ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ

19 Μαΐου: Παγκόσμια Ημέρα Οικογενειακού Ιατρού

By  | 

H Παγκόσμια Ημέρα Οικογενειακού Ιατρού (World Family Doctor Day) εορτάζεται κάθε χρόνο στις 19 Μαΐου και αποτελεί μοναδική ευκαιρία για να αναδειχτεί ο κεντρικός ρόλος των Οικογενειακών Ιατρών στην παροχή προσωπικής, ολοκληρωμένης και συνεχούς φροντίδας υγείας για όλους, καθώς και η συμβολή των Ομάδων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας στα συστήματα υγείας σε όλο τον κόσμο. Είναι επίσης μια ευκαιρία να εορταστεί η πρόοδος που σημειώνεται στην Οικογενειακή Ιατρική και στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας παγκοσμίως.

Το θέμα για τον φετινό εορτασμό είναι:«Οικογενειακοί Γιατροί, πάντα εκεί να σε φροντίζουν».

Οι 3 Πυλώνες της Παγκόσμιας Ημέρας Οικογενειακού Ιατρού για το 2022

Πάντα

Οι Οικογενειακοί Γιατροί είναι παρόντες ανά πάσα στιγμή και η συνέχεια είναι θεμελιώδες χαρακτηριστικό του έργου τους. Παρέχουν συνεχώς φροντίδα σε όλα τα στάδια της ζωής των ασθενών και σε όλες τις μεγάλες και μικρές στιγμές. Η συνέχεια είναι επίσης παρούσα στη φροντίδα μέσω της συνεχιζόμενης παρακολούθησης των ασθενών, όπου η συνεργασία με άλλα επίπεδα φροντίδας και επαγγελματίες υγείας είναι κρίσιμη. Τέλος, η συνέχεια αντιπροσωπεύει τη συνεχή προετοιμασία και ανάπτυξη δεξιοτήτων, την αδιάλειπτη έρευνα και την ικανότητα προσαρμογής και οικοδόμησης ανθεκτικότητας στις αλλαγές, στις τεχνολογίες, στις μεθοδολογίες και στις εκπαιδευτικές στρατηγικές.

Εκεί

Οι Οικογενειακοί Γιατροί και οι επαγγελματίες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας είναι εκεί, όπου και όποτε χρειαστεί. Πάντα στην πρώτη γραμμή – σε πόλεμο, κρίσεις υγείας και καιρό ειρήνης. Αποτελούν μέρος των κοινοτήτων με τις οποίες συνεργάζονται, προσεγγίζουν ενεργητικά και συνδέονται με τα μέλη της κοινότητας, μοιράζονται με αυτά τις βασικές τους αξίες και δημιουργούν μοναδικές σχέσεις με τους ασθενείς τους χτίζοντας δεσμούς εμπιστοσύνης.

Φροντίδα

Η παροχή προσβάσιμης, ισότιμης, βιώσιμης, υψηλής ποιότητας φροντίδας είναι ο λόγος ύπαρξης των Οικογενειακών Γιατρών. Το να είναι κανείς Οικογενειακός Γιατρός είναι ταυτόχρονα προνόμιο και ευθύνη, φροντίζοντας πάντα τους ανθρώπους και παρέχοντας ό,τι είναι απαραίτητο για την ευημερία και την προστασία τους, προσδιορίζοντας τις ανάγκες των ασθενών για την εξασφάλιση του θεμελιώδους δικαιώματος στην υγεία.

πηγή:https://www.iatronet.gr

Απόφοιτη Ελληνογαλλικής Σχολής "Αγιος Ιωσήφ", Καθηγήτρια γαλλικών, πολύγλωσση και με διδακτική εμπειρία και εξιδείκευση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία(ΕΚΠΑ), αρθρογράφος, πρόσκοπος, εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds