ΔΗΜΟΣ ΔΙΟΝΥΣΟΥ

Το έργο και οι μελωδίες του Μίκη Θεοδωράκη πλημμύρισαν την Πλατεία Δημοκρατίας στον Άγιο Στέφανο, παρουσία της κόρης του Μαργαρίτας

By  | 

Με επιτυχία και μεγάλη προσέλευση κόσμου πραγματοποιήθηκε το αφιέρωμα του Δήμου Διονύσου και της Δημοτικής Βιβλιοθήκης στη μνήμη του μεγάλου μουσικοσυνθέτη και δημιουργού Μίκη Θεοδωράκη, την Κυριακή 15 Μαΐου στην Πλατεία Δημοκρατίας στον Άγιο Στέφανο.

Στην όμορφη εκδήλωση έδωσε το παρών και η Μαργαρίτα Θεοδωράκη, κόρη του Μίκη θεοδωράκη, η οποία μίλησε για το βιβλίο της με τίτλο «Αναμνήσεις ενός κοριτσιού» διαβάζοντας και σχετικά αποσπάσματα.

Στο πάνελ της παρουσίασης του βιβλίου εκτός από τη Μαργαρίτα Θεοδωράκη συμμετείχαν ο ερμηνευτής Ζαχαρίας Καρούνης, η  ποιήτρια – δραματουργός Αναστασία Βούλγαρη και ο ποιητής Βασίλης Κουμής, ενώ συντόνισε ο υπεύθυνος των Θεατρικών Ομάδων του Δήμου Διονύσου Γιώργος Κομνηνάκης. Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Διονύσου Σπύρος Αρνής εκπροσωπώντας το Δήμαρχο Γιάννη Καλαφατέλη απένειμε τιμητική πλακέτα στη Μαργαρίτα Θεοδωράκη, για την προσφορά της στην ανάδειξη του έργου του Μίκη Θεοδωράκη.

Την εκδήλωση παρουσίασαν η Υπεύθυνη της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χριστίνα Γιαννέτου και η σκηνοθέτιδα  Αφροδίτη Σφαιροπούλου.

Το αφιέρωμα άνοιξε με τη «Χορωδία Αρδηττού» με μαέστρο τον Δημήτρη Ανέστη που παρουσίασε το κλασικό μουσικό/θεατρικό έργο του Μίκη Θεοδωράκη «Το τραγούδι του «νεκρού αδελφού». Τα κείμενα, που διάβασαν η Αφροδίτη Σφαιροπούλου και ο Γιώργος Κομνηνάκης,  επιμελήθηκε ο Γιάννης Καρβέλης ενώ η μουσική διδασκαλία/ διεύθυνση ήταν του Δημήτρη Ανέστη. Τα μέλη και οι μουσικοί της Χορωδίας που συμμετείχαν ήταν οι: Αλέξανδρος Κράους, Αλκμήνη Μητσικώστα, Άννυ Θεοδούλου, Γιάννης Καρβέλης, Γιώργος Χατζηνικολάου, Γιώτα Λιόλη, Δάμη Κουτσούρη,  Ελένη Μήλιου, Κατερίνα Ρώτα, Κώστας Ανέστης, Λήδα Γιαννακοπούλου, Μάκης Τυλιγάδας, Μαρία Μαχά, Μαρία Σπυριδάκη, Μένη Ράπτη, Μίλτος Σχοινάς, Νίκος Νικολής, Σωτηρία Ψαρού και Χαρά Παπαϊωάννου. 

Το κέφι απογείωσε το λαϊκό συγκρότημα «Μουσικοπαρέα Διονύσου», που πλημμύρισε την Πλατεία Δημοκρατίας με όμορφες μελωδίες και τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη. Μαέστρος ήταν ο Αχιλλέας Βουρλιωτάκης, ο οποίος έπαιξε και μπουζούκι, ενώ μαζί του εμφανίστηκαν οι μουσικοί: Κατερίνα Ψυλλάκη (Πιάνο), Ελπίδα Μεταξά (τραγούδι), Παντελής Παραμάνης (κιθάρα, τραγούδι), Αγκόπ Ιμιριάν (κιθάρα, τραγούδι), Χρήστος Κόκκινος (κιθάρα), Ηλίας Πάσχος (μπάσο), Βασίλης Χατζάκης (κρουστά).

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο πρώην Βουλευτής Ανατολικής Αττικής Παντελής Ασπραδάκης, οι Αντιδήμαρχοι Γιάννης Φωτάκης, Σπύρος Λουκάτος και Σπύρος Αρνής, οι Εντεταλμένοι Σύμβουλοι Γιάννης Τσουδερός και Σοφία Κατσίγιαννη, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αγίου Στεφάνου Δημήτρης Μπαμπανίκας, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Γιούλα Λακαφώση και Άγγελος Κατσιακίδης, η Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Αλεξάνδρα Τόκα, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων κ.α.  

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από την εκδήλωση.

Απόφοιτη Ελληνογαλλικής Σχολής "Αγιος Ιωσήφ", Καθηγήτρια γαλλικών, πολύγλωσση και με διδακτική εμπειρία και εξιδείκευση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία(ΕΚΠΑ), αρθρογράφος, πρόσκοπος, εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds