ΔΗΜΟΣ ΛΥΚΟΒΡΥΣΗΣ-ΠΕΥΚΗΣ

“Πραγματοποιήθηκε η 1η Δημόσια Διαβούλευση για το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας του Δήμου”

By  | 


Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 14 Μαρτίου η 1η Δημόσια Διαβούλευση στο πλαίσιο υλοποίησης του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) του Δήμος Λυκόβρυσης-Πεύκης στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης. Πρόκειται για την εκπόνηση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου για τη διαχείριση και τον σχεδιασμό μέτρων και παρεμβάσεων βιώσιμης κινητικότητας με χρονικό ορίζοντα 15 ετών.

          Ο Δήμαρχος Λυκόβρυσης –Πεύκης και Γενικός Γραμματέας της ΠΕΔ Αττικής Τάσος Μαυρίδης καλωσόρισε τους συμμετέχοντες και παρουσίασε τις μεγάλες προκλήσεις που έχει μπροστά του ο Δήμος, παράλληλα με την εκπόνηση του ΣΒΑΚ του Δήμου. Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στο Σχέδιο φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων που χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο, στην πρόταση που έχει υποβάλει ο Δήμος στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» για την ανάπλαση περιοχών που συνδέουν τις δύο Δημοτικές Ενότητες, καθώς και στα Πολεοδομικά Σχέδια Λυκόβρυσης και Πεύκης.

          Στη συνέχεια πήρε τον λόγο ο εκπρόσωπος της Αναδόχου Εταιρείας κ. Ιωάννης Πρέσβελος, Αγρονόμος και Τοπογράφος Μηχανικός, ο οποίος παρουσίασε τις βασικές παραμέτρους του ΣΒΑΚ και τον τρόπο εκπόνησης του, ενώ απάντησε σε ερωτήσεις που τέθηκαν από συμμετέχοντες. Ο κ. Πρέσβελος αναφέρθηκε και ενδεικτικά στα πρώτα ευρήματα που προέκυψαν από τα ερωτηματολόγια που συμπληρώθηκαν τις πρώτες ημέρες και κάλεσε τους πολίτες να συμμετέχουν και να καταθέσουν τις απόψεις τους συμπληρώνοντας στο παρακάτω ερωτηματολόγιο:

https://docs.google.com/forms/d/1YAYBGIC4lgx3RRXaCkxoRkojonv99XTzMziYDyHHfhg/viewform?edit_requested=true

Ο κ. Μαυρίδης δήλωσε σχετικά: «Πραγματοποιήσαμε την 1η Διαβούλευση για  το  Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας του Δήμου μας. Ο σκοπός του Σχεδίου είναι η προώθηση ισόρροπης ανάπτυξης και η βέλτιστη ενοποίηση των διαφόρων τρόπων αστικής κινητικότητας, ενώ  έμφαση δίνεται στην προώθηση αλλαγών στη συμπεριφορά μετακίνησης. Η εκπόνηση τη Σχεδίου έρχεται σε μια περίοδο που ολοκληρώνεται το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο της Λυκόβρυσης, ενώ έχουμε υποβάλει πρόταση στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και για το Τοπικό Σχέδιο της Πεύκης, ενώ προχωρά και το Σχέδιο Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων. Με το βλέμμα στα επόμενα 15 χρόνια που θα έχει ισχύ το ΣΒΑΚ καλούμαστε να σχεδιάσουμε την κίνηση στον Δήμο μας. Η γνώμη των πολιτών είναι καθοριστική για την επιτυχία του εγχειρήματος, για αυτό προσκαλούμε τους πολίτες να συμμετέχουν συμπληρώνοντας το σχετικό ερωτηματολόγιο, ενώ θα κληθούν και στην επόμενη φάση της διαβούλευσης να υποβάλουν προτάσεις».

Απόφοιτη Ελληνογαλλικής Σχολής "Αγιος Ιωσήφ", Καθηγήτρια γαλλικών, πολύγλωσση και με διδακτική εμπειρία και εξιδείκευση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία(ΕΚΠΑ), αρθρογράφος, πρόσκοπος, εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds