ΔΗΜΟΣ ΛΥΚΟΒΡΥΣΗΣ-ΠΕΥΚΗΣ

“Μια σπουδαία δωρεά στον Δήμο από την Τέτα Μάντζαρη. Ανακοίνωσε στον Δήμαρχο την απόφασή της να δωρίσει την οικία της ώστε να γίνει Χώρος Πολιτισμού”

By  | 

Αποδέκτης  μια πολύ σημαντικής δωρεάς γίνεται ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης. Η Αναστασία (Τέτα) Μάντζαρη σε συνάντηση που είχε με τον Δήμαρχο Λυκόβρυσης Πεύκης και Γενικό Γραμματέα της ΠΕΔ Αττικής Τάσο Μαυρίδη τον ενημέρωσε για την απόφασή της να δωρίσει το σπίτι ιδιοκτησίας της που κατοικεί στον δήμο, προκειμένου να αξιοποιηθεί ως χώρος Πολιτισμού.

Η Πευκιώτισσα Αρχιτέκτων – Μηχανικός Αναστασία Μάντζαρη, που υπήρξε σύζυγος του διακεκριμένου ζωγράφου Αιμίλιου Φρέρη (1928-2014), όπως αναφέρει στη διαθήκη της, δωρίζει την ιδιόκτητη διώροφη κατοικία της στο κέντρο της Πεύκης στον Δήμο Λυκόβρυσης -Πεύκης. Η κατοικία βρίσκεται εντός οικοπέδου 650 τμ περίπου, όπου υπάρχει δόμηση στο ισόγειο 181 τμ και 190 τμ στον Α’ όροφο, ενώ υπάρχει και δώμα 65 τμ. Η συγκεκριμένη κατοικία χτίστηκε τη δεκαετία του 1960, ενώ υπάρχει η δυνατότητα επέκτασής της με δύο ακόμη ορόφους.

Η Τέτα Μάντζαρη, με την ιδιότητα της Αρχιτέκτονος – Μηχανικού και με αφορμή τη συνεργασία της στο παρελθόν με τον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων (ΟΣΚ), έχει σχεδιάσει πάρα πολλά σχολεία σε όλη την Ελλάδα.

Η κυρία Μάντζαρη, που προχώρησε σε μία μεγάλη δωρεά στην πόλη που έζησε δήλωσε σχετικά: «Θέλω να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο μετά τη δωρεά που έκανα με μια διαθήκη του σπιτιού μου, το οποίο βρίσκεται πολύ κοντά στο Δημαρχείο και σε χώρους κοινούς για τους κατοίκους της Πεύκης. Η περιοχή μας έχει πολύ καλλιτεχνικό κόσμο. Αυτό το έχω διαπιστώσει από τις εκδηλώσεις του Δήμου, από εκθέσεις και διαλέξεις που διοργανώνονται. Παρότι ο Δήμος διαθέτει χώρους και τους αξιοποιεί, επειδή το σπίτι μου είναι κοντά σε αυτούς, πιστεύω χρειάζονται περισσότεροι χώροι. Και το σπίτι αυτό μπορεί να αξιοποιηθεί για εκδηλώσεις, εκθέσεις, διαλέξεις παρουσιάσεις βιβλίων ή ως αναγνωστήριο για τα παιδιά.»

Ο κ. Μαυρίδης από την πλευρά του δήλωσε: «Θέλω να ευχαριστήσω την κυρία Μάντζαρη και προσωπικά, και εκ μέρους Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά και όλων των πολιτών για αυτή τη μεγάλη δωρεά.  Η κυρία Μάντζαρη εδώ και χρόνια είχε μια πολύ όμορφη σκέψη να δωρίσει όλο το ακίνητο, που βρίσκεται στο κέντρο του Δήμου μας. Είναι κοντά στον Άγιο Παντελεήμονα, στο Δάσος Μορέλλα, στο Δημαρχείο και το Δημοτικό μας Θέατρο, γίνεται λοιπόν άλλος ένα κρίκος πολιτισμού, ένας ανοικτός χώρος, όπως η ίδια επιθυμεί και έχει καταγραφεί στη διαθήκη της. Είναι ένας χώρος ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής, που σχεδίασε η ίδια στις αρχές της δεκαετίας του 60, ένας χώρος που έχει ήδη φιλοξενήσει ανθρώπους της τέχνης και του πολιτισμού και αυτό γεννά ακόμη περισσότερο πολιτισμό. Με πλούσια βιβλιοθήκη και με τα καταπληκτικά έργα τέχνης του αείμνηστου συζύγου της, που στο παρελθόν είχαν παρουσιαστεί σε έκθεση στην Αίθουσα Μανόλης Αναγνωστάκης. Ανεβαίνει λοιπόν ο πήχυς του πολιτισμού και καλούμαστε να φανούμε αντάξιοι των επιθυμιών και των προσδοκιών της κυρίας Μάντζαρη. Την ευχαριστούμε και πάλι.»

Απόφοιτη Ελληνογαλλικής Σχολής "Αγιος Ιωσήφ", Καθηγήτρια γαλλικών, πολύγλωσση και με διδακτική εμπειρία και εξιδείκευση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία(ΕΚΠΑ), αρθρογράφος, πρόσκοπος, εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds