ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη με αντιπροσωπεία του Δ.Σ. της Ένωσης Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος

By  | 

Γ. Πατούλης: «Θα συνεχίσουμε να συνδράμουμε και να στηρίζουμε το έργο του Πυροσβεστικού Σώματος με στόχο την αποτελεσματικότερη προστασία των πολιτών»

Τη βούλησή του για ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας και του Πυροσβεστικού Σώματος αλλά για περαιτέρω συνδρομή στο έργο του διατύπωσε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης στην αντιπροσωπεία του ΔΣ της Ένωσης Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος, κατά την πρόσφατη συνάντησή τους στα γραφεία της Περιφέρειας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, στην οποία μετείχαν ο Πρόεδρος του ΔΣ της Ένωσης κ. Κωνσταντίνος Τσίγκας, ο Γενικός Γραμματέας Κωνσταντίνος Ξηρόκωστας και ο Ταμίας Ιωάννης Αρτοποιός, υπογραμμίστηκε η κοινή βούληση για τη δρομολόγηση και υλοποίηση κοινών δράσεων, με στόχο κυρίως την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών σε ζητήματα πολιτικής προστασίας.  

Προς την κατεύθυνση αυτή, ο κ. Πατούλης επισήμανε πως η διοίκηση της Περιφέρειας με  στοχευμένες πρωτοβουλίες και προγράμματα δίνει ιδιαίτερο βάρος στον τομέα της πρόληψης, το «ισχυρότερο όπλο», όπως το χαρακτήρισε, στην προσπάθεια για την καλύτερη θωράκιση των πόλεων και την προστασία της ζωής και των περιουσιών των πολιτών. Στο πλαίσιο αυτό εξετάστηκε και το ενδεχόμενο διοργάνωση σχετικής κοινής ημερίδας για τα ζητήματα αυτά. Παράλληλα ο Περιφερειάρχης διατύπωσε την πρόθεση της διοίκησης να ενισχυθεί και περαιτέρω το Πυροσβεστικό Σώμα σε υλικό εξοπλισμό (σύγχρονα εργαλεία πυρόσβεσης, οχήματα), μέσω χρηματοδότησης από τα προγράμματα ΕΣΠΑ.

Υπενθυμίζεται πως η Περιφέρεια Αττικής έχει ενισχύσει ήδη το Πυροσβεστικό Σώμα με 35 οχήματα διαφόρων τύπων που χρηματοδοτήθηκαν από το ΠΕΠ Αττικής, με συνολικό προϋπολογισμό 5 εκ. ευρώ.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε κατά τη συζήτηση και στο νέο Κέντρο Πολιτικής Προστασίας  της Περιφέρειας στο Μαρούσι, το οποίο αναμένεται να ξεκινήσει τη λειτουργία του στις αρχές του καλοκαιριού με στόχο και μέσα από την αξιοποίηση σύγχρονων τεχνολογιών να αποτελέσει πρότυπο συντονιστικό κέντρο διαχείρισης κρίσεων.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής επισήμανε ότι από την πλευρά της, η Περιφέρεια Αττικής, είναι απολύτως προσηλωμένη στην προοπτική της στενής, αλλά με διακριτούς ρόλους, συνεργασίας με την Πυροσβεστική, τονίζοντας:

« Με αίσθημα ευθύνης και σε συνεργασία με όλους τους συναρμόδιους φορείς πολιτικής προστασίας της Πολιτείας, θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με απόλυτη προτεραιότητα την ασφάλεια των πολιτών της Αττικής. Ως Περιφέρεια αλλά και προσωπικά, θέλω να διαβεβαιώσω ότι, στο βαθμό που μας αναλογεί, θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για την αποτελεσματική προστασία των πολιτών. Ο σωστός σχεδιασμός αλλά, κυρίως, η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών σε ζητήματα προστασίας και πρόληψης μπορούν να δώσουν ικανά αποτελέσματα στην επίτευξη αυτού του στόχου μας».

Από την πλευρά τους, τα μέλη του ΔΣ της Ένωσης Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος τόνισαν μεταξύ άλλων: «Τα στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος αναγνωρίζουν στο πρόσωπο του κου Περιφερειάρχη Αττικής έναν άξιο και μαχητικό συμπαραστάτη, γεγονός που μας δίνει δύναμη ότι όλοι μαζί θα αγωνιστούμε για την επιτυχία του κοινού μας σκοπού, την αντιμετώπιση και κατά το δυνατόν ελαχιστοποίηση των πυρκαγιών της Αττικής».

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Απόφοιτη Ελληνογαλλικής Σχολής "Αγιος Ιωσήφ", Καθηγήτρια γαλλικών, πολύγλωσση και με διδακτική εμπειρία και εξιδείκευση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία(ΕΚΠΑ), αρθρογράφος, πρόσκοπος, εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds