ΔΗΜΟΣ ΛΥΚΟΒΡΥΣΗΣ-ΠΕΥΚΗΣ

“Στην Ημερίδα Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό ο Δήμαρχος”

By  | 

Στην ενημερωτική ημερίδα με τίτλο «Φόρα κάτι μπλε και έλα κοντά μας» που διοργάνωσε ο Δήμος Λυκόβρυσης Πεύκης σε συνεργασία με τον Δήμο Βριλησσίων με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τα Άτομα με Αυτισμό, συμμετείχε ο Δήμαρχος Λυκόβρυσης- Πεύκης και Γενικός Γραμματέας της ΠΕΔ Αττικής Τάσος Μαυρίδης, ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν ακόμη η Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Λουκία Κεφαλογιάννη, ο Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Ιωάννης Κεχρής,  η Αντιδήμαρχος  Εκπαίδευσης, Κοινωνικής Πολιτικής και Εθελοντισμού Νότα Σοκορέλη και η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Αγωγής Υγείας – Πρόεδρος του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Βριλησσίων Βούλα Αρσενη, ενώ εισηγήσεις πραγματοποίησαν  οι επιστήμονες του Ινστιτούτο Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος Λιζέτα Μπακότα και Ειρήνη Αντωνία Χαϊδή και η Πρόεδρος ατόμων και φίλων με αυτισμό Δυτικής Θεσσαλίας Μαλαματένια Μπουραζάνη.

Οι συμμετέχοντες παρακολούθησαν το χορευτικό των παιδιών του ΚΔΑΠ – ΜΕΑ «ΚΡΙΚΟΣ» – Ο.Κ.Π.Α. Βριλησσίων υπό την καθοδήγηση της Προπονήτρια των Special Olympics Hellas  Ειρήνης Τρομπέτα, καθώς και το μουσικό δρώμενο “Music and Art 4 all” υπό την επίβλεψη της Παρασκευής Κωστίκα, που είναι δασκάλα εξειδικευμένων προγραμμάτων μουσικής για ΑμΕΑ.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν το Ειδικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο Κωφών και Βαρήκοων Λυκόβρυσης- Πεύκης, ο  Σύλλογος Παιδιών & Εφήβων «οι Φίλοι της Θένιας», η Κοιν.Σ.Επ. Σύλλογος Παιδιών & Εφήβων “Μ.Α.Ν.Α”, το ΚΔΑΠ ΜΕΑ «Πρόσβαση» και το ΟΚΠΑΔΒ ΚΔΑΠ ΜΕΑ “ΚΡΙΚΟΣ”. Ο Δήμαρχος έδωσε την ιστορική έκδοση του Δήμου Λυκόβρυσης- Πεύκης στην Αντιδήμαρχο Βριλησσίων Βούλα Αρσένη και στην Πρόεδρο του Συλλόγου Μ.ΑΝΑ. Όλγα Κολοκοτρώνη, ενώ το βιβλίο δόθηκε και στις τρεις εισηγήτριες.

O κ. Μαυρίδης, δήλωσε σχετικά: «Είχαμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε σήμερα στο Δημοτικό μας Θέατρο και να συνδιοργανώσουμε με τον Δήμο Βριλησσίων, το Ειδικό Σχολείο που εδρεύει στο Δήμο μας και συλλόγους της Κοινωνίας των Πολιτών μια πολύ σημαντική εκδήλωση. Με τις εισηγήσεις που παρουσιάστηκαν είχαμε την ευκαιρία να μάθουμε για την αντιμετώπιση του αυτισμού στην εκπαίδευση, για την κοινωνικοποίηση των παιδιών και τη διαθέσιμη υποστηρικτική τεχνολογία, ενώ είχαμε τη χαρά να παρακολουθήσουμε και όμορφα πολιτιστικά δρώμενα. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλους όσοι εργάστηκαν και συμμετείχαν σε αυτή την εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τα Άτομα με Αυτισμό.»

Απόφοιτη Ελληνογαλλικής Σχολής "Αγιος Ιωσήφ", Καθηγήτρια γαλλικών, πολύγλωσση και με διδακτική εμπειρία και εξιδείκευση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία(ΕΚΠΑ), αρθρογράφος, πρόσκοπος, εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds