ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΗ ΚΗΦΙΣΙΑΣ

ΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ 68ης ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΑΛΛΑΖΩ ΑΛΛΑ ΖΩ

By  | 

Μαθητές Νηπιαγωγείου και Δημοτικού παρακολουθούν τις πρωινές ώρες το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, ΑΛΛΑΖΩ αλλά ΖΩ που έχει σκοπό τη βιωματική μάθηση και την κατανόηση των νέων δεδομένων της κλιματικής αλλαγής. Ήδη έχουν παρακολουθήσει το πρόγραμμα πάνω από 300 παιδιά με τα σχολεία τους και  μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα άλλοι 450 μαθητές θα βρεθούν στο Άλσος Κηφισιάς για το ίδιο λόγο. 

Μέσω του προγράμματος τα παιδιά, κινούμενα πάνω σε μια διαδρομή γνώσεων και μέσω παιχνιδιού ρόλων, αντιλαμβάνονται βασικές έννοιες του περιβάλλοντος (νερό, έδαφος, χλωρίδα, πανίδα, άνθρωπος).

Μέσα από αυτές τις έννοιες μπορούν να μάθουν τι συμβαίνει στο περιβάλλον  και πως επηρεάζεται η καθημερινότητά μας. Ενδεικτικά αναφέρουμε τις πυρκαγιές ή τις πλημμύρες, τη σημασία των μελισσών για την διατροφή μας, τον ρόλο του αστικού και περι-αστικού πρασίνου κ.λπ.

Για παράδειγμα, κάποια παιδιά απαρτίζουν την ομάδα του νερού, άλλα θα σχηματίζουν την ομάδα της φωτιάς, την ομάδα της χλωρίδας, της πανίδας, του εδάφους κλπ. Μέσω του παιχνιδιού εκμαιεύεται η αντίδραση των παιδιών όταν εμφανίζεται η φωτιά σε έναν υπαίθριο χώρο: Τι θα κάνει το νερό; Τι θα κάνουν τα έντομα, τα πουλιά, τι θα κάνουν τα φυτά;

Εκπαιδευτές του προγράμματος είναι ο Ταξιάρχης Ανδριτσόπουλος Γεωπόνος Γ.Π.Α., η Αφροδίτη Ρήγα Γεωπόνος Γ.Π.Α και  γεωπόνοι, απόφοιτοι του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Απόφοιτη Ελληνογαλλικής Σχολής "Αγιος Ιωσήφ", Καθηγήτρια γαλλικών, πολύγλωσση και με διδακτική εμπειρία και εξιδείκευση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία(ΕΚΠΑ), αρθρογράφος, πρόσκοπος, εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds