ΔΗΜΟΣ ΛΥΚΟΒΡΥΣΗΣ-ΠΕΥΚΗΣ

Ηλιακό Χωριό: Οι προσπάθειές μας για τα Σχολεία ευοδώνονται με δυο ακόμη σχολεία στον Δήμο μας

By  | 

Το πρόβλημα με τα Σχολεία στο Ηλιακό Χωριό και τις εργασίες συντήρησης και επισκευών, που είχαν σταματήσει, είναι γνωστό σε όλους τους κατοίκους της περιοχής και σαν ΝΕΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ και προσωπικά σαν Παναγιώτης Ιωάννου, την περίοδο που υπήρξα Αντιδήμαρχος του Δήμου μας ασχολήθηκα με το θέμα, πάντα προσπαθώντας να βοηθήσω και να δώσω λύσεις στις ανάγκες των συνδημοτών μου.

Έτσι πέρυσι είχα επισκεφθεί στο γραφείο του τον καλό μου φίλο και Πρόεδρο της ΚΤ.ΥΠ. (Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.) κ. Τίμο Κατσίπο, ενώ τον προηγούμενο Σεπτέμβριο του 2021 πραγματοποίησα μαζί του επιτόπια επίσκεψη στο Ηλιακό Χωριό για να του παρουσιάσω το θέμα και την μεγάλη αναγκαιότητα και ωφελιμότητα για την τοπική κοινωνία της συντήρησης και επισκευής των δύο Σχολείων.

Λέγαμε τότε:

«Σε συνέχεια πρόσφατων επισκέψεων του στα γραφεία της ΚΤ.ΥΠ. (Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.), ο Αντιδήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης κ. Παναγιώτης Ιωάννου προσκάλεσε στον Δήμο μας τον Πρόεδρο της ΚΤ.ΥΠ. κ. Τίμο Κατσίπο.

Σκοπός της επίσκεψης, ήταν η διενέργεια αυτοψίας στα Σχολεία, που βρίσκονται απέναντι από το Ηλιακό Χωριό και έχουν σταματήσει οι εργασίες εδώ και χρόνια.

Ο Πρόεδρος της ΚΤ.ΥΠ. κ. Κατσίπος μας διαβεβαίωσε, ότι τα Σχολεία θα είναι έτοιμα να λειτουργήσουν από την επόμενη σχολική χρονιά. Για μια ακόμη φορά, ο Πρόεδρος της ΚΤ.ΥΠ. κ. Κατσίπος έδειξε το πραγματικό ενδιαφέρον του για ανάλογα θέματα, που αφορούν στον Δήμο μας και δέχτηκε τις ευχαριστίες του κ. Αντιδημάρχου και την υπόσχεση της στενής συνεργασίας μέχρι την ολοκλήρωση των έργων.

Όπως τόνισε ο Αντιδήμαρχος κ. Παναγιώτης Ιωάννου «Συνεχίζουμε να δραστηριοποιούμαστε σε κάθε τι, που προσφέρει στον Δήμο μας και τους Δημότες μας, σε κάθε τι που προάγει το κοινό καλό, γιατί Ενωμένοι μπορούμε».

Κι έτσι σήμερα είμαι  στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω, ότι όταν υπάρχει δράση και ενδιαφέρον για τον τόπο μας, τότε οι προσπάθειες ευοδώνονται. Έτσι η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π. της Περιφέρειας Αττικής συμφώνησε με την ΚΤ.ΥΠ και εξέδωσε την απόφασή της πριν 2 ημέρες (29/03/2022) για:

Έγκριση Διακήρυξης για το Υποέργο 2 με τίτλο: «Ολοκλήρωση εργασιών στα 3ο 6/θέσιο Δημοτικό Σχολείο Λυκόβρυσης, 1ο 1/θέσιο και 2ο 1/θέσιο Νηπιαγωγείο Λυκόβρυσης, στο Ηλιακό Χωριό, Ο.Τ. 17, Λυκόβρυση, με τη μέθοδο της προκατασκευής», ΑΑ 2 της πράξης 5000833. ( το ένα θα είναι έτοιμο τον Σεπτέμβριο 2022 και το άλλο Ιανουάριο 2023 )

Διατυπώνοντας θετική γνώμη και για προϋπολογισμό έργου περίπου 3 εκ. Ευρώ (3,038,012 Ευρώ).

Υποσχόμαστε στους συνδημότες μας ότι θα τιμάμε πάντα με όλες μας τις δυνάμεις την παρουσία μας στα κοινά του Δήμου μας και θα προωθούμε τα συμφέροντα τους.

    www.panioannou.com

             6944308390

panagiotis@panioannou.com

Απόφοιτη Ελληνογαλλικής Σχολής "Αγιος Ιωσήφ", Καθηγήτρια γαλλικών, πολύγλωσση και με διδακτική εμπειρία και εξιδείκευση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία(ΕΚΠΑ), αρθρογράφος, πρόσκοπος, εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds