ΔΗΜΟΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του Προγράμματος Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης «THE GREEN CITY» στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Μελισσίων

By  | 

Δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την προώθηση της ανακύκλωσης, παρουσιάστηκε στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Μελισσίων, παρουσία της Δημάρχου Πεντέλης Δήμητρας Κεχαγιά και της Αντιπεριφερειάρχη Βορείου Τομέα, Λουκίας Κεφαλογιάννη στο πλαίσιο του Ανταποδοτικού Προγράμματος «TheGreenCity» της Περιφέρειας Αττικής.

Οι μαθητές που συμμετείχαν στη δράση, έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, κάνοντας ερωτήσεις και ανακυκλώνοντας στην πράξη.

Η Δήμαρχος Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά δήλωσε κατά τη διάρκεια της δράσης:

«Στηρίζουμε έμπρακτα με το πρόγραμμά μας την μετάβαση στην κυκλική οικονομία και με τέτοιες ενέργειες δίνουμε ένα παραπάνω κίνητρο στους δημότες μας να ανακυκλώσουν και να κερδίσουν. Χαίρομαι πολύ, να βλέπουμε την ανταπόκριση των νέων παιδιών σε εποχές που όσο μειώνουμε το περιβαλλοντικό μας αποτύπωμα τόσο συμβάλλουμε στη δημιουργία καλύτερων συνθηκών βιωσιμότητας στην πόλη μας».

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης αναφερόμενος στην προώθηση της δράσης ανακύκλωσης στα σχολεία, επισήμανε μεταξύ άλλων: «Ο ρόλος της εκπαίδευσης στην ανακύκλωση είναι καθοριστικός καθώς οι μαθητές αναπτύσσουν το αίσθημα ευθύνης και εξελίσσονται σε ενεργούς πολίτες με κριτική σκέψη, ενσυναίσθηση και αγάπη για το περιβάλλον. Η νέα γενιά αποκτά διαφορετικό τρόπο σκέψης και δράσης, δείχνοντάς μας το δρόμο για να κερδίσουμε το στοίχημα της ανακύκλωσης και μίας πιο «πράσινης» Αττικής, που είναι και η προτεραιότητά μας. Συγχαρητήρια σε όλους όσοι συνέβαλαν στη δράση, στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς. Θα συνεχίσουμε εξίσου δυναμικά καλλιεργώντας τη συνειδητή ανάληψη πρωτοβουλιών από τη νέα γενιά».

«Ενισχύουμε το πρόγραμμα επιβράβευσης ανακύκλωσης πολιτών «TheGreenCity» της Περιφέρειας Αττικής, ενημερώνοντας τα σχολεία της Περιφερειακής μας Ενότητας. Με πολύ απλές ενέργειες που μπορούμε να εντάξουμε στην καθημερινότητά μας, το όραμα του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη και της διοίκησής μας για μια «πράσινη» Περιφέρεια γίνεται πραγματικότητα. Βάζουμε την ανακύκλωση στη ζωή μας, χτίζοντας έμπρακτα περιβαλλοντική συνείδηση, την οποία κληροδοτούμε μαζί με ένα καθαρότερο περιβάλλον στις επόμενες γενιές», δήλωσε η Αντιπεριφερειάρχης Λουκία Κεφαλογιάννη.

Παρόντες στη δράση ο διευθυντής του 1ου Δημοτικού Μελισσίων, Βελισσάριος Ψυχογιός, η υποδιευθύντρια Ελένη Γιαννουλάκη, η πρόεδρος της πρωτοβάθμιας σχολικής επιτροπής Αιμιλία Λεονταρίτου, η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Μ. Τουγουντζόγλου καθώς και μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.

Το πρόγραμμα «TheGreenCity» στο Δήμο Πεντέλης

Το όχημα του «TheGreenCity», το οποίο έχει μετατραπεί σε κινητή μονάδα συλλογής και διαλογής ανακυκλώσιμων υλικών (Κινητό Πράσινο Σημείο-ΚΠΣ) σταθμεύει καθημερινά σε κεντρικά σημεία των 66 Δήμων της Αττικής.

Το κινητό πράσινο σημείο θα βρίσκεται στο Δήμο Πεντέλης, κάθε Πέμπτη στα παρακάτω σημεία και ώρες:

  • 9:30 – 11:00: Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου – Νέα Πεντέλη
  • 11:30 – 13:30: Πλατεία Ιερού Ναού Ζωοδόχου Πηγής – Μελίσσια
  • 13:45 – 15:10: Κοινοτικό Κατάστημα Δ.Κ. Πεντέλης, Ηγουμένου Μακρυγιάννη 2, Πεντέλη

Μέσω του προγράμματος, οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να ανακυκλώνουν τα διαχωρισμένα υλικά πολλών κατηγοριών (Χαρτί/Χαρτόνι, Πλαστικά, Μεταλλικά Αντικείμενα, Αλουμίνιο, Γυαλί, Ηλεκτρονικός/Ηλεκτρικός Εξοπλισμός, Βρώσιμα Έλαια & Λίπη, καθώς και Ρούχα/Υφάσματα) και να επιβραβεύονται. Ανάλογα με τον τύπο και το βάρος κάθε υλικού που προσκομίζουν στα Κινητά Πράσινα Σημεία, θα κερδίζουν πόντους «TheGreenCity» που μετατρέπονται σε οφέλη µέσω συνεργαζόμενων επιχειρήσεων του προγράμματος, οι οποίες παρουσιάζονται στην mobile εφαρμογή THE GREEN CITY.

Η πρωτοτυπία του Προγράμματος δεν περιορίζεται στα είδη προς ανακύκλωση που αφορά, τα οποία εκτείνονται εκτός της συνήθους κατηγορίας υλικών συσκευασίας που ήδη ανακυκλώνονται μέσω άλλων προγραμμάτων, αλλά στην όλη λειτουργία του, που επικεντρώνεται στη διευκόλυνση του κάθε πολίτη, ώστε να ανακυκλώσει εύκολα και αβίαστα και στην απτή επιβράβευση της κάθε συμμετοχής στο πρόγραμμα ανακύκλωσης.

Οι πολίτες αποκτούν άμεσα επιβράβευση μέσω του προγράμματος, αφού πραγματοποιήσουν εγγραφή είτε online, μέσω του app του Προγράμματος ή μέσω του www.thegreencity.gr, είτε συμπληρώνοντας τις έντυπες φόρμες εγγραφής, στα σημεία λειτουργίας των Κινητών Πράσινων Σημείων Ανακύκλωσης.

Κοινοποιήστε το άρθρο…

Τελευταία Νέα

Χρήσιμα

PrevΟ Δήμος Πεντέλης συμμετέχει στη δράση συγκέντρωσης Πασχαλιάτικων δώρων του Όλοι Μαζί Μπορούμε για τα παιδιά του Δήμου μας το Σάββατο 9/4 από 10:00 έως 14:00

Δήμος Πεντέλης

Καλαμβόκη 2α • 15127, Μελίσσια
Τηλ Γραφείου δημότη:
2132050098, 2132050099

Facebook-fYoutubeInstagram

Βελτιώνουμε την καθημερινότητα στην πόλη μας!

Developed by EvolutionProjects+

Απόφοιτος Τοσιτσείων Αρσακείων Σχολείων Εκάλης. Life Coach - Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μέλος του H.I.C. (Hellenic Institute of Coaching)- Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού- Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας καλλιτεχνών, θεατρικών παραστάσεων, μουσικών εκδηλώσεων, συναυλιών και πολυχώρου Τέχνης, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας Ακαδημίας Ελληνικών Βραβείων Τέχνης, Ραδιοφωνική Παραγωγός, Αρθρογράφος, Content Creator, Social Media Manager, Εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds