ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Μήνυμα Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη για την Εργατική Πρωτομαγιά

By  | 


Στην ανάγκη συνεργασίας όλων των αρμόδιων φορέων προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα εργασιακά προβλήματα και να εδραιωθεί κλίμα ασφάλειας, κάτω από τις δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε σε παγκόσμιο επίπεδο, λόγω πανδημίας και των πολεμικών συρράξεων,  αναφέρεται στο μήνυμα του για την Εργατική Πρωτομαγιά, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης.

Συγκεκριμένα στο μήνυμα του, ο Περιφερειάρχης, αναφέρει:

«Η παγκόσμια πραγματικότητα την οποία βιώνουμε με αφορμή τη συνεχιζόμενη πανδημία, σε συνδυασμό με τις πολεμικές συρράξεις, την ενεργειακή, αλλά και την κλιματική κρίση, καταδεικνύουν την ανάγκη συνεργασίας όλων των εμπλεκόμενων φορέων για την αντιμετώπιση των εργασιακών προβλημάτων και την εδραίωση κλίματος ασφάλειας στον εργασιακό τομέα. Απαιτείται από όλους μας, περισσότερο από ποτέ, να αγωνιστούμε και να εργαστούμε για τη διαμόρφωση συνθηκών που θα διασφαλίζουν τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής για τους πολίτες.

Οφείλουμε να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για τη μετάβαση από την  αβεβαιότητα και το φόβο της ανεργίας σε μια νέα εποχή με τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, την ενίσχυση της ασφάλειας στους χώρους εργασίας και τη διεύρυνση της παραγωγικής δραστηριότητας.

Στην Περιφέρεια Αττικής έχουμε βασική προτεραιότητα μας, δράσεις και πολιτικές που συμβάλλουν στη διεύρυνση των θέσεων εργασίας. Ενδεικτικό παράδειγμα αποτελεί κατά τη περίοδο της πανδημίας η υλοποίηση συγκεκριμένων χρηματοδοτικών προγραμμάτων μέσω του ΠΕΠ Αττικής, τα οποία συνέβαλαν στην ενίσχυση των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων. Σε συνεργασία με τους φορείς απασχόλησης, τις ομοσπονδίες και τα σωματεία των εργαζομένων, συνεχίζουμε την προσπάθεια, προκειμένου όλοι μαζί να βελτιώσουμε τις εργασιακές συνθήκες. Είμαστε δίπλα στους εργαζόμενους, ακούγοντας τις ανάγκες τους και διευκολύνοντας με κάθε τρόπο το έργο τους, καθώς αποτελούν συμμάχους μας  και συνοδοιπόρους στην προσπάθεια να αλλάξει πρόσωπο η Αττική.

Η Εργατική Πρωτομαγιά μας υπενθυμίζει την αξία της συλλογικής δράσης και της αναγκαιότητας να εργαζόμαστε 365 ημέρες το χρόνο με στόχο ένα καλύτερο εργασιακό περιβάλλον. Οφείλουμε επίσης να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις προκειμένου να επιστρέψουν στην Ελλάδα, τα νέα παιδιά, οι επιστήμονες και οι καταρτισμένοι επαγγελματίες που λόγω της οικονομικής κρίσης αναζήτησαν εργασία στο εξωτερικό». 

Απόφοιτη Ελληνογαλλικής Σχολής "Αγιος Ιωσήφ", Καθηγήτρια γαλλικών, πολύγλωσση και με διδακτική εμπειρία και εξιδείκευση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία(ΕΚΠΑ), αρθρογράφος, πρόσκοπος, εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds