ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα Ερυθρού Σταυρού & Ερυθράς Ημισελήνου

By  | 

Την Παγκόσμια Ημέρα Ερυθρού Σταυρού & Ερυθράς Ημισελήνου (8/5) τίμησε ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός (ΕΕΣ) με μια λαμπρή εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής, όπου παρουσιάστηκαν οι πολυσχιδείς δράσεις του οργανισμού στην Ελλάδα αλλά και η συνεισφορά του σε διεθνείς κρίσεις, όπως στην Ουκρανία.

Μάλιστα, η Ελληνική Πολιτεία, αναγνωρίζοντας το έργο του διεθνούς ανθρωπιστικού κινήματος, φωταγώγησε την Βουλή των Ελλήνων με τα χρώματα του Ερυθρού Σταυρού.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης βραβεύτηκαν ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λευτέρης Αυγενάκης και ο εφοπλιστής κ. Αθανάσιος Μαρτίνος για την πλούσια ανθρωπιστική δράση και τη βοήθειά τους προς τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, καθώς και οι εθελόντριες και οι εθελοντές των τεσσάρων Τομέων του Ε.Ε.Σ. Σημειώνεται ότι απηύθυναν χαιρετισμό ο Υπουργός Υγείας κ. Θάνος Πλεύρης, η Υφυπουργός Υγείας κυρία Ζωή Ράπτη και ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης, οι οποίοι μίλησαν με τα πλέον κολακευτικά λόγια για το πολύπλευρο και πολυδιάστατο έργο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Επίσης, χαιρετισμό απηύθυνε και η επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου, κυρία Τζέσι Τόμσον. Σημειώνεται ότι, την παρουσίαση της εκδήλωσης του Ε.Ε.Σ, πραγματοποίησε η δημοσιογράφος, κυρία Ελένη Χρονά, και τη μετάδοσή της στη νοηματική η κυρία Νεφέλη Ράντου.

Παρακολουθήστε τη μεγάλη εκδήλωση του Ε.Ε.Σ.: Η εκδήλωση του Ε.Ε.Σ. για την Παγκόσμια Ημέρα Ερυθρού Σταυρού & Ερυθράς Ημισελήνου

Ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ, Dr. Αντώνιος Αυγερινός, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ανέφερε: «Πρωτίστως σήμερα γιορτάζουμε τη γενέθλια ημέρα του μεγάλου ακτιβιστή, ιδεολόγου και εμπνευσμένου ανθρωπιστή, του Ερρίκου Ντινάν. Είναι ο πρώτος ο οποίος τιμήθηκε το 1901 με βραβείο Νόμπελ. Είναι ο άνθρωπος ο οποίος πραγματικά έκανε την επανάσταση στο ανθρωπιστικό εθελοντικό κίνημα. Εκείνος που μετουσίωσε σε πράξη τα αισθήματα της αλληλεγγύης, του αλτρουϊσμού, της κοινωνικής συνοχής και είναι αυτός που χάραξε και παρέδωσε σε εμάς τις επτά θεμελιώδεις αρχές του κινήματος που πρέπει να έχουμε ως οδηγό καθημερινά στις δράσεις και ενέργειές μας. Στην Ελλάδα χιλιάδες εθελοντές, στα 145 χρόνια ιστορίας του Ε.Ε.Σ, πίστεψαν στο όραμα, την ιδέα και τις θεμελιώδεις αρχές του κινήματος και λάμπρυναν και καταύγασαν με τις απαράμιλλες, αλτρουιστικές δράσεις και ενέργειες τους τη μακρά και ιστορική διαδρομή του έθνους μας».

πηγή:https://www.newsbomb.gr/

Απόφοιτη Ελληνογαλλικής Σχολής "Αγιος Ιωσήφ", Καθηγήτρια γαλλικών, πολύγλωσση και με διδακτική εμπειρία και εξιδείκευση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία(ΕΚΠΑ), αρθρογράφος, πρόσκοπος, εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds