ΔΗΜΟΣ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ

Υπογειοποίηση καλωδίων ρεύματος στα Βριλήσσια, εξασφάλισε ο Δήμαρχος Ξένος Μανιατογιάννης

By  | 

Θέμα:  Υπογειοποίηση καλωδίων ρεύματος στα Βριλήσσια, εξασφάλισε ο Δήμαρχος Ξένος Μανιατογιάννης

Τη συμφωνία για την υπογειοποίηση των καλωδίων μεταφοράς ρεύματος μέσης και μέσης-χαμηλής τάσης στα Βριλήσσια, σε μήκος 15 χλμ., εξασφάλισε ο Δήμαρχος Βριλησσίων, Ξένος Μανιατογιάννης, μετά από σύσκεψη εργασίας που είχε την Πέμπτη 10 Μαρτίου 2022, με εκπροσώπους της Διοίκησης του Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικού Ρεύματος ΑΕ (ΔΕΔΔΗΕ).

 Το έργο είναι αξίας 5 εκατομμυρίων ευρώ και θα κατασκευαστεί με χρηματοδότηση και ευθύνη του ΔΕΔΔΗΕ.

Οι εργασίες θα ξεκινήσουν, σύμφωνα με τον ΔΕΔΔΗΕ, εντός του τρέχοντος έτους και θα ολοκληρωθούν σε διάστημα 18 μηνών.

Η υπογειοποίηση των καλωδίων ρεύματος αποτελεί διαχρονικό αίτημα της τοπικής κοινωνίας, το οποίο διεκδικήθηκε εμπράκτως από τον Δήμαρχο Βριλησσίων, Ξένο Μανιατογιάννη, ιδιαίτερα μετά και την περσινή κακοκαιρία «Μήδεια».

Ο κ. Μανιατογιάννης έθεσε το αίτημα σε επίσημη συνάντηση  με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Διαχειριστή, Αναστάσιο Μάνο, τον Μάρτιο του 2021, στο πλαίσιο αντιμετώπισης των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής αλλά και ως αντιστάθμισμα για την παρουσία του Κέντρου Διανομής, μέσα στην πόλη.

Ακολούθησε κύκλος συνεργασίας μεταξύ Δήμου Βριλησσίων και ΔΕΔΔΗΕ, με τη τελική συμφωνία να οριστικοποιείται στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 8 Μαρτίου, στα γραφεία του Διαχειριστή.

 Ο Δήμαρχος κ. Μανιατογιάννης δήλωσε σχετικά:

«Με την υπογειοποίηση λύνεται ένα χρόνιο ζήτημα πρωτίστης σημασίας, το οποίο αποτελεί πάγια προγραμματική δέσμευσή μας προς τους δημότες. Πάντα πορευόμαστε με γνώμονα την ασφάλεια και την υγεία των δημοτών, για μια καλύτερη και βιώσιμη πόλη, για την ποιότητα ζωής που μας αξίζει».

Ο Δήμος Βριλησσίων είναι από τους πρώτους Δήμους της Αττικής που προχωρά στην υπογειοποίηση του σημαντικότερου μέρους του δικτύου του , επιτυγχάνοντας, μεταξύ άλλων,  τα παρακάτω θετικά αποτελέσματα:

–       Εξάλειψη κινδύνων εκτεταμένων διακοπών ρεύματος από πτώσεις δέντρων στα καλώδια παροχής ρεύματος.

–       Αποφυγή  πυρκαγιών από σπινθήρες στα καλώδια παροχής ρεύματος.

–       Μείωση φθορών και εν γένει βλαβών και των δαπανών επισκευών τους.

–       Μεγιστοποίηση της αξιοπιστίας του δικτύου.

–       Αισθητική αναβάθμιση της πόλης από την απομάκρυνση 15 χλμ καλωδίων ρεύματος από τις οδούς και τους κοινόχρηστους χώρους της πόλης.

–       Προστασία και ενίσχυση του υψηλού πρασίνου από την αποφυγή των αναγκαστικών ως τώρα κλαδεύσεων πλησίον των υπό αντικατάσταση υφιστάμενων καλωδίων ρευματοδότησης.

Απόφοιτη Ελληνογαλλικής Σχολής "Αγιος Ιωσήφ", Καθηγήτρια γαλλικών, πολύγλωσση και με διδακτική εμπειρία και εξιδείκευση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία(ΕΚΠΑ), αρθρογράφος, πρόσκοπος, εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds