ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Σε ετοιμότητα ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της κακοκαιρίας

By  | 

Γ. Πατούλης: «Προτεραιότητά μας η ασφάλεια των πολιτών. Ο μηχανισμός της Περιφέρειας είναι επί ποδός και παρεμβαίνει όπου απαιτείται. Παρακαλούνται οι πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπές μετακινήσεις και να κάνουν χρήση αλυσίδων» Με εντολή του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, είναι σε ετοιμότητα ο μηχανισμός της Περιφέρειας Αττικής και παρεμβαίνει όπου απαιτείται με στόχο την προάσπιση της ασφάλειας, αλλά και τη διευκόλυνση των πολιτών. Το συντονισμό των δράσεων έχει ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Β. Κόκκαλης. Τα συνεργεία της Περιφέρειας Αττικής με 39 μηχανήματα, χωματουργικά, φορτωτές, γκρέιντερ, αλατιέρες, κ.α., επιχειρούν συνεχώς από χθες το βράδυ που ξεκίνησε το κύμα κακοκαιρίας με χιονοπτώσεις και χαμηλές θερμοκρασίες. Τα οχήματα ρίχνουν συνεχώς αλάτι σε σημεία που υπάρχει πρόβλημα, ενώ κατά τη διάρκεια της νύχτας, επιχείρησαν και σε σημεία εκτός αρμοδιότητάς της για να βοηθήσουν πολίτες που είχαν ακινητοποιηθεί. Ειδική μέριμνα έχει υπάρξει και σε σημεία πρόσβασης σε νοσηλευτικά ιδρύματα. Στους δρόμους ευθύνης της Περιφέρειας Αττικής η μετακίνηση γίνεται απρόσκοπτα, με συνεχείς παρεμβάσεις από τα οχήματα Πολιτικής Προστασίας. Η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Αττικής, ανάλογα με την εξέλιξη του καιρικού φαινομένου θα αξιολογήσει στην πορεία της ημέρας αν απαιτούνται επιπλέον παρεμβάσεις και θα προβεί σε σχετική ενημέρωση. Ο κ. Πατούλης ενημερώνεται συνεχώς από τον Αντιπεριφερειάρχη Β. Κόκκαλη και τα στελέχη της Περιφέρειας για την εικόνα που επικρατεί και ζητά από τους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και να κάνουν χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων. Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης επισημαίνει: «Όλος ο μηχανισμός πολιτικής προστασίας της Περιφέρειας έχει τεθεί σε εγρήγορση και βρίσκεται σε επιφυλακή, για να κρατήσουμε ανοικτούς τους δρόμους και να διευκολύνουμε τους πολίτες. Παρακαλούνται οι πολίτες να αποφύγουν άσκοπες μετακινήσεις και όπου κριθεί αναγκαία η μετακίνηση να κάνουν χρήση αλυσίδων στα οχήματά τους. Θέλω να ευχαριστήσω όλα τα στελέχη της Περιφέρειας Αττικής που από νωρίς χθες το βράδυ βρίσκονται επί ποδός για να αποφευχθούν προβλήματα και να εξασφαλίσουν με ασφάλεια την μετακίνηση των πολιτών. Η ασφάλεια των πολιτών είναι η απόλυτη και μόνη προτεραιότητά μας».

Απόφοιτος Τοσιτσείων Αρσακείων Σχολείων Εκάλης. Life Coach - Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μέλος του H.I.C. (Hellenic Institute of Coaching)- Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού- Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας καλλιτεχνών, θεατρικών παραστάσεων, μουσικών εκδηλώσεων, συναυλιών και πολυχώρου Τέχνης, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας Ακαδημίας Ελληνικών Βραβείων Τέχνης, Ραδιοφωνική Παραγωγός, Αρθρογράφος, Content Creator, Social Media Manager, Εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds