ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Στην Μεγάλη Περιφορά του Επιταφίου στον Ιερό καθεδρικό Ναό Αθηνών ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης

By  | 

Σε κλίμα κατάνυξης και θρησκευτικής ευλάβειας τελέστηκε χθες το βράδυ η Ακολουθία του Επιταφίου Θρήνου στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αθηνών. Η Ακολουθία πραγματοποιήθηκε Προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμου Β, ενώ ακολούθησε η Έξοδος του Επιταφίου και η περιφορά σε  Μητροπόλεως, Όθωνος, Λεωφ. Αμαλίας, Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, Β. Γεωργίου, Ερμού, Ευαγγελιστρίας.  

Στη Μεγάλη Περιφορά και  Ακολουθία που πραγματοποιήθηκαν με μέριμνα της Περιφέρειας Αττικής και της  ΑΣΔΥΣ, παρέστη ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, εκπρόσωποι της Πολιτειακής και Πολιτικής Ηγεσίας, αλλά και πλήθος πιστών.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης  δήλωσε: 

«Με ταπεινότητα και θρησκευτική ευλάβεια, γινόμαστε κοινωνοί της κορύφωσης του Θείου Δράματος, στην πιο φορτισμένη συγκινησιακά ημέρα της Μεγάλης Εβδομάδας. Εφέτος, αυτή η ημέρα έχει ακόμη μεγαλύτερη σημασία για όλους μας, καθώς μπορούμε να συμμετέχουμε ψυχή και σώματι στον Θεανθρώπινο Πόνο με την παρουσία μας στις εκκλησίες μας, κάτι που μας στέρησε τα προηγούμενα χρόνια η μεγάλη δοκιμασία της πανδημίας.  Η πορεία του Χριστού μας προς το Σταυρό του Μαρτυρίου και το Θάνατο, είναι η μεγαλύτερη πράξη αγάπης και αυτοθυσίας προς τον άνθρωπο, αλλά και ο προάγγελος για την Ανάσταση και την κατίσχυση της Ζωής επί του Θανάτου. Το μήνυμα αυτό φτάνει πάντα στις καρδιές μας, μας δίνει δύναμη, υπομονή και πίστη, ότι το φως νικά το σκοτάδι».

Απόφοιτη Ελληνογαλλικής Σχολής "Αγιος Ιωσήφ", Καθηγήτρια γαλλικών, πολύγλωσση και με διδακτική εμπειρία και εξιδείκευση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία(ΕΚΠΑ), αρθρογράφος, πρόσκοπος, εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds