΐου 2022, βραδιά αποχαιρετισμού του υπέροχου κόσμου των χρωμάτων και των αρωμάτων, στο Άλσος Κηφισιάς «Δήμαρχος Δημήτρης Ζωμόπουλος». Η φετινή έκθεση μάγεψε με τους κήπους Ευεξίας, τα καλαίσθητα περίπτερα με τα λουλούδια και τα φυτά, τις δράσεις για το περιβάλλον αλλά και τον άνθρωπο ανεβάζοντας τον πήχη των προσδοκιών στα ύψη για την 69η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς. Ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στην ομάδα εργασίας της Ανθοκομικής Έκθεσης και τη συνεχάρη που κάθε χρόνο παρουσιάζει κάτι πρωτοποριακό στους επισκέπτες. Ευχαρίστησε τον Πρόεδρο, τον Αντιπρόεδρο, το Διοικητικό Συμβούλιο και τους εργαζόμενους της Έκθεσης.

Ειδικότερα εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες του στους χορηγούς επικοινωνίας, τον Όμιλο ΑΝΤΕΝΝΑ, τον Όμιλο της REAL και το enikos.gr. Επίσης ευχαρίστησε τα κοινωνικά σωματεία που με την ανθρωπιστική τους διάσταση πλαισιώνουν ένα γεγονός του περιβάλλοντος και της φύσης. «Η Ανθοκομική μας, το στέμμα της καλλονής που λέγεται Κηφισιά, συνοψίζει τις πολιτικές του Δήμου μας για το περιβάλλον, σε έναν τόπο που είναι χειροπιαστό παράδειγμα αειφόρου ανάπτυξης. Αποκαθιστούμε διαρκώς με στοχευμένες δενδροφυτεύσεις την απώλεια που είχε ο Δήμος σε φυσικό και περιβαλλοντικό κεφάλαιο τα τελευταία δύο χρόνια εξαιτίας φυσικών καταστροφών, αλλά και διευρύνουμε τους υπόλοιπους στόχους που σχετίζονται με το περιβάλλον όπως είναι η ανακύκλωση, η ανάκτηση και η κυκλική οικονομία».Ο Πρόεδρος της Ανθοκομικής Χρήστος Λαχανάς, επεσήμανε πως η φετινή επιτυχία της Ανθοκομικής Έκθεσης είναι αποτέλεσμα συλλογικής δουλειάς αλλά και προσήλωσης στον στόχο επαναπροσδιορισμού της.

Από το 2015 και μετά όλοι οι Πρόεδροι Γ. Κομιανός, Κ. Χατζοπούλου, Γ. Παντελεάκης, Γ. Παπαδόπουλος, εργάστηκαν με συνέπεια για μια νέα Ανθοκομική Έκθεση, σεβόμενοι την παράδοση. «Καταφέραμε να δώσουμε στον υπερ-εκατονταετή Θεσμό της Ελληνικής Ανθοκομίας, μια σύγχρονη ανάγνωση που εκτίμησε το κοινό της, όπως αυτό φάνηκε από την προσέλευση, τις αγορές που πραγματοποιήθηκαν και από τα αφιερώματα που της έγιναν με όλους τους τρόπους». Ο κ. Λαχανάς ευχαρίστησε όσους εργάστηκαν για την Έκθεση και τόνισε πως «ξεκινάμε αμέσως για την 69η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς!».Στην όμορφη βραδιά της τελετής λήξης οι επισκέπτες απόλαυσαν μελωδίες από τη Φιλαρμονική του Δήμου Κηφισιάς και παρακολούθησαν τις βραβεύσεις των ανθρώπων που ξεχώρισαν για την προσφορά τους στην 68η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς.Αναλυτικά βραβεύτηκαν:

Όμιλος ANTENNA REAL GROUP Enikos.grELPEDISONPRAKTIKERMEDI PRINOU ΙΚΕΑ FUZE TEA GRYLLISΣΤΑΘΕΡΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣAPIVITAΕπίσης βραβεύθηκαν οι Αρχιτέκτονες Τοπίου που επιμελήθηκαν το εφετινό εκθεσιακό τμήμα της Ανθκομικής με τους εκθεσιακούς κήπους ευεξίας: Ιωάννης Γρύλλης Μένια Μπασιάκου Ελευθερία Σπαντιδάκη Θανάσης ΠολυζωϊδηςΑγγελική Παρασκευοπούλου & Εμμανουέλα ΚαμπέρηFYTRON LANDSCAPES Νίκο Θυμάκη και Μαρίνα Τσιντικίδου ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ40.22 ARCHITECTSLIVINGSCAPES MATHIOUDAKIS Anthony BazinΒραβεύθηκαν ως τα καλύτερα περίπτερα Ανθοπαραγωγών: ΡΑΜΠΑΚΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ για την όμορφη ποικιλία των φυτών του. ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ για τους μοναδικούς κάκτους τουΒραβείο απονεμήθηκε επίσης και στην ΦΙΛ.Π.Α. για τη διαχρονική συμμετοχή της μέσω του Ράλι Αντίκα, στον αμέσως προηγούμενο πρόεδρο της Ανθοκομικής, νυν Αντιδήμαρχο Οικονομικών, Γιώργο Παπαδόπουλο, στους Συλλόγους ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ, ΑΓΓΙΓΜΑ ΖΩΗΣ, ΦΙΛΟΖΩΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ «ΑΓΑΠΗ», ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΟΝΕΩΝ και ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ «ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ και το ΣΙΚΙΑΡΙΔΕΙΟΝ ΙΔΡΥΜΑ. Με τις προσδοκίες των επισκεπτών να έχουν πλέον ξεπεραστεί, δεν μπορεί κανείς παρά να περιμένει με ανυπομονησία την επόμενη Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς για να βιώσει ξανά τη μαγεία, τη δημιουργικότητα και την πρωτοπορία της μεγάλης γιορτής της πόλης μας.

Απόφοιτη Ελληνογαλλικής Σχολής "Αγιος Ιωσήφ", Καθηγήτρια γαλλικών, πολύγλωσση και με διδακτική εμπειρία και εξιδείκευση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία(ΕΚΠΑ), αρθρογράφος, πρόσκοπος, εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds