Εκπαίδευση

Εγκαίνια ΙΕΚ Άλφα | ΤΜΉΜΑ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΉΣ ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΗΣ |

By  | 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Το ΙΕΚ ΑΛΦΑ σας προσκαλεί στο Open Day της επίσημης παρουσίασης των τμημάτων Μουσικής Τεχνολογίας και Υποκριτικής Τέχνης από τον σπουδαίο μουσικό, ερμηνευτή και παραγωγό κ. Μαυρίκιο Μαυρικίου την Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου και ώρα 06:00 μ.μ. – Πατησίων 29-31. Επί τη ευκαιρία της παρουσίασης, τα ΙΕΚ ΑΛΦΑ εγκαινιάζουν την ανανεωμένη αίθουσα που μόλις διαμόρφωσε και φιλοτέχνησε η εταιρεία παραγωγής θεαμάτων Music & Drama ProducBons για τις ανάγκες των δύο τομέων. Στα ΙΕΚ ΑΛΦΑ προσφέρουμε ένα σύγχρονα καταρτισμένο πρόγραμμα σπουδών,σχεδιασμένο από σημαντικούς ανθρώπους του θεάτρου και της μουσικής, με σημαντική πορεία, εμπειρία και αληθινή αγάπη για το αντικείμενο. Ο Μαυρίκιος Μαυρικίου, ένας από τους πιο επιτυχημένους νέους θεατρικούς παραγωγούς της γενιάς του, συνθέτης, σολίστ πιάνου, ερμηνευτής κλασικού και σύγχρονου τραγουδιού με διευρυμένες σπουδές μουσικολογίας, ορθοφωνίας και εξειδίκευση στα μιούζικαλ και η ομάδα διδασκόντων καθηγητών που αποτελείται μόνο από κορυφαίους στο είδος τους αποτελούν την εγγύηση της επιτυχίας των σπουδαστών μας στα καλλιτεχνικά επαγγέλματα που απαιτούν ταλέντο, μόρφωση, παιδεία,θεωρητική κατάρτιση και πράξη.Μάλιστα, οι σπουδαστές μας στο πλαίσιο της πρακτικής εφαρμογής στην ειδικότητα, θα κληθούν να ανεβάσουν και οι ίδιοι σε συνεργασία με τους καθηγητές μας θεατρικές και μουσικές παραστάσεις με σκηνοθεσία, θεατρικό φωτισμό, κοστούμια και σκηνικά, παρουσία κοινού. Η σύγχρονη αγορά εργασίας απαιτεί από τους νέους ηθοποιούς να μπορούν να υποδυθούν απαιτητικούς ρόλους, αλλά και να εκμεταλλευτούν εναλλακτικές επαγγελματικές επιλογές ώστε να αξιοποιήσουν το ταλέντο τους.Οι σπουδές γίνονται σε άρτια εξοπλισμένο θεατρικό περιβάλλον (εξειδικευμένες αίθουσες διδασκαλίας, σύγχρονος εξοπλισμός ήχου και εικόνας, συνεργασία με ταG-Produc7on Studios κλπ). Πρέπει να τονιστεί πως δίνεται μεγάλη έμφαση τόσο στην πνευματική όσο και καλλιτεχνική καλλιέργεια των σπουδαστών και έτσι έχουν προγραμματιστεί εκπαιδευτικές επισκέψεις σε θέατρα, μουσικές και θεατρικές σκηνές, τηλεοπτικά γυρίσματα, εταιρείες παραγωγής κλπ. Όσον αφορά το τμήμα Μουσικής Τεχνολογίας και Ηχοληψίας, τα ΙΕΚ ΑΛΦΑ συνεχίζουν την συνεργασία τους με το υψηλών προδιαγραφών στούντιο Μουσικής Τεχνολογίας και Ηχοληψίας G-ProducBons Studio και τον κ. Τίτο Γεωργιάδη ενώ όλα τα θεωρητικά και μουσικά μαθήματα διδάσκει ο ίδιος ο κ. Μαυρικίου σε συνεργασία με καταξιωμένους ηχολήπτες, μουσικούς και συνθέτες όλων των ειδών μουσικής.

ΤΜΗΜΑ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

Όσον αφορά το τμήμα Υποκριτικής Τέχνης, σημαντικό είναι και πρέπει να τονιστεί πως ο κ. Μαυρικίου θα έχει στο πλευρό του μία σπουδαία ομάδα διδασκόντων καθηγητών και κορυφαίων καλλιτεχνών στο είδος τους. Ο θεατράνθρωπος κ.Γιάννης Μόρτζος του θεάτρου Τέχνης, ιδιοκτήτης του θεάτρου «Τέσσερις Εποχές», ο οποίος μετρά σημαντικούς πρωταγωνιστικούς ρόλους εντός και εκτός Ελλάδος στις χρυσές δεκαετίες του θεάτρου και 35 χρόνια διδασκαλίας σε δραματικές σχολές, ο σημαντικότατος κύριος του Εθνικού θεάτρου, κ. Τάσος Χαλκιάς, κορυφαίος πρωταγωνιστής – ηθοποιός που δεν χρειάζεται συστάσεις, ο κ. Βασίλης Πλατάκης, σημαντικός σκηνοθέτης και ιστορικός θεατρικός παραγωγός ο οποίος έχει υπογράψει περισσότερες από 150 παραστάσεις, η κ. Βάσια Παναγοπούλου, αγαπημένη ηθοποιός της τηλεόρασης, του θεάτρου και του σινεμά, με σημαντικές συνεργασίες με πολλούς κορυφαίους ανθρώπους του θεάτρου και δημιουργός και ιδιοκτήτρια του θεάτρου «Χυτήριο», η κ. Λένα Αλκαίου λατρεμένη ερμηνεύτρια για τη φωνή, το ήθος και την σεμνή καριέρα της που μετράει μόνο επιτυχίες και σπουδαίες συνεργασίες, ο κ. Αναστάσιος Δεληγιάννης, εξαιρετικός χορογράφος και σκηνοθέτης με σπουδές στο Λονδίνο και την Αμερική ο οποίος έχει σκηνοθετήσει -χορογραφήσει από Ολυμπιακούς Αγώνες μέχρι θεατρικές παραστάσεις («Priscilla»,»Chicago», «Η Παριζιάνα», «Το Κλουβί με τις τρελές» και άλλα) καθώς και άλλοι καθηγητές οι οποίοι σε εβδομαδιαία βάση και πέρα από το πρόγραμμα σπουδών θα παραδίδουν σεμινάρια που εφάπτονται στο αντικείμενο τους. Συγκεκριμένα, στο πρώτο έτος σπουδών έχουν ήδη προγραμματιστεί μαθήματα και σεμινάρια από τους: Αννα Φόνσου, Νίκο Δαφνή, Μαρία Ιωαννίδου, ΠέτροΞεκούκη, Σπύρο Μπιμπίλα, Γιάννη Αιβάζη, Σοφία Βόσσου, Μάρω Θεοδωράκη,Στέλιο Καλαθά και άλλοι.

Απόφοιτος Τοσιτσείων Αρσακείων Σχολείων Εκάλης. Life Coach - Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μέλος του H.I.C. (Hellenic Institute of Coaching)- Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού- Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας καλλιτεχνών, θεατρικών παραστάσεων, μουσικών εκδηλώσεων, συναυλιών και πολυχώρου Τέχνης, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας Ακαδημίας Ελληνικών Βραβείων Τέχνης, Ραδιοφωνική Παραγωγός, Αρθρογράφος, Content Creator, Social Media Manager, Εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds