ΔΗΜΟΣ ΛΥΚΟΒΡΥΣΗΣ-ΠΕΥΚΗΣ

“Τοποθετήθηκαν 10 ειδικά σχεδιασμένοι κάδοι ανακύκλωσης στο Ηλιακό Χωρίο και σε Δημοτικά Σχολεία για το έργο UpTextile”

By  | 

Ο Δήμος Λυκόβρυσης Πεύκης σε συνεργασία με τους φορείς TAG GREEN, ΕΔΕΜ (Ένωση Διπλωματούχων Ελληνίδων Μηχανικών) και με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο,  συμμετέχει στο έργο «Κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα – Δίνουμε μια νέα ζωή – UpTextile». Στο πλαίσιο του έργου, τοποθετήθηκαν από την εταιρεία ανακύκλωσης ενδυμάτων – υποδημάτων «RECYCOM» (φορέας υποστήριξης του έργου), 10 ειδικά σχεδιασμένοι κάδοι, 5 κάδοι στα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου, και 5 κάδοι σε τοποθεσίες στο Ηλιακό Χωριό.

Το έργο εγκρίθηκε τον Ιούλιο του 2021 από το Πράσινο Ταμείο και αφορά στην ενίσχυση της ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των μαθητών, πολιτών και φορέων σε θέματα, που έχουν να κάνουν με την πρόληψη-επαναχρησιμοποίηση-ανακύκλωση των κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων (ρούχα, υφάσματα, παπούτσια, ζώνες κ.α.) με παράλληλη πιλοτική εφαρμογή διαλογής στην πηγή των κλωστοϋφαντουργικών.

Η τοποθέτηση των κάδων, αποτελεί μέρος του πακέτου δράσεων πιλοτική εφαρμογής, που θα υλοποιηθεί στο Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης και αφορά στα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου και τους κατοίκους του Ηλιακού Χωριού, όπου οι μαθητές και οι κάτοικοι θα μπορούν να συλλέγουν κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα, τα οποία θα συλλέγονται από τη «RECYCOM», που υποστηρίζει το έργο ώστε αυτά να προωθούνται, για επαναχρησιμοποίηση, μεταποίηση και ανακύκλωση.

Ο Δήμαρχος Λυκόβρυσης- Πεύκης και Γενικός Γραμματέας της ΠΕΔ Αττικής Τάσος Μαυρίδης δήλωσε σχετικά: «Με χαρά συμμετέχουμε σε αυτή την πιλοτική εφαρμογή ανακύκλωσης, στο πλαίσιο της οποίας τοποθετήθηκαν ειδικοί κάδοι στο Ηλιακό Χωριό, αλλά και στα Δημοτικά Σχολεία των δύο δημοτικών μας ενοτήτων.  Στον Δήμο μας αξιοποιούμε κάθε πρόγραμμα και κάθε συνεργασία, προκειμένου να τονώσουμε ακόμη περισσότερο το ήδη μεγάλο ενδιαφέρον των συμπολιτών μας για την ανακύκλωση. Ιδιαίτερα οι μαθητές, που είναι η νέα γενιά του Δήμου μας συμμετέχουν ενεργά σε όλες αυτές τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουμε. Για αυτό θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους συνεργαζόμενους φορείς σε αυτό το πρόγραμμα αλλά και τη σχολική κοινότητα για την ανταπόκριση. Συνεχίζουμε την προσπάθεια για μια ακόμη πιο καθαρή και ακόμη πιο “πράσινη” πόλη.»

Οι ακριβείς τοποθεσίες, που εγκαταστάθηκαν οι κάδοι είναι:

Ηλιακό χωριό Σχολεία
Οδός Ευκλείδου 1   1ο Λυκόβρυσης: Λεωφ. Αγ. Βαρβάρας 28
Οδός Προμηθέως & Σπύρου Μουστακλή 2ο Λυκόβρυσης: Οδός Κόττου
Οδός Αθήνας & Σπύρου Μουστακλή 1ο Πεύκης: Ιωαννίνων και Κων/πόλεως
Οδός Δημοκρίτου & Φαέθοντος 2ο Πεύκης: Ρήγα Φεραίου 17
Οδός Μουσών & Μελπομένης 3ο Πεύκης: Κω και Κορίνθου
  Το 4ο Δημοτικό Πεύκης θα εξυπηρετείται από τον μωβ κάδο της RECYCOM, που υπάρχει έξω από το σχολείο

Απόφοιτη Ελληνογαλλικής Σχολής "Αγιος Ιωσήφ", Καθηγήτρια γαλλικών, πολύγλωσση και με διδακτική εμπειρία και εξιδείκευση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία(ΕΚΠΑ), αρθρογράφος, πρόσκοπος, εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds